Kuaför paylaşım ve soru cevap sitesi. kuaför ilanları kuaför malzemeleri. saç kesim teknikleri, makyaj teknikleri manikür eğitimi gelin saçları saç modelleri. Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Sürekli Bağlı Kal

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Yardım Ara Google Etiketleri Giriş Yap Kayıt

||| wWw.kuaforTurkiyE.CoM |||
468x60 Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: doğru boyanın tutması için ne yapılmalı.*???  (Okunma Sayısı 194 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LeNNA
Onbaşı
*

Rep Puanı: 1

Adınız Soyadınız: lena
Doğum tarihi: 09.08.1990
Mesleğiniz: kuaför cırağı
Memleketiniz: .......

« : Temmuz 09, 2010, 06:28:25 pm »

slm
benim bir arkadaşım gecenler kuaföre gitmiş ve o sırada kuaförde bir bayan sacını kızıl büyüsü rengine boyamış arkadaşımda o rengi çok beyenip boyayı alıp evde kendi saçlarına uygulamış ama kuafördeki bayanın saçı gibi güzel tutmamış rengi...
bunu kuaföre sormuş kadında boya tam renginde tutsun diye  başka şeyler kattığını söylemiş.....
benim sorum tam istenen boya tutsun diye neler katıla bilir yani sizler düz boyayı nasıl kullanıyorsunuz müşterilerinize...

biliyorum bunu burda sormama lazım ama başka kuaföre gidip sorduğumda bilgi vermiyorlar  :'(ondan sizlerden yardım almaya çalışıyorum ben bu mesleği yeni öğreniyorum...
bu sitede çok şey öğrendim ve sizlere çooook tşk.. ediyorum
yardımlarınızı bekliyorum.. Kiss
BERRE
Berre
Yarbay

Rep Puanı: 233

« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2010, 10:28:03 pm »

slm Lena sordugun soruyu nasıl yanıtlayacagım diye baya bi düşündüm.. Müjdat bey kadar açıklayıcı anlatabilirmiyim bilmiyorum fakat deneyecegim. Şimdi saçın cinsi saçın ince kalın telli oluşuna, saçın boyalı yada boyasız oluşuna göre hazırlanan boya ve volm de farklı oluyor tabiikide.  Şimdi her markanın boya rengi farklı olur numara demiyorum bak renk ismi diyorum yani bir markada kızıl büyü başka diger bir markada farklı olabilir bu biiir. İkincisi her boya her saçta aynı sonucu vermez her saç başkadır çünkü. Kuaförlerdeki karışımlara gelince boyadan başka birşey olmaz tabiikide. Fakat birkaç boya ewet olabilir örnegin ton ve yansıma elde etmek için açık veya koyu tonlar katılabilir. Lena anlatabildimmi bilemiyorum. Umarım yardımcı olabilmişizdir. Smiley
LeNNA
Onbaşı
*

« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2010, 11:51:13 pm »

yardım için çook tşk..ler Smiley..

peki sizler kuaför olarak tam olarak nasıl bir uygulama yapıyorsunuz Huh?

örneklerle ayrıntılı anlata bilirmisiniz?? Kiss
LeNNA
Onbaşı
*

« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2010, 07:49:14 pm »

lütfen yardım eden yok mu... Cry.
karışım olarak örnekler sıralayabilirmisiniz...?? Huh?
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Üsteğmen

Rep Puanı: 187

Adınız Soyadınız: Müjdat DARCAN
Doğum tarihi: 22/O1/1970
Mesleğiniz: SEBA KOZMETİK/ Satış Müdürü
Memleketiniz: URLA/TORASAN/İZMİR
Burcunuz: KOVA

« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2010, 11:51:10 pm »

slm
benim bir arkadaşım gecenler kuaföre gitmiş ve o sırada kuaförde bir bayan sacını kızıl büyüsü rengine boyamış arkadaşımda o rengi çok beyenip boyayı alıp evde kendi saçlarına uygulamış ama kuafördeki bayanın saçı gibi güzel tutmamış rengi...
bunu kuaföre sormuş kadında boya tam renginde tutsun diye  başka şeyler kattığını söylemiş.....
benim sorum tam istenen boya tutsun diye neler katıla bilir yani sizler düz boyayı nasıl kullanıyorsunuz müşterilerinize...

biliyorum bunu burda sormama lazım ama başka kuaföre gidip sorduğumda bilgi vermiyorlar  :'(ondan sizlerden yardım almaya çalışıyorum ben bu mesleği yeni öğreniyorum...
bu sitede çok şey öğrendim ve sizlere çooook tşk.. ediyorum
yardımlarınızı bekliyorum.. Kiss

Öncelikle Berre hanıma çok teşekkür ederim,tabiki çok güzel anlatmış ama sonradn biraz daha detay istendiği için bende bir katkıda bulunayım istedim.

