|
berfincan
|
 |
« : Ağustos 09, 2006, 04:32:40 am » |
|
arkadaşlar hangi saça nasıl cila uygulanır bu konudaki görüşlerinizi öğrenebilirmiyim şimdiden teşekkürler 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2006, 12:21:54 pm Gönderen: yildiray »
|
|
|
|
|
|
yildiray
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2006, 12:21:21 pm » |
|
kuaforun hata yaptigi saclara cila uygulanir yoksa ben cilanin baska bi ise yaradigini dusunmuyorum bazi saclar disinda
|
|
|
|
|
|
BEN SENiN KESTiGiN PARMAKDAKi KAN DEYiL GERiDE KALAN ACIYIM DAYANABiLECEKMiSiN?  ? Avusturya friseur
|
|
|
|
admin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2006, 04:43:52 pm » |
|
Cila adından anlaşıldığı gibi saçı parlatan bişey değildir. Doğru kullanım amacı ise paketleme işleminden sonra kişiye özel ton yansıması yaratmak amacı ile kullanılır. Fakat bazı kuaförler yaptıkları rengarenk paketleme işlemini tek renge çevirmek için kullanıyor fakat sonuç hüsran 3 4 yıkamadan sonra full hüsran. Röfle balyaj , v.s işlmlerde zaman dengesi ve açıcı kuvveti dengeli olursa paketten çıkan saçların hepsi aynı tonda çıkar gerekirse saça hafif dorelik veya küllük yahut bir iki ton renk koyultma işlemi cila dediğiniz yöntemle uygulanabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esrammm
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2006, 05:14:47 pm » |
|
benim en son yapılan saç rengime cila uygulandı ve şuan saçımın rengini herkes çok beyeniyor ve yakıştırıyor iyiki cila yapmışın eline sağlık 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
loveagain
Onbaşı
Rep Puanı: 1
Doğum tarihi: 09,01,1976
Mesleğiniz: bayan kuaförü
Memleketiniz: istanbul/kadıköy
Burcunuz: oğlak
gidenler terk edilmeyi hakketmiştir zaten
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2006, 12:57:48 am » |
|
arkadaşım aslında cila denilen işlem sadece saça yapılan geçici bir renk yüklemesidir.bu işlemin asıl adı pikmentasyon işlemidir.röfle sonrası istenmeyen yansımalar oldunda uygulanabildiği gibi bazı renklerde misal olarak kızıl olsun,kızıl boyalarda kısa zamanda bir renk ve canlılık kaybı yaşanmaktadır bu tür durumlarda boya zamanı gelinceye kadar geçici olarak uygulanıp renk canlandırması yapılabilir tabi her türlü kullanımın teknikleri farklıdır.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2006, 02:18:55 am Gönderen: loveagain »
|
|
burak tunç şahin ağrı / doğubeyazıt öğretmen evi nirva güzellik 1976 uçuk (kuaför)
|
|
|
gaye
Üsteğmen

Rep Puanı: 20
Mesleğiniz: kuaför
Memleketiniz: kütahya
Burcunuz: kova
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2006, 09:15:47 pm » |
|
asl?nda b?z her rofle yada balyajdan istege bagl? c?la at?yoruz saçta aç?c?n?n verd?g? k?z?ll?g? al?yor suana kadar c?la ?steyen yogunlukta
|
|
|
|
|
|
AşK_gElİoRum DeMeZ_aMa_gİdİyOruM_dEr
|
|
|
dilaver
ATILDI
Yarbay
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2006, 12:38:36 am » |
|
aslında sac acma işleminden sonra uygulanır diye bilinen veya yapılan işin adıdır.Fakat doğal saclardada yaz tatili sonrası da pingmed yüklemesi adınada cila dene bilir...
|
|
|
|
|
|
kuafor türkiye forumu proksimo ürünlerine referans vermez.
