LeNNA
Onbaşı
Rep Puanı: 1
Adınız Soyadınız: lena
Doğum tarihi: 09.08.1990
Mesleğiniz: kuaför cırağı
Memleketiniz: .......
|
 |
« : Temmuz 09, 2010, 06:28:25 pm » |
|
slm benim bir arkadaşım gecenler kuaföre gitmiş ve o sırada kuaförde bir bayan sacını kızıl büyüsü rengine boyamış arkadaşımda o rengi çok beyenip boyayı alıp evde kendi saçlarına uygulamış ama kuafördeki bayanın saçı gibi güzel tutmamış rengi... bunu kuaföre sormuş kadında boya tam renginde tutsun diye başka şeyler kattığını söylemiş..... benim sorum tam istenen boya tutsun diye neler katıla bilir yani sizler düz boyayı nasıl kullanıyorsunuz müşterilerinize...
biliyorum bunu burda sormama lazım ama başka kuaföre gidip sorduğumda bilgi vermiyorlar :'(ondan sizlerden yardım almaya çalışıyorum ben bu mesleği yeni öğreniyorum... bu sitede çok şey öğrendim ve sizlere çooook tşk.. ediyorum yardımlarınızı bekliyorum.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LeNNA
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2010, 11:51:13 pm » |
|
yardım için çook tşk..ler ..
peki sizler kuaför olarak tam olarak nasıl bir uygulama yapıyorsunuz 
örneklerle ayrıntılı anlata bilirmisiniz?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LeNNA
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2010, 07:49:14 pm » |
|
lütfen yardım eden yok mu... . karışım olarak örnekler sıralayabilirmisiniz...?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Üsteğmen

Rep Puanı: 187
Doğum tarihi: 22/O1/1970
Mesleğiniz: SEBA KOZMETİK/ Satış Müdürü
Memleketiniz: URLA/TORASAN/İZMİR
Burcunuz: KOVA
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2010, 11:51:10 pm » |
|
slm benim bir arkadaşım gecenler kuaföre gitmiş ve o sırada kuaförde bir bayan sacını kızıl büyüsü rengine boyamış arkadaşımda o rengi çok beyenip boyayı alıp evde kendi saçlarına uygulamış ama kuafördeki bayanın saçı gibi güzel tutmamış rengi... bunu kuaföre sormuş kadında boya tam renginde tutsun diye başka şeyler kattığını söylemiş..... benim sorum tam istenen boya tutsun diye neler katıla bilir yani sizler düz boyayı nasıl kullanıyorsunuz müşterilerinize...
biliyorum bunu burda sormama lazım ama başka kuaföre gidip sorduğumda bilgi vermiyorlar :'(ondan sizlerden yardım almaya çalışıyorum ben bu mesleği yeni öğreniyorum... bu sitede çok şey öğrendim ve sizlere çooook tşk.. ediyorum yardımlarınızı bekliyorum..  Öncelikle Berre hanıma çok teşekkür ederim,tabiki çok güzel anlatmış ama sonradn biraz daha detay istendiği için bende bir katkıda bulunayım istedim.
Sevgili Lenna, Evet biz kuaförler hiç bir zaman bir boyayı tek başına bir renk larak kullanmayız,Berre arkadaşımında dediği gibi her boyanın kendi renk nüansını destekleyen tonlar vardır aynı renk tonlarını başka tonlarla destekler şekilde karışımlar yaparız,
Örnekler vermek gerekirse, Saç,orta kestane,istenen renk canlı kızıl,yada katalogtan beğenilen bir canlı kızıl,şimdi mişteri o rengi beğendi diye sadece o rengi sıkmayız o rengin içine mutlaka istenilenden daha açık kızıl,yada kızıl (kırmızı)MİXTON renk ilave ederiz.
Ama şu unutulmamalı,her renk saç her saça olmayabilir,bunda zemin rengi,saçın sağlık durumu,önceden yapılmış başka kimyasal işlemler varmı,gibi saçın genel durumları çok önemlidir.
Başka sorularınız olursa açıklayıcı ve detay vererek sorarsanız bizlerde daha detaylı yardımcı olmaya çalışabilelim. Umarım yardımcı olabilmişizdir.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
|
|
|
|
|
|
M. Müjdat. 22/01/1970 Urla/Torasan/İZMİR Manyak Müjdat. manyakmujdat@hotmail.com0 535 969 42 46 Hayatta hiç bir şey kötü değildir, Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan, İyi düşünki iyi olsun.
|
|
|
LeNNA
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2010, 12:41:03 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Üsteğmen

Rep Puanı: 187
Doğum tarihi: 22/O1/1970
Mesleğiniz: SEBA KOZMETİK/ Satış Müdürü
Memleketiniz: URLA/TORASAN/İZMİR
Burcunuz: KOVA
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2010, 01:04:06 am » |
|
Sevgili Lena, Sanırım sen bir kuaförde çalışıyorsun,bu soruları ustana hiç sordunmu? yada ustan sana nasıl cevaplar verdi? 1: birinci sorunda önce cevap vermişsin sonra soru sormuşsun,tam anlıyamadım netleştirirsen sevinirim.
2: Kızıl renge boyanmış bir rengi kapatabilirsin ama üzerine röfle atmanı tavsiye etmem,sanuç hiç hoş olmuyacaktır.
|
|
|
|
|
|
M. Müjdat. 22/01/1970 Urla/Torasan/İZMİR Manyak Müjdat. manyakmujdat@hotmail.com0 535 969 42 46 Hayatta hiç bir şey kötü değildir, Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan, İyi düşünki iyi olsun.
|
|
|
LeNNA
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2010, 05:37:21 pm » |
|
ben kuaförde çalıştım ama benim usta hiç 2 boya karıştırmasdı...yani fazla bilgisi yoktu baktım ki birşey öğrenemiyorum çıktım ..sonrada bizim burada kuaför kursu acıldı ama şansıma hocadan birşey öğrenemedik boya nasıl kulanılır bile öğretmedi...  bizim burdaki kuaförlere birşey sorsam hiç bilgi vermiyorlar.. ben kendimi geliştirmeye çalışıyorum..ve sizlerden yardım almaya çalışıyorum...
tekrar tşk..ler yardımlarınız için:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|