|
34gamze34
|
 |
« : Mayıs 30, 2010, 01:17:46 am » |
|
I. Ölünün vücudu şarap ve baharatla yıkanır. Tüm parçalar çürümeden kaldırılır. Mumyalamayı yapan ilk önce uzun bir çengel kullanarak dikkatlice beyni çıkartır. Sonra karından derince bir şekilde içeriye doğru keserler ve iç organları dışarı alırlar ( Mide, karaciğer, akciğer ve bağırsaklar).
II. Vücut, sağlam kurutulmuş tuzun benzeri olan niton'un paketiyle beraber doldurulur. Sonra vücut natron ile beraber tamamen örtülür ve eğik biçimde yerleştirilir. Böylece vücudun içerisindeki tüm sıvılar dısarıya akar. Vücut kuru halde mumyalanmış olmalıdır, çıkan tüm parçalar da sonra yanına gömülür.
III. Vücut kurutulurken, iç organlar da kuru olmalıdır ve natronla beraber saklanır. Onlar keten kumaşın şeritiyle sarılır ve minik tabutun içine yerleştirilir. Sonra 4 bölmeli bir sandığa konulur.
IV. Vücut 40 gün sonra tamamen kurur ve büzülmüş olur. Vücut boşluğu içinden kaldırılır ve vücudun içi ve dışı yağ ve güzel kokulu baharatlarla yıkanır.
V. Mumyanın bası ve vücudu yağın içindeki keten kumaşla sımsıkı paketlenir, böylelikle Mısırlılar mumyaladıkları kisinin hayattaki halini yeniden elde etmek isterler.Mumya altın, kolye, yüzük, bilezik ve mücevheratlarla birlikte kapatılırdı.
VI. Tüm vücut kefen, kenarlık ve keten kumaşın şeridiyle örtülür. Mumya orijinal büyüklüğüne ve hacmine dönene kadar yapılır. Bu çok karışık bir iştir ve bir hafta gibi uzun bir zaman alır. Küçük esrarengiz nesneler keten örtü tabakasının altına yerleştirilir.
VII. Örtmeyi bitirdikten sonra, mumyanın basşı ruhunu tanıyana emin olana kadar bir portre maskesiyle örtülür. Maskelenmis mumya, yaldızlanmıs tahta tabutun içine yerleştirilir ve sarcophagus'un içine konur.
(yemek tarifi gibi oldu Sakın Evde Denemeyin )
|
|
|
|
|
|
EVİNE HACİZ GELMİŞ FAKİRLER GİBİ ; ÇOK KOYDU GİDERKEN GÖTÜRDÜKLERİN. HİÇ DEĞİLSE GÜLÜŞÜMÜ BIRAKSAYDIN ,ANA YADİGARIYDI..! 
|
|
|
|
mine_16
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2010, 02:28:26 pm » |
|
ay adamın içi dışına çıktı  denemeyi düşündüm ama midem kaldırmaz 
|
|
|
|
|
|
Gitme ruhum.... Sen gidince bir hicran düşer bu şehre....
|
|
|
CANE®
Başçavuş

Rep Puanı: 60
Doğum tarihi: 11-04-1988
Mesleğiniz: YÖNETİCİ
Memleketiniz: İSTANBUL- BAĞCILAR
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2010, 03:53:29 pm » |
|
aklımızda bulunsun bigün lazım olabilir ne baharatı kullanıcaz ona biber kekik falan mı atıcaz 
|
|
|
|
|
|
Yazımı kış ettin gündüzümü gece, yaşıyorum seninle asılsız bir bilmece, yüzüme vuran ışık duvarımdaki gölge anlatıyor..Usulca anılar külleniyor.. Sende bana anlat bu kadar kolay mıydı unutmak..Gözlerime bakıp ta anlat.. Kalbimdeki yerini sahte gülüşlerini canım deyişlerini savurda git.. Sök al içimden sen’i de öyle git..
Sevmem nedensiz gidişleri ve gitmek için söylenen sahte sebepleri, kendin ol delikanlı ol öyle git.İşte o zaman bu kadar yanmaz can.Gidişinde bir kuralı olur hayatın acımasız kuralları gibi...
Cane®
|
|
|
|
|
CANE®
Başçavuş

Rep Puanı: 60
Doğum tarihi: 11-04-1988
Mesleğiniz: YÖNETİCİ
Memleketiniz: İSTANBUL- BAĞCILAR
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2010, 12:16:02 am » |
|
tmm bunu ilk ölen yakınımda deniycem ben ölürsemde artık siz denersiniz  rep olayına alısamadım verim bari 
|
|
|
|
|
|
Yazımı kış ettin gündüzümü gece, yaşıyorum seninle asılsız bir bilmece, yüzüme vuran ışık duvarımdaki gölge anlatıyor..Usulca anılar külleniyor.. Sende bana anlat bu kadar kolay mıydı unutmak..Gözlerime bakıp ta anlat.. Kalbimdeki yerini sahte gülüşlerini canım deyişlerini savurda git.. Sök al içimden sen’i de öyle git..
Sevmem nedensiz gidişleri ve gitmek için söylenen sahte sebepleri, kendin ol delikanlı ol öyle git.İşte o zaman bu kadar yanmaz can.Gidişinde bir kuralı olur hayatın acımasız kuralları gibi...
Cane®
|
|
|
|
|
Ekrem Bozkurt
Ekrem Bozkurt
SiPAHiLER
Yarbay

Rep Puanı: 421
Doğum tarihi: 0303
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Gaziantep
Burcunuz: Balik
Hayata Sevgiyle yaklas.
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2010, 10:03:21 am » |
|
|
|
|
|
|
|
Sanata saygiyla yaklaski sanat,ta seni saygin kilsin.
♥ Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur...
|
|
|
f.paris
tülay
Asteğmen

Rep Puanı: 88
Doğum tarihi: 20.05.1986
Mesleğiniz: kuaför
Memleketiniz: istanbul
Burcunuz: boğa
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2010, 10:09:14 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rosamond_16
Çavuş

Rep Puanı: 29
Doğum tarihi: 11 10 1991
Mesleğiniz: Öğrenci
Memleketiniz: Bursa
Burcunuz: Terazi - Akrep
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2010, 11:07:16 am » |
|
Diyet yapanlara birebir. Acıktıkça bunu okumak lazım. 
|
|
|
|
|
|
And as i describe you, my words turn to poetry...
|
|
|
|
|
|
mine_16
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2010, 02:03:49 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
Gitme ruhum.... Sen gidince bir hicran düşer bu şehre....
|
|
|
|
34gamze34
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 05, 2010, 02:25:54 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
EVİNE HACİZ GELMİŞ FAKİRLER GİBİ ; ÇOK KOYDU GİDERKEN GÖTÜRDÜKLERİN. HİÇ DEĞİLSE GÜLÜŞÜMÜ BIRAKSAYDIN ,ANA YADİGARIYDI..! 
|
|
|
|