SELVER01
Erbaş
Rep Puanı: 1
Adınız Soyadınız: selver
Doğum tarihi: yıldırım
Mesleğiniz: kuaför
Memleketiniz: adana
|
 |
« : Eylül 01, 2010, 08:19:03 pm » |
|
slm arkadaşlar röfleli saça dip boyasını kaç numaralarla kaçlık oksidanla yaparsakdaha iyi olur. ben bunda çok başarılı değilim aslında dip boya taraftarıda değilim dip röfle daha iyi oluyor bence önerilerinizi bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
earwyn
Üsteğmen

Rep Puanı: 166
Memleketiniz: izmir
Burcunuz: kova
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2010, 09:10:25 pm » |
|
sevgili server daha önceki bir kaç sorunuzuda okudum ve verilen cevaplara tepkinizin anlamsız oldugunu düşünüyorum.Çünki hem kuaförlük yapıyorum diyorsunuz ,hemde öyle basit,yani ne bileyim sorulmaması gereken sorular soruyorsunuz ki arkadaşlarımızda haliyle tepki veriyorlar.Röfleli dibi gelmiş bir saça kaçlık oksidanla boya yapmalıyız diyorsunuz,şimdi bu soruyu sizin gibi iş yeri sahibi olan biri sormamalı bence,şayet soruyor ise o zaman iş yeri açmamalı.Şimdi sen gelen saçtaki renk hakkında,bırak bilğiyi,azcık mantık yürütemiyorsanız,bunu neden söylüyorum,saça bakıp dip boyasının ne renk yapılması gerktiğini bilmeniz gerektiği için söylüyorum,o zaman burdaki insanların verdiği tepkilere veya cevaplara alınmamalısınız.çabalarınızı takdir ediyorum,amacım sizi rencide etmek degil,ama biraz araştırmacı olun lütfen.Bakın forumlarda kuaförüm bana cevap ver diye bir bölüm var.Merak ettiğiniz,ögrenmek istediğiniz çogu şeyi burda birazcıkta olsa okuyup ögrenebilirsiniz ve sonra uygularsınız.bu bölümü belki binlerce kez okudum,lütfen araştırın,mantık yürütün ve tecrübelernizle birleştirin.
|
|
|
|
|
|
Öyle bir özlem ki içimde coşan; Çıksam diyorum doruğuna dağların. Sansürsüzce bir G Ü L S E M ...
|
|
|
SELVER01
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2010, 12:12:45 am » |
|
slm daha önce bir soru sordum cevap yerine anlamsız bir tepki aldım ikinci soruma gelince 9/10 numaraların 30/40 la hazırlandığını biliyorum pek çok kuaför röflenin dip boyasında sorun yaşarken benim gibi işe yeni başlayanbirinin bunun detayını size sorması neden garip geldiformda da bu soru hakında detaylı açıklama yok 5. bölümde dip röfleyle ilgili güzel bir açıklama buldum sadece. formda benim gibi pek çok insan var öğrenmeye çalışan bu bilginin onlarında çok işine yarayacağından eminim lütfen burası yardım sitesi insanları incitmek yerine onlara yardımcı olun sözümü yanlış anlamayın sitede yardımcı olan sabırla yaklaşan çok arkadaş var ;Aonları taktir ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
f.paris
tülay
Asteğmen

Rep Puanı: 88
Doğum tarihi: 20.05.1986
Memleketiniz: istanbul
Burcunuz: boğa
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2010, 10:24:43 am » |
|
mrb selver forma hoş geldin.bu işte yenisin kendi imkanlarınla gelişmeye çalışıyorsun anladığım kadarıyla ben manikürcüyüm sana biraz yardımcı olmaya çalışıcam,okula gidip kalfalık,ustalık belgelerimi aldım ama saç üzerinde çok fazla durmuyorum... ilk volum yüzdelik etki derecesi ve kullanışını veriyorum........ 10 volum=zayıf renklerin eklenmesi,(genelde beyaz olan saçlarda kullanıyoruz düşük volümü)....... 20volüm=renk eklenmesi için(doğal saçların rek katmada mesela benim saçım ince telli renk değiştirdiğimizde 20volüm kullanıyoruz ama bu genelde kahveden kestaneye geçişte yada ç.kahve kestaneye  başka renk kullanmamda. 