hakiki_vamuki
Erbaş
Rep Puanı: 0
|
 |
« : Eylül 28, 2006, 02:33:10 pm » |
|
Merhaba arkadaslar,
bir kac günden beri bu forumu ve siz degerli arkadaslarin aktivitelerini görüp ve okuyoruz. Böyle bir portali buldugumuz icin cok mutluyuz. Ben alman esimle almanyada 2. kusakta yasiyorum. Almanya artik yasanacak bir memleket halinden coktan cikti. Yabanci düsmanligi, müslüman olararak cektigimiz problemler, issizlik ves. ves. Yasim 35, dogma büyüme almanyadayim ve yaklasik 20 seneden beri gözüm türkiyede. Almanyada yasamak beni hic memnun ve mutlu etmedi ve etmiyor. Cennet gibi bir memleketin varken böyle karanlik, soguk ve fasist bir yerde uc kurus para ugruna yasamak hic mantikli degil. Ve hic kimseye almanyaya veya baska bir memlekete gelmelerini tavsiye etmem, kalin vataninizda. gecinmek zor bile olsa. Burada cok güzel bir isim var maasimda cok iyi ama hayat? hayat yok. aile türkiyeye kesin dönüs yapti, akrabalar türkiyede. Uzun lafin kisasi bundan 6 ay evvel sevgili esim bana inanilmaz bir teklifte bulundu. gel esyalarimizi topliyalim türkiyeye gidelim dedi. Kendisi Alman ve türkiye hastasi. Tabiki türkiyede izin yapmakla yasayip calismak arasinda büyük bir fark var. ikimizde realist insal oldugumuz icin apar topar bir karar kurmadik ve su son 6 ayi "türkiye projesi" diye arastirdik. esim 16 senelik usta Kuaför. degisik internasyonal firmalarda egitim kurslari gördü, fuarlarda defilelerde katildi. Agirlikligi boya, röfle, perma, kesim ve sac uzatmada. Cok usta ve muazzam bir müsterisayisi var. 150 km uzaktan gelip saclarina boya yaptiranlar var. Cok profesyonel ve seri bir calisma tarzi var. Planimiz artik kesinlesti ve Antalya veya civarinda bir kuaför salonu acmak istiyoruz. Esimin türkcesi yeterli, zaten bende baslarda salonda calisacagim.
Bu yazdiklarimi okuyan tüm arkadaslara yorumlarini soruyorum tavsiye edermisiniz yoka karanlik deliginde kal sakin deneme mi dersiniz. Esimin bir bayan olamsi problem olurmu? cünki türkiyede kuaförlerin cogu erkek. Dene diyen arkadaslara bu forumda bize sorularimiza cevap vermelerini rica etmek istiyorum cünkü sorularimz cok Lütfen grammarimi özür dileyin malesef türkcemizi okulda degil evde ögrendik.
Saygilarimla Okan
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 28, 2006, 03:04:37 pm Gönderen: hakiki_vamuki »
|
|
|
|
|
|
esrammm
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2006, 03:13:27 pm » |
|
ben kuaför değilim pekde yorum yapmak istemem ama şunu söylemeliyim bence türkçenizde hiç bir bozukluk yok...ve vamuki nedir bunu araştırdım dün merak ettim ve karşıma hep alman sayfaları çıktı hala araştırmaya devam ediyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esrammm
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2006, 03:21:13 pm » |
|
sanırım vamuki ebeveyn aile kuruluşu üyeliği gibi birşey dimi... va*baba mu*anne ki*çocuk bunları birleştirisek ve google den vamuki diye süzersek aile derneği tarzında konulardan bahsediyor.mc donals ortaklığı diyor gerçekten merak ettim ne demek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2006, 03:22:57 pm » |
|
merhaba esrammm,
vamuki almanca: VAter=Baba MUtter=Anne KInd=Cocuk
VAMUKI bu üc kelimenin ilk iki harfleri. 2.5 yasinda oglumuz olgugu icin böyle bir nick kullaniyoruz.
selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haarmonie
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2006, 05:10:52 pm » |
|
merhaba vanuki bende almanyada yasiyorum aynen senin yazdiklarina katiliyorun almanya artik cekilmez oldu haklisin bence bir yol denemek istiyorsan mutlaka dene o zaman bilirsin nasil durunlar senin pek kaybedecek birseyin yok yani tek cocuk daha okula baslamamis senin düsündüklerini bende düsündüm gidiyim türkiye orda hayatimi kuruyum diye ama benin kizin da kuaför mesleyi ögrenimi yapiyor diyerleri okuyor ve cok da iyiler yani ben pek yerinden oynayamiyorum ama sen yapa bilirsin sen dene belki bende gelirim basarili olursan ben kendimde friseurüm gercekten senin hanim gibi cok uzaklardan gelen müsterilerim var ama türkiye giderseniz turislere yönelik islerde basarili olur cünkü türkiyedeki kuaförler cok iyiler yani cok deyisik tarzlari var ama isan isterse herseyin üstesinden gelir iyisallah basarili olursunuz bence jetzt oder nie bende iki seneye yakin küaför dükanim var belki acmamis olsaydim ev olmasaydi bede cok istiyorum ama bekle türkiye valla tasimla taragimla gelicem mutlaka eyer burda basarmisam ordada basarim elimden kacanla ucan kurtulmadi selamlar vamuki sanada alamnyadan selamlar yolun acik olsun dene en azindan bu benim fikrim karar senin dogru karari sen verebilirsin ancak basarilar
|
|
|
|
|
|
 ___________________________________ FORUMA ÜYE OLMAK İÇİN kuaforturkiye@msn.com adresini MSN ye kaydetmelisiniz onay msn den verilecektir!!!!!
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2006, 05:32:38 pm » |
|
Merhaba Haarmonie,
senin bu sohbete katildigindan özellikle mutluyum ve cok dilemistim. Yani kaderimizi paylasiyoruz diyorsun. Almanya bize cok verdi ama bizde almanyaya cok katma deger verdik ama artik tek yönlüymüs gibi geliyor yanliz istiyor ve vermeye hazir degil. Inan bana biz parababasi insan degiliz. Türkiyeye zengin olmaya degil hayatimizi yasamaya gitmek istiyoruz. Türkiyede daha az kazanayim ama mutlu olayim. Memleketimin bana veremeyecegi yok ve bizde memleketimize senelerce yurtdisinda ögrendigimizlerle destek olabiliriz. Tabiki türkiyede cok iyi Küaförler var ama dünyanin her bir yerinde iyiler ve kötüler vardir ve herbirinin ekmegini cikaracak müsterisini bulmasi mümkündür diye düsünüyorum. Mesela ablam istanbulda cok kaliteli bir kuaförde saclarini yaptiriyor ve cok yüksek bir hesapla dükkani terkediyor. Her defasindada aglayarak kiziyor. Bir türlü sac boyasini tutturamiyor diye. daha dogrusu boya 3-4 yikamadan sonra rengini atiyor diye. Bazen esim türkiyede kuaförlerle sohbete giristiginde kafayi salliyor bazende agzi acik kaliyor. dedigim gibi iyiler ve kötüler her yerde var. Haklisin cocuk kücükken bizde gencken gitmek var. Beni cok ilgilendiren niye türkiyede kuaför meslegi cogunlukla erkeklerden yapiliyor ve bir bayanin bu isi yapmasinda müsteriler tarafindan bir sakincasi olabilirmi. yani erkek kuaförleri tercih etmesi sözkonusu olurmu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esrammm
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2006, 05:37:33 pm » |
|
VALLAHİ BENİM OTURDUĞUM SEMTTE 1 BAYAN KUAFÖRLÜĞÜ ERKEK YAPIYOR ONUN DIŞINDAKİLER HEP BAYAN GİDENLERDE MEMNUN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haarmonie
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2006, 06:28:10 pm » |
|
bence halk erkek veya bayan kuaförü diye ayirt etini hic sanmam evet cok dogru türkiyede baylar agirlikli küaförlük mesleginde ama bence bizde cok avantaslarimiz var ayer bunlari yerine göre kulanmasini bilirsek neden olmasin iyi ve kötü her zaman cok cabuk yayalir eyerki hanimin dediyin gibi cok iyise o zaman mesele yok iyi veya kötü demekte yanlis bence gelen müsteri menmunmu mesele yok benim alman elamamin var bazen yaptigi is benim hic hosuma gitmiyor ama müsterisi menmun ozaman o okey iyi olmak demek menmun musteri demek her mekanda gelen giden müsteri olur cogunluk kaliyorsa mesele yoktur tabiki bence kuaförlük allah vergisi dogustan yani gottes gabe ya talentin vardir yada yoktur sendemi ayni meslektensin mesala benim yakin cevremde tam on bir tane kuaför dükani var ben actiktan tan üc hafta sonra bir türk daha acti ama yinede basardim beni öldürmeyen dert bana güc verir dedim bence kadinlar cok daha güclüler ruhen cok basarili is kadinlarini taniyorun kocalari mesleklerini birakip hanimlarina yardim ediyor türk bayanlar almanyada basrmisa almanda türkiyede ola bilir eyer ben türkiye yönelik is yapmak istesem gider türkiyede moderin bir kuaförde biraz calisirdim ne olursa olsun tarzlari deyisik islerini biliyorlar azda olsa onlarin isnin düzenini ögrenirdim atatürk ne demis türk övün güven calis hic bir zaman karsindakinden daha iyi oldumu düsünmedim hep sordum ve bilmediyim cok sey ögrendim bilsem bile sordun almanyanin neresindensiniz belki yakiniz hepinize basarilar
|
|
|
|
|
|
 ___________________________________ FORUMA ÜYE OLMAK İÇİN kuaforturkiye@msn.com adresini MSN ye kaydetmelisiniz onay msn den verilecektir!!!!!
