ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

Rep Puanı: 207
Doğum tarihi: 22/O1/1970
Mesleğiniz: SEBA KOZMETİK/ Satış Müdürü
Memleketiniz: URLA /İZMİR
Burcunuz: KOVA
|
 |
« : Eylül 05, 2010, 01:25:49 am » |
|
Sevgili Meslektaşlarım, Gelin çağrıma kulak verin bu firmalara boylarının ölçülerini verelim.
Nasılmı? Bugün hepimizin salonlarında dünyaya maal olmuş büyük firmaların boyaları var,ve bu firmalar o kadar aç gözlülerki bizim kazanacağımız 3 kuruşa göz dikmiş durumdalar, Loreal,Wella,Eczacıbaşı, Schwarzkopfbu firmalar yaklaşık yüz yıldır biz kuaförlere hizmet vermekte,ve bizim sayemizde en büyük ciroları elde etmekte,yani asıl kazançları bizleriz,ama bu onlara yetmiyor birde hazır boya üretip bizim kazancımıza göz dikiyorlar,
Haa bu bir ticarettir,bu bir ranttır,arz talep meselesidir, anladım yapın satın,ama kardeşim biz değilmiydik sizin göz bebeğiniz,her toplantıda,her seminerde, bizlere siz gazı vermiyormusunuz,illada yapacaksanız bu hazır boyaları yapın, ama aradaki fiyatı ayarlayın,ya piyasadaki boyayı kit boyaların fiyatını yükseltin ki evde alıp yapmaya değmesin kuaförüne gitsin,yada bize sunduğunuz boyanın fiyatını düşürün,bizlerde saçı boyarken 2 kuruş kazanıcaz diye yüksek fiyatlar almak zorunda kalmıyalım,haa şunu duyar gibiyim biz kuaföre boyanın yanında tv,havlu,tas,vs,vs, veriyoruzya der gibisiniz,vermeyin kardeşim,vermeyin,siz gazetemisiniz promosyon dağıtıyorsunuz,sen boyanın fiyatını düşür,düşürki bende dükkanımda saç boyuyabileyim,yada markette satılan boyanın fiyatını yükselt,yükseltki evde boyamak işi sadece hobi olsun zaruret değil, Koruyacaksan beni böyle koru.
Şimdi!!!
Sevgili meslektaşım,sana gelen firmaya bunu anlat ve piyasada hazır boyası olan firmayla çalışmıyorum artık de,almayın kullanmayın kardeşim,biz onlara değil onlar bize muhtaç inanın bana, kullandırmayın artık kendinizi, kullandırmıyalım artık, İnan bana piyasada hazır boyası kit boyası ,olmayıpta kuaföre yönelik boya yapan satan boyalar ve firmalarda var,Türkiyede artık bir çok imalatçı ve ithalatçı var, bu bir kaç firma kendilerini bulunmaz hin kumaşı sanıyorlar,verin tepkiyi bakın nasıl değişiyor belli bir zaman sonra,ama yılmayın, Ben bir firmanın boya tanıtımında yapmış oluğu kampanyayı tek başıma protesto ederek değiştirttim,evet tek başıma bir baş kaldırmayla hemen orada o an satış planlarını değiştirmek zorunda kaldılar,dediğim gibi biz onlara lazımız onlar bize değil... Verelim bu dersi Sözde bizleri düşünen büyük firmalara,,,yoksa sizler bizler daha çok saç boyuyacaz diye bekleriz,
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2010, 09:51:45 pm Gönderen: ManyakMujdat »
|
|
M. Müjdat. 22/01/1970 Urla/Torasan/İZMİR Manyak Müjdat. manyakmujdat@hotmail.com0 535 969 42 46 Hayatta hiç bir şey kötü değildir,Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan, İyi düşünki iyi olsun.
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2010, 01:57:07 am » |
|
piyasaya hazır boya satan markaları neden kullanalım ki müşteri soruyor ne marka boya kullanıyorsun diye. markette satılan markayı salonuma sokmam.