30volüm=saç renginin açılması için 40volüm ve üstü=röfle ve renk açıcı boyalar için... bikaç bilgi daha yazım belki işine yarar; boya hazırlarken sulu hazırlama, saçta yeşillik olduğunda kırmızı mix ton sıkarak yeşilliği yok edebilirsin. dip boyaya gelice genelde açık kumral, orta kumral gibi tercih edilir. müşterinin saçına bakarak yeni olduğun için anlamayabilirsin renk katoloğunu al eline saça doğru tut en yakın rengi bulabilirsin mesela. röfle çalışmasında doğal saçlarda 30 volumlede girebilirsin boyanmamış saçlar çabuk açılır renk alır. röflede arkayı yada nerden başlarsan bir diğer tarafa geçmeden bitirdiğin yeri kontrol et eğer açılmışsa müşteriyi yerinden kaldırmadan boya tasının içine su koyup açılan paketleri çekip saçı tas yardımıyla akıtabilir havluyla nemini alıp tekrar devam edebilirsin. şimdilik bukadar umarım işine yarar ben ilk saça girdiğimde bana çok yaramıştı  unutmadan dip boya taraftarı değilim demişsin saçın 3 4 cm uzaması gerkiyo sanırım dip röfleye düşünürsek ayda 1cm uzuyo 1cmlik yada 2 cmlik saça röfle olmaz zor olur yani.özellikle senin için.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2010, 10:43:23 am Gönderen: f.paris »
|
|
|
|
|
SELVER01
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2010, 11:04:44 am » |
|
mrb ilgine teşekkür ederim çok açıklayıcı bilgi vermişsin çok sevindim diğer arkadaşlara soruyorum bu bilgiyi vermek bu kadar zormu bilgi vermek yerine tavır yapıyorlar hepsi değil tabi boyaların karışımını biliyorum ama röfle dip boya zor dogal rengi kestane tonları olan saç üzerine röfle yapmıştım sanırım iki ay sonra dip boyası istedi seninde dediğin gibi açık kumralla dip boya yaptım kendi beğendi benim çok içime sinmedi bi sonraki geldiğinde saçın dibinden kendi rengide çıkmıştı niye böyle oldu anlamadım bu yüzden bu soruyu sordum ama yanlış şekilde ifade ettim kendimi sanırım kuaför arkadaşlara bunu sorduğum zaman direk aldığım cevap röfleye dip boya yapma 2 gün önce gelenmüşterim burda tanınan bir kuaförde dip boya yaptırmış 3parmak kadar uzamış dipleri soğan kabuğu bir renk olmuş ben olsam 3 parmak uzamış saça röfle yaparım öyle yapıyorum yanlışım varsa düzeltirsen sevinirim  tekrar tş ederm ilgilendiğin için çok sevindim  sana rep vermek istedim fakat yapamadım
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 04, 2010, 01:04:20 pm Gönderen: SELVER01 »
|
|
|
|
|
earwyn
Üsteğmen

|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2010, 02:19:30 pm » |
|
sevgili arkadaşım yukarıda arkadaşımız sana bazı açıklamalar yapmış volümlerle ilğili.Bak şimdi,bizler sana tavır yapmıyoruz,senin sordugun şeyler,düşünki alfabenin a-sı,b-si,c-si,nasıl alfabedeki harfleri ögrenmeden yazı yazamaz isen,sordugun bu volümleri,boyaları falan ögrenmeden de bir işlem yapamazsın,yapsan da biri tutarsa,biri yanlış olur.Hepimizin amacı burada birbirimize yardımcı olmak,ama bazı temel kuralları bilmemiz lazım degilmi. müşterinin kestane tonlarında ki saçı üzerine röfle yaptıysan,iki ay sonra dip boyası için geldiğinde zemin renk ne renkse,o rengi tutturmaya çalış,eline renk kataloğunu al en basiti öyle görmeye çalış,saça kaçlık volüm kullanacagınıda kendin tayin edeceksin,koyumu olur,açıkmı olur onu sen bileceksin,bir sonra ki geldiğinde saçın dibinden kendi rengide çıkmış demişsin,tabi ki çıkacak çünki saç uzadı,yine aynı renkle dibini boyarsın,3 parmak çıkan saça röfle yapmayı düşünme.dip boyası yaparsın sonra saç 5 parmak kadar kadar uzayınca dip röfleni yaparsın.sevgiler...