|
|
|
bulenttt
Çavuş

Rep Puanı: 25
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2007, 12:23:16 am » |
|
arkadaşlar bu konuya açıklama yapma ihtiyacı duymaktayım kabul edilir yada edilmez cila :bir yüzeyi daha parlak göstermek rengini ön plana çıkarmak amacıyla yapılır. Maden ya da tahtadan yapılmış eşyaların üzerini parlatmak için kullanılan madde, vernik. Cila, tutkal, reçine, alkol, ketentohumu gibi maddelerden yapılır. Meydana getirilen eriyiğin içinde alkol ya da aseton gibi maddeler varsa “ispirtolu cila” meydana gelmiş olur. Bunun dışında yağlı cilalar, terementli cilalar da vardır. Meydana getirilmiş olan eriyik, üzerine sürülecek eşya, kirlerinden ve pürtüklerinden temizlendikten sonra sürülür. Bunların üzerinde kuruyarak parlak bir tabaka meydana getirir. Böylece eşyaya bir parlaklık, bir güzellik verdiği gibi, eşyanın yüzeyinin çeşitli etkilere karşı korunmasında sağlamış olur.
bu işlemlerin adı boya ve boyacılıkla alakalı olduğu için cila değil rötuş tur.bu nokta çok önemli çünkü saçın renk alma işleminden sonra yada renk açılma işleminden sonra bazan renk dengelemesi yapılması gerekir. işte bu renk dengeleme yada eşitlenmesi , hafif açılması yada kapatılması gibi işlemlere rötuş denir. rötuş türk dil kurumu açıklamalarında 1 Fotoğrafçılıkta resimleri basmadan önce cam üzerinde düzeltme işi. 2 Düzeltme amacıyla yapılan değiştirme.
anlamlarında kullanılmıştır işte bu sebepleki ;insanların kullandıkları çok rötuşsun gibi tabirlerin hiç bir anlamı yoktur kaldıki bu bir mesleki olarak tüm alanlarda düzeltme amacıyla yapılan değiştirme olarak kullanılmıştır
o zaman cila kelimesiyle bizim mesleğimizin herhangi bir alakası yoktur bizler ne ayakkabı boyamaktayız nede kapı boyamaktayız şöylede düşünebiliriz yaptığımız boyayı daha rengi oturmuş daha dengeli eşitliği sağlanmış olarak göstermektir.
umarım kuaförlük mesleğinde cila kesimesi kalkar yerini rötuş kelimesine bırakır doğrusu da bu zaten. okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için teşekkürlerimi bildiriyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
timsahhhhh
Erbaş
Rep Puanı: 0
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2007, 04:52:09 pm » |
|
bulent beye veya abiye çok teşekkür editorum verdiği bilgilere insanların burda güzelce bildikleri herşeyi paylaşması beni çok mutlu ediyor inşallah daha güzel bildiklerini bizlerle paylaşırsın bütün kuaför arkadaşlara işlerinde başarılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
devrim
Onbaşı
Rep Puanı: 3
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2007, 12:08:24 pm » |
|
slm herkese yazdıklarınızı okudum ben kursta cilalamayı (lümlesk) diye ögrendim yani hocamız bize cilama terimini kullanmamamızı bunun adının LÜMLESK oldugunu ögreti sizce dogrumudur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gulbahar
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2007, 12:33:13 pm » |
|
bulent bey verdiginiz detayli aciklamalar mukemmel derecede yardimci oluyor yeni ogrenenlere tesekurler
|
|
|
|
|
|
malatyali
|
|
|
davuthava
davuthava
Teğmen

Rep Puanı: 6
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2007, 04:59:28 pm » |
|
bu hafta bir röfle yaptım hoca üstüne bi karışım döktü artık boyamı ney bilmiyorum bunu hocaya soramadım sanırım röflenin daha güzel görünmesiynen ilgili bir işlem açıkcası bu işlem ney her zaman yapmak gerkimi ayrıca bülent beyin açıklamalarıma tşk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mehtapx
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2007, 01:16:33 pm » |
|