Market markasını salonda kullanırsanız müşteri neden bize gelsin, gider alır iki kutu sürer saçına 3 kere beceremez, 5 cide bişeler yapar renk değişimlerinde kesinlikle sıkıntı yaşar ama evde boyayanların çoğu saçımın beyazı kapansın uygun olsun mantığında saçtaki sertlik falan çokta önemli bir portre değil onlar için zaten fön falan da çektirmiyorlar beyaz kapansın hesaplı olsun olayı.
Kuaförde saç boyatanlar genelde kariyerini saçını önemseyen insanlar. dolayısı ile market markalarını, markete hazır boya üreten firmaların boyalarını, kesinlikle salonumdan içeri sokmuyorum.
Ben de bu konuda kuaföler dostarımızın duyarlı olmasını istiyorum.
|
|
|
|
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.comSaçaklı Kuaför Kartınızı OluşturunSen Verd
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2010, 02:20:06 am » |
|
Sevgili Kaan'cım,
Benim asıl üzerinde durduğum konu sadece boya değil aslında,Loreal,Wella,Eczacıbaşı, Schwarzkopf, firmalarının sadece boyasını değil hiç bir ürününü almıyalım ve kullanmıyalım,sadece boyanızı almıyorum demekle olmaz,Bu bahsi geçen firmalar artık salonlarımıza giremesinler,ya bizim isteklerimize uygun satışlar yapsınlar,yada o sözüm ona sadece kuaför salonlarında satılan şampuan ve bakım ürünleri stantlarını dahi salonlarımıza sokmuyalım,gitsinler ev ev dolaşıp kendileri satsınlar,perma ilaçlarını evlere satsınlar,diğer yazımdada dediğim gibi sadece bu firmalar yok artık TÜRKİYE'de, artık ülkemizde onlarca firma var,başta boya olmak üzere kuaför salonlarına yönelik ürünler ithal eden yada,imaal eden,sadece bu firmaların tekelinde değil artık,herkes haddini bilmeli,onlar kendilerine rant sağlıyacaklar diye bu dünyanın en nadide sanat dallaından birisi olan Kuaförlük sanaını yok edemezler,bizleri yok sayamazlar,onlar topu,topu 3 firma ama bizler binlerce kuaförüz,birlik olursak,sanatımıza ve mesleğimize sahip çıkabiliriz.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2010, 09:51:18 pm Gönderen: ManyakMujdat »
|
|
M. Müjdat. 22/01/1970 Urla/Torasan/İZMİR Manyak Müjdat. manyakmujdat@hotmail.com0 535 969 42 46 Hayatta hiç bir şey kötü değildir,Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan, İyi düşünki iyi olsun.
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2010, 10:20:33 pm » |
|
Bu konuda sanırım herkes çok rahat, yada akşama kadar dükkanlarında yatmaktan çok hoşlanıyorlar,yokmu bu konuda rahatsızlık hisseden kuaför arkadaşlarımız,saçını evde boyuyan hatta boyarken rengini ve saçının kalitesini mahvetmiş olan kişilerin saçlarını taramak çokmu hoşunuza gidiyor,yada karşı tezi olan.
Anlattıklarım kafi gelmedi sanırım,birde şunu dinleyin,
Sizler ve bizler dükkanlarınızda 25-30- tl'ye saç boyuyacaz diye uğraşırken,bu firmaların müdürleri oturdukları yerde 15 000 $ 20 000$ dolar MAAŞ alıyorlar,hatta bununla kalmayıp yıl sonlarında bizlerin sırtından kazandıkları paradan yıllık cirosundan, yılsonu primi alıyorlar ve bu primler ne kadar biliyormusunuz ?en azı İSTANBUL'da 1 ev alıcak kadar prim alıyorlar. Firmalarının altlarına tahsis ettiği makam araçlarıda 100 000$ dolarlık araçlar, kendi şahsi araçlarından bahsetmiyorum bile.
Haa kimileri diyebilir hak etmiş almış sanane, bana çok şey kardeşim o parayı hak edişi senin benim sırtımdan,seni beni kandırarak alınmış paralar, kimsenin parasında malında mülkünde gözümüz yok Allah daha çoğunu versin,ama birilerinin sırtından değil elinin emeğiyle alın teriyle versin.Tıpkı sizlerin bizlerin yani sanaatkarın verdiği emek gibi çaba gibi ter gibi harcananların hakkınıda versin.