|
|
|
|
|
|
Öyle bir özlem ki içimde coşan; Çıksam diyorum doruğuna dağların. Sansürsüzce bir G Ü L S E M ...
|
|
|
SELVER01
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2010, 02:56:13 pm » |
|
ya arkadaşlar ben anlatamıyormuyum kestane bir saça röfle yapıyoruz iki ay kadar sonra dipten tekrar kendi rengi kestane çıkıyor normal olarak kadın o kestane renginin gitmesi için dip boya yaptırıyor sende bana tekrar kestaneye boya diyorsun anladığım kadarıyla sen öyle yapıyorsun galiba
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 04, 2010, 01:05:56 pm Gönderen: SELVER01 »
|
|
|
|
|
f.paris
tülay
Asteğmen

|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2010, 03:17:50 pm » |
|
arkadaşlar bu işe başlarken kimse kusursuz başlamadı değilmi? ilk başlarda 2 doğru yaptıysak 4 yanlış yaptık. bu arkadaşımızda yeni ben ona cvp verirken kendimi göz önüne aldım ne zorluklarla yaptığım saçları aklıma getirdim tabiki bilgilenmesi lazım sonuçta ters bi kadına denk gelir mahkemeye kadar gider.sana tavsiyem yaptığın boyanın numarasını unutmamak için not al mesela atıyorum gamze adında müşterin geldi boya yaptırdı hemen deftere gamzenin boya numarasını kaç volüm kullandığını yaz ki bidaki ay boyaya gelip aynı ton istediğinde şaşırma tabi yaptığın boyayı beğendiyse. defter al yaptığın boyalarıda not al. rep olayına gelince ismin orda rep yazıyo onu tıklaman yeter  şaka şaka vermesende olur ama ben sana ilk rep ini verim canım son msjını okudum normali o saç uzadıkça kendi rengi çıkar ve istenilen renge boyanır. ama bunu biliyosun zaten değilmi senin anlatmak istediğn şey farklı mı?  msjlarını okuyorum ama hep bu çıkıyo sen yanlış yazmış olabilirsin msjları kontrol et. mrb ilgine çok teşekkür ederim diye bana verdiğin msj oku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
earwyn
Üsteğmen

|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2010, 04:25:37 pm » |
|
kestane dogal boyasız bir saça röfle yapıp,cilasını yüksek volümle girersen zemin rengi de açarsın,bu sebeple dir ki saçın dip boyası geldiğinde zemin farklı dip farklı olur,sen de hangi renge boyayım diye düşünürsün.nasıl biliyosan öyle boya arkadaşım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SELVER01
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2010, 05:05:24 pm » |
|
tülaycım beni anlamana çooooooooooook sevindim herkes hata yaparak doğruyu bulur bu benim içinde geçerli ben hatamı enaza indirmek için burdayım dediğin gibi not alıyorum çok işe yarıyor röfledeki dip boyası sorunumu tam ifade edemedim galiba dibikoyu renk olan dip boyasının dip renginin açık olmasını istiyorlar bu saçın dip boyasını nasıl açık renk yaparım açıcı boyanın içine başka bir açıcı koyuluyormu tek başına boyatam açmayabiliyor yani açık kumral tonları gibi tonlar tam açmayabiliyor yada ben yanlış uyguladım şunu söyleyim hani doğal saça gölge yaparkensaç koyuysa içine biraz oryal koyuyoruzya bunun gibi bi karışım olabilirmi sormaya çalıştığım bu  arkadaşlar öğrenmeye çalışıyorum öğrenmenin yaşı olmaz.  senden aldığım mesajlar 2 gündür bozulan morali çok yükselti canım çok sağol