Sevgili Lenna,
Evet biz kuaförler hiç bir zaman bir boyayı tek başına bir renk larak kullanmayız,Berre arkadaşımında dediği gibi her boyanın kendi renk nüansını destekleyen tonlar vardır aynı renk tonlarını başka tonlarla destekler şekilde karışımlar yaparız,

Örnekler vermek gerekirse,
Saç,orta kestane,istenen renk canlı kızıl,yada katalogtan beğenilen bir canlı kızıl,şimdi mişteri o rengi beğendi diye sadece o rengi sıkmayız o rengin içine mutlaka istenilenden daha açık kızıl,yada kızıl (kırmızı)MİXTON renk ilave ederiz.

Ama şu unutulmamalı,her renk saç her saça olmayabilir,bunda zemin rengi,saçın sağlık durumu,önceden yapılmış başka kimyasal işlemler varmı,gibi saçın genel durumları çok önemlidir.

Başka sorularınız olursa açıklayıcı ve detay vererek sorarsanız bizlerde daha detaylı yardımcı olmaya çalışabilelim.
Umarım yardımcı olabilmişizdir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

M. Müjdat.
22/01/1970
Urla/Torasan/İZMİR
Manyak Müjdat.
manyakmujdat@hotmail.com
0 535 969 42 46
Hayatta hiç bir şey kötü değildir,
Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan,
İyi düşünki iyi olsun.
LeNNA
Onbaşı
*

« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2010, 12:41:03 am »

slm tekrar
yardım için çooook tşk...ler Kiss
bu sefer daha iyi anladım... Azn
ama daha çok bilgiye ihtiyacım var.. Undecided

benim 2 sorum daha var..cevaplasanız çok sevinirim gercekten sizlerden çok şey bilgi ediniyorum çok teşekkür ediyorum..Smiley

1-peki ama siyah saç rengi hemen acılmaz onda nasıl bir uyygulama yapılır örneyin müşteri karamel rengi istiyor nasıl olacak..?

2-ve kızıl rengini kapatmak istersek röfle yapabilmek için hangi reng kulansam iyi olur...bu konudada yardımcı olurmusunuz?

lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Embarrassed
[/color][/b]
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Üsteğmen

Rep Puanı: 187

Adınız Soyadınız: Müjdat DARCAN
Doğum tarihi: 22/O1/1970
Mesleğiniz: SEBA KOZMETİK/ Satış Müdürü
Memleketiniz: URLA/TORASAN/İZMİR
Burcunuz: KOVA

« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2010, 01:04:06 am »

slm tekrar
yardım için çooook tşk...ler Kiss
bu sefer daha iyi anladım... Azn
ama daha çok bilgiye ihtiyacım var.. Undecided

benim 2 sorum daha var..cevaplasanız çok sevinirim gercekten sizlerden çok şey bilgi ediniyorum çok teşekkür ediyorum..Smiley

1-peki ama siyah saç rengi hemen acılmaz onda nasıl bir uyygulama yapılır örneyin müşteri karamel rengi istiyor nasıl olacak..?

2-ve kızıl rengini kapatmak istersek röfle yapabilmek için hangi reng kulansam iyi olur...bu konudada yardımcı olurmusunuz?

lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Embarrassed
[/color][/b]

Sevgili Lena,
Sanırım sen bir kuaförde çalışıyorsun,bu soruları ustana hiç sordunmu? yada ustan sana nasıl cevaplar verdi?
1: birinci sorunda önce cevap vermişsin sonra soru sormuşsun,tam anlıyamadım netleştirirsen sevinirim.

2: Kızıl renge boyanmış bir rengi kapatabilirsin ama üzerine röfle atmanı tavsiye etmem,sanuç hiç hoş olmuyacaktır.

M. Müjdat.
22/01/1970
Urla/Torasan/İZMİR
Manyak Müjdat.
manyakmujdat@hotmail.com
0 535 969 42 46
Hayatta hiç bir şey kötü değildir,
Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan,
İyi düşünki iyi olsun.
LeNNA
Onbaşı
*

« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2010, 05:37:21 pm »

ben kuaförde çalıştım
ama benim usta hiç 2 boya karıştırmasdı...yani fazla bilgisi yoktu
baktım ki birşey öğrenemiyorum çıktım  Cry..sonrada bizim burada kuaför kursu acıldı ama şansıma hocadan birşey öğrenemedik boya nasıl kulanılır bile öğretmedi... Angry
bizim burdaki kuaförlere birşey sorsam hiç bilgi vermiyorlar..
ben kendimi geliştirmeye çalışıyorum..ve sizlerden yardım almaya çalışıyorum...

tekrar tşk..ler yardımlarınız için:)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

Gitmek istediğiniz yer:  

Kuaför paylaşım ve soru cevap sitesi. kuaför ilanları kuaför malzemeleri. saç kesim teknikleri, makyaj teknikleri manikür eğitimi gelin saçları saç modelleri.
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.11.
© 2007, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

BlueT Theme Design by BuRaK.!