Gene söylüyorum koruyalım kendimizi ve bu firmalara ve müdürlerine tepkimizi verelim verelimki bunlarda ayaklarını denk alsınlar ve bizim olanı bize versinler,ya kaldırsınlar piyasadan bu boyaları,ya bu kit boyaların fiyatlarını 3-4 katına çıkartsınlar ,yada sadece kuaföre satılan boyaların fiyatlarını 3-4- kat aşağı çeksinler,ve asıl önemlisi,her tv kanalında tamda reyting saatlerinde özellikle dizi filimler arasında yayınladıkları reklamları kesinlikle kaldırmaları gerekiyor, Bu kadar sahtekarlık olabilirmi yahu, evet tekrar ediyorum bu reklamlar tamamen SAHTEKARLIKTIR, bahsi geçen renkler ne gerçek renktir nede saçlar gerçeği asla yansıtmıyor,tamamen bilgisayar yardımıyla renklendirilmiş,yoğunlaştırılmış,şişirilmiş saçlardır,yani halk kandırılmaktaır bu reklamlarla, Çok basit bir örnekle bunu sizlerde anıyabilirsiniz,yarın gidin bir markete ve her hangi bir boya markasının standının karşısına geçin ve o kutuların üzerindeki saçları ve yüzleri inceleyin,aynı manken hem kızıl,hem kahve,hem platin,hem siyah,hem bakır, yuh artık demezseniz adam değilim,işte tv reklamlarındada aynı üçkaatlar dönüyor,ki o daha kolay, Sözün özü biz sanaatkarların sırtından birileri milyar dolarlar kazanırken,vergisini dahi ödiyemiyen meslektaşlarım olduğunu biliyorum,bağkurunu ödiyemediği için hasta olan kızını doktora götüremiyen meslektaşım olduğunu biliyorum,,,,
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2010, 10:28:33 pm Gönderen: ManyakMujdat »
|
|
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494
Doğum tarihi: 11-05-1978
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2010, 10:49:56 pm » |
|
söylediklerine katılmamak mümkün değil müjdat abi.
Ben boya fiyatlarını aşağıya çekselerde protesto edeceğim. Market kozmetiği piyasaya süren hiç markayı salonumdan içeri sokmayacağım. Her firma safını seçmeli tavşana kaç tazıya tut bunlar.
|
|
|
|
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.comSaçaklı Kuaför Kartınızı OluşturunSen Verd
|
|
|
|
|
Rosamond_16
Çavuş

Rep Puanı: 29
Doğum tarihi: 11 10 1991
Mesleğiniz: Öğrenci
Memleketiniz: Bursa
Burcunuz: Terazi - Akrep
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2010, 03:39:42 am » |
|
Annemle yeni açtığımız salonumuzda bu protestonun yapılacağından emin olabilirsin Müjdat abi... Bi süre sıkıntı olur belki diğer markalara alışma vs konusunda ama sonrasında bunun meyvelerini toplayacağımıza inanıyorum! Afiş de güzel fikir. Hatta bence bunu herkes bulunduğu ilin odasına bildirirse daha da büyüyebilir olay. Daha da büyük bi kitleye ulaşıp oda başkanlarını da yanımıza çekebiliriz. Seminer, toplantı gibi bir araya gelişlerde bunun konusunu açabiliriz.
(devrimci olur benden)
Şaka bi yana tamamen desteklediğim bir protesto
|
|
|
|
|
|
And as i describe you, my words turn to poetry...
|
|
|
percemkuafor
MODERATÖR
Başçavuş

Rep Puanı: 10
love yourself
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 16, 2010, 01:50:43 am » |
|
salon kapılarına afişler asılmalı bunu herkes görmeli,ürünü satana kadar kapımızı aşırdırıp sonradan ekmegimize göz diken firmaalara göz dagı vermenin zamanı geldi,koleston,loreal,schwarzkopf ne kadar büyük olurlarsa olsunlar kuaför ürünü ile market ürününü ayırmalı fiyat politikasını degiştirmeli,şunada inanıyorum hiç bir tepki gelmediği için şimdiye kadar çok rahat rahat sattılar,benimşahsi fikrim kendi boyamızı bulalım avrupadan italyadan 30 40 kuaför birleşelim ithal edelim,bir şekilde birlikte olmak karar vermek zamanı arkadaşlar,meslektaş olarak bir şeylere tepkimizi koymalıyız,gelin daha büyük platformda sesimizi duyurmanın yollarına bakalım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekrem Bozkurt
Ekrem Bozkurt
SiPAHiLER
Yarbay

Rep Puanı: 421
Doğum tarihi: 0303
Memleketiniz: Gaziantep
Burcunuz: Balik
Hayata Sevgiyle yaklas.