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SELVER01
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2010, 05:11:26 pm » |
|
earvyn önerin için sanada teşekürler :)sanada bir rep kimseyle tartışmaya girmek istemem
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 04, 2010, 01:06:34 pm Gönderen: SELVER01 »
|
|
|
|
|
f.paris
tülay
Asteğmen

|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2010, 05:27:11 pm » |
|
ne mutlu bana canım. anladım galiba kadın dipten cıkan ana rengini açık istiyo tamam işte kendi saçı olduğu için mesela kumral istiyo saçın durumuna göre 25 yada 30 volüm kullanarak yapabilirsin. boya boyayı açmaz yani kadının saçı atıyorum çikolata kahve kumral istiyo daha açık bunu boyayla açamazsın ama kendi doğal rengini boyayla istediği tona getirebilirsin... boyalı saçlarda ise daha açık istiyolarsa saçı akıtman lazım atıyorum koyu kahve karamel istiyo hazırladığın oryal le saçı akıtman lazım ama dipler 1cm de olsa kendi rengi ise diplere gelmeden enseden başlayarak taraya taraya sürersin dibe değerse çok çabuk açar ve yanma yapar. saçı kontrol ettiğnde açıldıysa istenilen renge yakın yıka kurut daha sonra istediği rengi düşük volümle hazırla ve uygula ... ama bu işlem kolay değil sadece bilgin olsun diye söylüyorum riks alma zor saçlara girme sonuçta başarısız olursan daha kötü olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

Rep Puanı: 207
Doğum tarihi: 22/O1/1970
Mesleğiniz: SEBA KOZMETİK/ Satış Müdürü
Memleketiniz: URLA /İZMİR
Burcunuz: KOVA
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2010, 09:45:14 pm » |
|
Selam sevgili meslektaşlarım, Öncelikle Selver kardeşime bir hoşgeldin diyeyim.
Dilediğin gibi soru sorabilirsin,bizlerde elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde cevaplar vermeye çalışırız,ama bir şey rica edeyim ne olur soruyu sorarken, unutmayınki biz sizin gördüğünüz saçı ve rengi görmediğimizi unutmayız,saçı siz görüyorsunuz ne renk olduğunu,ne yoğunlukta olduğunu siz biliyorsunuz,onun için lütfen sorularınızı detaylı yazın sorunki cevaplar daha yardımcı olabilsin,yanlış sorulan bir soruya verilecek cevapta yanlış olur,ve ne olur bir yazıyı veya cevabı okurken bir kaç kez okuyun çünki sadece tam okumamak yüzünden bir iki atışma olmuş ben okyunca bunu anlıorum,daha saygılı ve sakin olalım. Dilediğin gibi sorular sor ama açıklayıcı sor,
Sevgili Tülay çok güzel açıklamalar yapmışsın ellerine sağlık,ama son yazını keşke yazmasaydın,Selver kardeşimiz zaten bu meslekte yeni,ve senin son mesajında vermiş olduğun bilgiler eminim onun dahada kafasını karıştıracaktır,İlk yazında volümlerden çok güzel örnekler vermişsin,ve bu işin ilk adımı onlardır,ama sonradan çok uzun zaman çalişma ve beceri gerektiren işlelerden bahsetmişsin,bu bence çok daha sonra iyice profesyonelleşince verilecek örnekler ve hatta kişinin kendi çalışmalarıyla kazanılacak tecrübeler,ama paylaşımın ve tecrübelerini bizlerle paylaşman,bizlere çok tecrübeler kazandırıyor,çok teşekürler.