Slm arkadaşlar ben kursa gidiyorum siyah saca röfle yaptım cilayı 7 numara ile girdim ama hoş olmadı ne yapmalıyım yardım edermisiniz arkadaş boyatmak istiyor ne renk boya kullanmalıyım teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kulkedisi81
Çavuş

|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 05, 2007, 08:32:56 pm » |
|
sac dogal sıyahmı yoksa boyamı? her hangı bır renk uygulamadan, dırek pakete gırıp sonrada 7 ıle numleks denedın? sorularımız ne kadar acık olursa cevaplarda en o kadar net olur sanıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 05, 2007, 09:08:03 pm » |
|
Röfle yapacağın saç rengi nekadar açık renk olursa rölelerin okadar daha hoş durur. Siyah saça röfleyi bırak gölge bile atmayı kınıyorum. Siyah saça yapılacak en mantıklı işlem frapan parçalar atmaktır renkler kırmızı mor mavi yeşil gibi. Saça doğal ışıltı vereyim derken tüm doğalığını kaybettirmek çok anlamsız. Devrimcim her kelimenin biranlamı vardır. Hocana saygılarımı sunarım, lakin bende öğrenme çağlarında numneks, lümleks, numinex gibi değişik teleffuzları olup nasıl yazıldığını bilmediğimden acaba hangisi doğru söylüyor muammaları iç.inde kaybolduğum kelimeyle boşuna savaştığımı anlayıp yerine öz Türkçe kelimeler kullanmayı tercih etmeye başladım. ( uzun olsa bile  ) o tuhaf kelimeyi bir google de arat bakalım karşına ne çıkacak hadi buda sana süpriz olsun. Bülent öğretmenin konuyu çok güzel ele almış.
|
|
|
|
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.comSaçaklı Kuaför Kartınızı OluşturunSen Verd
|
|
|
devrim
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2007, 07:16:06 pm » |
|
kaan abi yazdım google ye yine burası çıktı lümlesk diye bide o mesajı buraya yazdıgımda bilmiyodum neyin ne oldugunu artık bende senin gibi düşünüyorum yani tuaf kelimelerle kafamı karıştırmıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sdt
|
 |
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2007, 11:51:20 pm » |
|
kaan bey size son derece katılıyorum çok dogru yazmışsınız bende sızın dediklerınızı uyguluyorum zaten 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
regissalons
Acemi ÜYE
|
 |
« Yanıtla #17 : Haziran 10, 2007, 07:52:05 am » |
|
 arkadaslar ben amerika'da egitim gordum.butun boyalar ile calistim hemen hemen.cila yani "glossing" saca volume'ile karistirilarak yikanmis saca 15 ila 20 dakika uygulanir.bu islem esnasinda glossin denilen boya gibi ama renksiz maddenin icindeki kristal molekulleri sacin cuticle'llarini acarak boya gibi saca girer.ve bu sacin dahada parlamasina sebep olur.saca bir tedavi yontemi degil.cok boyanmis yada kuru saclara parlaklik vermek amaci ile uygulanan bir islemdir.
|
|
|
|
|
|
kotu olan haber zaman hizla ucup gidiyor.iyi haber pilot sensin.
|
|
|
Meral1977
Acemi ÜYE
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 10, 2009, 04:16:33 pm » |
|
merhaba arkadaşlar bende kursa gidiyorum .aranızda yeniyim glossing denilen maddeyi nerden bulabilirim burada duydum böyle bir şey olduğunu cevaplarsanız çok sevinirim yaptığım röfleler çok mat duruyor belki faydası olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilaver
ATILDI
Yarbay
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 10, 2009, 09:45:02 pm » |
|
The Body Shop Olive Glossing Shampoo Şampuan Saç Bakımı.... şampuan dan bahsediyor sizin boya ile renklendirmeniz daha doğru olur calışmanız gerekiyor..
|
|
|
|
|
|
kuafor türkiye forumu proksimo ürünlerine referans vermez.
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #20 : Şubat 13, 2009, 03:25:47 am » |
|
|
|
|
|
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.comSaçaklı Kuaför Kartınızı OluşturunSen Verd
|
|
|
son-ay
Erbaş
Doğum tarihi: 08-25-1985
Mesleğiniz: öğrenci
Memleketiniz: ankara
Burcunuz: başak
|
 |