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 16, 2010, 10:04:02 am » |
|
Cok güzel bir konuya nokta koymusun MüjdatBey.....
Saygideger Kuaför Meslektaslarim bu konu gercekten cook önemli ve cidiyetide cook büyük nedeni ise siz Kuaför meslektaslarima sunulan bu Markali ürünler,Loreal,Wella,Eczacıbaşı, Schwarzkopf vs. gibi buda salonunuzda kulanacaginiz bakim ürünleri bu ürünleri de salonunuzda satarsiniz dedigi ürünün bakiyorsunuz 2 gün sonrada o markanin baska ismi ile marketlerde tek boya deil bu konuyuda düsünmek lazim..
|
|
|
|
|
|
Sanata saygiyla yaklaski sanat,ta seni saygin kilsin.
♥ Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur...
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2010, 10:05:23 pm » |
|
Sevgili meslektaşlarım eminim sizlerde bizler kadar rahatsızsınız bu konulardan,ve destek vericenizden hiç şüphemiz yok,çok fazla velveleye gerek yok aslında yapmamız gereken tek bir şey var oda Loreal,Wella,Eczacıbaşı, Schwarzkopf, firmalarının satış temsilcisi arkadaşlara bu konuyu bildirip rahatsızlığımızı anlatıp artık onlardan alış veriş yapmak istemediğimizi söylemek,bizim kimsenin şahsıyla,adıyla kavgamız yok,bizler sadece hakkımız olanı istiyoruz,ne afişlere gerek var,nede Amerikayı tekrar keşfetmeye,yani diğer yazımdada anlatmaya çalıştım Türkiye'de o kadar çok boya varki,yeniden bir boya ithaline veye imaline gerek yok,çok değerli firmalar zaten mevcut,vede çok kaliteli ve güzel boyalar,saç bakım ürünleri, imal ve ithal ediyorlar,üstelik sadece kuaföre yönelik,ne parekendesi var nede kit boyası,bu boyaları gönül rahatlığıyla kullanabiliriz,elbet günü gelir bu boyalarında ismini paylaşırız buradan,şu anda yapmamız gereken,satış temsilcisi arkadaşa isteğimizi bildirip,siparişi kesip,alışverişi bitirmek olmalı,bu sadece boya için geçerli değil bu firmaların Loreal,Wella,Eczacıbaşı, Schwarzkopf, hiç bir ürününü çalışmıyalım,ne şampuanını,ne bakım gurubunu,ne kozmetiğini,yani kısacası artık bu firmaların faturaları salonlarımıza girmemeli.Gitsinler grosmarketlere parfümerilere satsınlar bakalım bize sattıkları fiyatlara onlara satabiliyorlarmı? mümkün değil satamazlar.