Varsa sorular paylaşalım.
|
|
|
|
|
|
M. Müjdat. 22/01/1970 Urla/Torasan/İZMİR Manyak Müjdat. manyakmujdat@hotmail.com0 535 969 42 46 Hayatta hiç bir şey kötü değildir,Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan, İyi düşünki iyi olsun.
|
|
|
SELVER01
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 04, 2010, 11:21:28 pm » |
|
:)müjdat abicim öncelikle ilgine teşekürler.mesajınla beni çok sevindirdin  inan bugün birşey sormaya çekindim tam isabet oldu mesajın sorum sana olacaktı cevaplarmısın diye tereddüte kaldm ???formda bir saç açma işlemini çok güzel açıklamışsın geçen gün okumuştum yanılıyorsam düzeltin galiba karışım şöyleydi oryal su peridrol okuduysanız ben yaptığım açma işlemini anlatmıştım benim öğrendiğimsu yerine 40 lıkoryal kulanmak ben o şekildeaçma yapıyorum şu ana kadar sorun yaşamadım çok şükür benim uygulamam yanlışmı yanlışım nerede açıklarsanız çok sevinirim bir sorum daha olacak açma işleminden sonraboyayı saç yaşken sürüyorum öyle gördüm yanlışmı acaba doğrusunu yazarsanız sevinirim :)size birde rep
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #14 : Eylül 04, 2010, 11:34:34 pm » |
|
:)müjdat abicim öncelikle ilgine teşekürler.mesajınla beni çok sevindirdin  inan bugün birşey sormaya çekindim tam isabet oldu mesajın sorum sana olacaktı cevaplarmısın diye tereddüte kaldm ???formda bir saç açma işlemini çok güzel açıklamışsın geçen gün okumuştum yanılıyorsam düzeltin galiba karışım şöyleydi oryal su peridrol okuduysanız ben yaptığım açma işlemini anlatmıştım benim öğrendiğimsu yerine 40 lıkoryal kulanmak ben o şekildeaçma yapıyorum şu ana kadar sorun yaşamadım çok şükür benim uygulamam yanlışmı yanlışım nerede açıklarsanız çok sevinirim bir sorum daha olacak açma işleminden sonraboyayı saç yaşken sürüyorum öyle gördüm yanlışmı acaba doğrusunu yazarsanız sevinirim :)size birde rep Selver hanım anladığım tüm soruları sonuna kadar sıkılmadan saatlerce yazarak cevaplarım,ama dediğim gibi anladığım tüm soruları bakın yukarıdada dedim soru sorarken net ve açıklayıcı sorun diye ve tabiki okuduğunuzuda tam okuyun,o zaman daha rahat anlaşırız,yani kısaca ben sorunuzdan tam birşey anlamadı,üstelik yazım hataları yapıyor kelimeleri birbiri içine sokuyorsunuz,sakın bunu yanlış anlamayın ve eleştiri olarak kabul etmeyin,sadece daha anlaşılır olabilmek adına bunları yazıyorum, benim bir yazımı okumuşsun ve orada ben (oryal su perhidrol) demişim çok şaşırdım hangi yazımda acaba gene yazında 40 lık oryal demişsin bunuda anlamadım 40 lık oryal diye bişey yoktur acaba 40 lık oksidanmı diyecektin.
Bakınız eğer benim yazılarımı okursanız asla yazmaktan sıkılmadığımı anlarsınız cevap yazarken.
Ama açık sorulmayan net sorulmayan düzgün yazılmayan yazılarada cevap yazmadığımı anlarsınız,lütfen bir yazı yazdıktan sonra bir kezde kendiniz okuyun ve hatalarınızı düzeltin,bende elimden geldiğince açıklıyayım. Ben cevaplarken sıkılmıyorsam sizlerde sorarken sıkılmayın ve detaylı okunaklı ve açık yazınız,saygılarımla.
|
|
|
|
|
|
M. Müjdat. 22/01/1970 Urla/Torasan/İZMİR Manyak Müjdat. manyakmujdat@hotmail.com0 535 969 42 46 Hayatta hiç bir şey kötü değildir,Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan, İyi düşünki iyi olsun.
|
|
|
SELVER01
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #15 : Eylül 05, 2010, 12:32:38 am » |
|
haklısınız özür dilerim aceleyle yazdım siz çıkmadan okuyun diye 40lık oksidn olacaktı evet yanlış yazmışım formdaki açma işlemiyaptıktan sonra başlıklı mesajın içeriğinde açma işlemini anlatmışsınız orda şöyle diyor 1kepçe oryalve 0/0 20 hazırlanmış peridrol yani 20 gr peridrol 80 gr su bunu oryalle :)koyu kıvamda karıştır demişsiniz yazıyı buraya almayı bilmiyorum o yüzden böyle yazdım benim sorum 80 gr su derken normal su mu katıyorsunuz  suyun normal olmayanıdamı var diyebilirsiniz  benim öğrendiğim ve uyguladığım karışım şöyle mesela 4 ölçek oryal-10 gr peridrol-koyu kıvama gelecek kadarda 40 lık oksidanla karıştırıp saça uyguluyorum bu uygulama yanlışmı yanlışsa doğrusunu açıklarsanız sevinirim umarım anlatabilmişimdir. bilgisayar kullanmyı yeni öğreniyorum hatalarım için affedin nolur  birde şunu öğrenmek istiyorum saçı açtıktan yıkadıktan sonra saç yaşken boyayı sürüyorum doğrusu nedir ilginize şimdiden teşekürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #16 : Eylül 05, 2010, 01:01:27 am » |
|
haklısınız özür dilerim aceleyle yazdım siz çıkmadan okuyun diye 40lık oksidn olacaktı evet yanlış yazmışım formdaki açma işlemiyaptıktan sonra başlıklı mesajın içeriğinde açma işlemini anlatmışsınız orda şöyle diyor 1kepçe oryalve 0/0 20 hazırlanmış peridrol yani 20 gr peridrol 80 gr su bunu oryalle :)koyu kıvamda karıştır demişsiniz yazıyı buraya almayı bilmiyorum o yüzden böyle yazdım benim sorum 80 gr su derken normal su mu katıyorsunuz  suyun normal olmayanıdamı var diyebilirsiniz  benim öğrendiğim ve uyguladığım karışım şöyle mesela 4 ölçek oryal-10 gr peridrol-koyu kıvama gelecek kadarda 40 lık oksidanla karıştırıp saça uyguluyorum bu uygulama yanlışmı yanlışsa doğrusunu açıklarsanız sevinirim umarım anlatabilmişimdir. bilgisayar kullanmyı yeni öğreniyorum hatalarım için affedin nolur  birde şunu öğrenmek istiyorum saçı açtıktan yıkadıktan sonra saç yaşken boyayı sürüyorum doğrusu nedir ilginize şimdiden teşekürler Estağfurullah Selver hanım özür dilemenize gerek yok,bilgisayarda yeni olabiliriz ama okuma yazmamız var hamdolsun.Bakın baştan beri aynı şeyi sölüyorum,ne olur okuyun,okuyun,bakın benide yalancı çıkartıyorsunuz,sizin konunuz ney röfle yapmak değilmi? ama siz benim açma işleminde yapılacak olan işlemde yazdığım bir yazıyı almış burada örnek olarak veriyorsunuz,keşke orada yazan yazıyı ben neden yazmışım,hangi işlem için örnek vermişim,diğer topikte azılan cevaplara baktığımızda o cevabın sorusu neymiş onada bakalım
Neyse,bundan sonra daha detaylı olki hata yapma bak biraz üşengeçlik okumamak sana çok büyük zararlar verebilir,tabi hem sana hem müşterine saçsız kalabilir alimallah 
Gelelim senin öğrendiğin karışıma,sakın bunu bir daha yapma tam bir katliam olur çünki  %40 lık oksıdana birde 10 gram perhidrol tam bir katliam ..