Her yazımda bir şeylerden örnekler veriyorum şimdide bu Grosmarketlerden örnek vereyim, Hani dedimya gitsinler Grosmarketlere satsınlar diye,bu adamlarda öyle bir mal alım tekniği ve pazarlama stratejileri varki,diyelim bahsi geçen boya firmaları,her hangi bir Grosmarkete mal satıcak,satıcı firmadan malın değerine,ve fiyatına göre RAF hakkı istiyor,diyelimki bir market bu firmanın kit boyasını satıcak,bunun için raf bedeli alıyor,yani 10 milyarlık bir alım yapıcak bunun için en az %10 yani 1 milyar peşin raf bedelini alıyor ondan sonra siparişi veriyor,ki bu % 10 en az bedel,birde rafta hangi sırada duracak buda önemli eğerki göz boyunda durucaksa yani herkesin rahatça görebileceği bir rafta durucaksa bi pazarlıkta bunun için yapılıyor,ondan sonrada belli gün veya ay içerisinde satılmayan ürünüde aynen iade etme hakkı oluyor,Eeee senin benim hakkım nerede?hem bu markete 2 tl'ye boya satıcan oda bunu 5 tl'ye satıcak,hem ekstaradan para vericen,hem belli ayda satılmayan boyayı geri alıcan,sonrada bana gelicen boyanın fiyatı,18-22 tl diyecen deget demezlermi adama!!! derleeerrr ben derim kardeşim... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fatosss_loya
fatosss
Erbaş
Rep Puanı: 2
Adınız Soyadınız: fatma keskin
Doğum tarihi: 30 07 1983
Mesleğiniz: bayan kuaförü
Memleketiniz: samsun__tokat
Burcunuz: aslan
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2010, 11:35:30 pm » |
|
sevgili müjdat abii kesinlilkle size katılıyorumm ve destekliyorum...gecende bilinmiş bi firmadan sipariş verdim verdiğim fiyatın tam iki katı boya geldi itirazlarım sonunda geri yollayabildim neymş efendm kullanırmışım neymişş cıkarırmışım parasını...istediğim boyada organic boya normal boyayla aynı fiyat yapmamı söylüyolar ama kendilerine herhangi bir indirim söz konusu ettiğimde söyleyecek lafları hiçç bitmiyorr ve hepte birebir kampanya oluyorr nedesensee... 
|
|
|
|
|
|
yaşamak birgün uyanmak..birgün birdenbire yalnız kalmaktır..yaşamak alışmalardan sonra alıştıgın herşeyla savaşmaktırr..
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2010, 10:27:53 pm » |
|
sevgili müjdat abii kesinlilkle size katılıyorumm ve destekliyorum...gecende bilinmiş bi firmadan sipariş verdim verdiğim fiyatın tam iki katı boya geldi itirazlarım sonunda geri yollayabildim neymş efendm kullanırmışım neymişş cıkarırmışım parasını...istediğim boyada organic boya normal boyayla aynı fiyat yapmamı söylüyolar ama kendilerine herhangi bir indirim söz konusu ettiğimde söyleyecek lafları hiçç bitmiyorr ve hepte birebir kampanya oluyorr nedesensee...  Evet kardeşim,işte anlatmaya çalıştıklarımda bunlarya zaten, Bunlar nasılsa saf cahil adamlar(bizim için düşündükleri),bunlara bir kampanya yaparız ve kandırırız diyorlar,
Haa... haklarıda var tabi istediklerinide alıyorlar gerçekten kandırıyorlar,bende buradan bunu anlatmaya çalışıyorum zatenya,kanmayalım arkadaşlar,KAN..MA..YA..LIM.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2011, 12:21:35 am » |
|
Çok zekiiyiz çookk,
Hiçte kanmayız bu tür tuzaklara değilmi sevgili meslektaşlarım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
delarosa
Acemi ÜYE
Rep Puanı: 0
Adınız Soyadınız: ali as
Doğum tarihi: 12 12 1984
Mesleğiniz: kuaför
Memleketiniz: ardahan
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2011, 01:36:58 pm » |
|
sevgili müjdat abii kesinlilkle size katılıyorumm ve destekliyorum...gecende bilinmiş bi firmadan sipariş verdim verdiğim fiyatın tam iki katı boya geldi itirazlarım sonunda geri yollayabildim neymş efendm kullanırmışım neymişş cıkarırmışım parasını...istediğim boyada organic boya normal boyayla aynı fiyat yapmamı söylüyolar ama kendilerine herhangi bir indirim söz konusu ettiğimde söyleyecek lafları hiçç bitmiyorr ve hepte birebir kampanya oluyorr nedesensee...  merhabalar fatos hanım samsundamısınız yoksa tokatta mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Binbaşı

|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2011, 03:08:35 pm » |
|
merhabalar fatos hanım samsundamısınız yoksa tokatta mı?
Konuyla alakası ney acaba Ali bey? Foruma üye oluyorsunuz ve yazdığınız tek mesaj diğer üyemizin nereden olduğu!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|