Şimdi, Asla röfle yaparken bir tasa 4 kepçe oryalle başlanmaz hazırlanmaz,en fazla 1, 1,5. kepçe oryal konulur ve ona yetecek kadar oksidan katılarak hazırlanız,ve bitikçe tekrardan hazırlanır.(taze taze)
Röflede oryal hazırlanırken dikkat edilecek bir çok nokta vardır,saç boyalımı, natürelmi,daha evvel ne işlemlerden geçmiş, bunlar çok önemlidir,çünki her saç rengine ve yapılmış işlemlere göre hazırlanacak karışımın oranı değişir,%20 ilede,%30 ilede,%40 ilede hazırlanabilir,ama benim her zaman tercihim %30 ile haızrlanan oryaldir,daha kuvetlisini çok önermiyorum(tabi dediğimiz gibi duruma göre değişir).
Röfle yıkandıktan sonra yapılan boyaya halk dilinde cila, denir asıl adı numlex'tir,numlex röfle yıkandıktan sonra ıslakken yapılır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
f.paris
tülay
Asteğmen

|
 |
« Yanıtla #17 : Eylül 06, 2010, 09:38:51 am » |
|
teşekkürler müjat abicim. haklısın kafa karıştıran şeyler son yazıklarım soruğu soruya cvp vermek için açıklamada bulundum ve altınada ekledim kolay olmadığını risk almamasını sadece bilgi amaçlı olduğunu. selver arkadaşımıza güzel açıklamalarda bulunduğun için bende teşekkür ediyorum ve memnuniyetimi rep vererek göstermek istiyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
perihanperihan
Acemi ÜYE
Rep Puanı: 0
Adınız Soyadınız: perihan çetinkaya
Doğum tarihi: 01.05.1986
Mesleğiniz: yok
|
 |
« Yanıtla #18 : Eylül 08, 2010, 02:54:51 pm » |
|
merhaba benim bi sorunum var  daha önce edirnede yaşıyordum ve ilk röflemi orada yaptırdım.orada güvendiğim ve işini de gayet iyi yaptığına inandığım bir kuaförüm vardı.fakat 1.5 yıl önce istanbula geldim ve burada gidebileceğim güvenebileceğim bir kuaför bilmiyorum.1.5 yıldır yine edirneye seferliyorum saç boyatmak için ve gerçekten çok zor oluyor.gaziosmanpaşa da oturuyorum bir defa burdaki bir kuaföre gittim ve yaptığı şeyi hiç beğenmedim.rengi tutturamadı ve saçlarım önceden boyadan sonra günlerce yumuşacık olurdu malzemesinden midir nedir o yaptıktan sonra süpürge gibi oldu saçlarım.şuanda felaket bir şekilde diplerim çıktı.edirneye gitmek istemiyorum bana avrupa yakasında bi kuaför önerebilir misiniz? bir de fazla pahalı olmazsa gerçekten çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #19 : Eylül 08, 2010, 07:14:50 pm » |
|
Perihan hanım öncelikle foruma hoş geldiniz. Salonumuz anadolu yakasında size hizmet vermekten onur duyarız en azından edirneden yakınız www.sacakli.com 216 377 44 44 normalde kendimi ön plana atmam ama problemli saçlarla uğraşmak artık hobim haline geldi 
|
|
|
|
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.comSaçaklı Kuaför Kartınızı OluşturunSen Verd
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2012, 04:32:05 pm » |
|
Güzel bir konu aralarda kaynamamalı,eminim faydalanmak isteyen bir çok yeni arkadaş vardır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|