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2006, 11:06:22 am » |
|
haklisin haarmonie ben zaten kötü diye kast ettigim kisiler abartarak bir misal vereyim: adam önce terziymis bir ortagiyla kuaför salonu acmis 3-4 ay kurslara gidip kuaförlügü ögrenmis. sen simdi böyle birini müsteriye salarsan müsterileri memnun etmesi mümkün degil. Bosu bosuna millet 3-4 sene meslekliselerine gitmiyor veya senelerce ciraklik yapmiyor ya bu meslegi ögrenmek icin. tabiki her iste oldugu gibi müsteriyi memnun etmek en önemlisi ama müsteriyi memnun etmek icin kendine öz prensiplerini de cignememek gerekir. bunlar ufak tefek seyler de olabilir büyük seylerde. misal: kadin saclarini doldurtmak istiyor. sen yalniz "Great Length" ile calisiyorsun. bu müsterin icin cok pahalli oldugu icin ve onu kaybetmemek icin ona ucuz kalitesiz bir sac takmak gibi. veya kosmetikcine bir kadin geldi protez tirnak istiyor. sen daha saglikli ve mantar yapmadigi icin yalniz keratinli tirnak takiyorsun ama müsterin illaha silikonlu istiyor. böyle bir durumda müsterime zarar verecegime baska yerer gönderirim. kadinlarin daha güclü oldugunda sana hak veriyorum, bakasana biz erkekler bi nezle oldugumuzda hastane hastane dolasiyoruz  Bayan erkek problemini sunun icin söyledim. ben burada türkiyeden gelme bir erkek "bayan kuaförüyle" görüstüm ve etrafimdaki türk bayanlara sordum ve hepsi sanki daha cok erkek kuaförü tercih ediyor gibi. Bu görüstügüm kuaförde bize türkiyedeki calisma tarzinin bazi konularda cok daha degisik oldugunu anlatti ama bundan kormamamizi söyledi. türkiyede modern bir kuaförde tabiki calisilir haklisin. Ama bizim düsüncemiz söyle: bir almandan isletilen bir kuaförü olarak bir alman calisma tarzina göre salon isletmek. Biliyorsundur gecen sene TONY&GUY türkiyeye geldi (esim bu kesim tarzlarinida biliyor) ve iscileri avrupaya calisma ve kesim tarzlarini ögretmeye gönderiyor. Lütfen yanlis anlamayin türklerin isletme tarzina kötü demiyorum ama bir misal vereyim: türkiyede sacini boyatip bide röfle istediginde önce saclarini boyuyor bekletiyor, sonra yikiyor bekletiyor, saclarin o arada kuruyor, röfleyi yapiyor bekletiyor, yikiyor, belki bidaha bekletiyor, kurutuyor fön cekiyor ves. ves. jani 2-3 saat sonra sansin varsa dükkandan cikiyorsun. Burada boya ve röfle bir arada yapilip cok daha kisa bir zamanda isin bitiyor ve saclarin yipratilmiyor (2 kimyasal islem, 2 defa fön, 2 defa yikamak). bu ekonomik bakimdanda daha karli, daha az boya, elektrik ve su harciyorsun. ve cabuk bittigi icin daha cok müsteriye bakabiliyorsun. biz cogunlukla bu saatlerce süren zamani kisaltmayi düsünüyoruz. tabiki kadinlar oraya yalniz sac yaptirmaya degil sohbete falanda gidiyor. ama isini cabuk yaptirmak isteyen bize gelebilir. tabiki esim yalniz calismiyacak. en azindan bir ustayla bir iki kalfayla baslamak istiyoruz, duruma bagli. En önemlisi meslegi ögretmek. esimin en önem verdigi sey kendi iscilerini ciraklardan büyütmek. Ben kuaför degilim ama isten birazda olsa anliyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 29, 2006, 03:25:56 pm Gönderen: hakiki_vamuki »
|
|
|
|
|
|
haarmonie
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2006, 07:41:42 pm » |
|
tabiki istisnalar kaideyi bozmaz ona benzer örnekler ben sana burdanda verebilirin yine bizin terzi üc dört ay kurs görmüs makas tutabiliyor ama sindi almanyada moda oldu en azindan siegende adam is adami parasi var acti kuaför dükani meisterin isci calistiriyor yani ayni mesele ama fazla tutunamadi tabiki yani niete ler zaten cöptür bunu biliyoruz ben öylelerini var saymiyorun zatan herseyin ilaci zamandir öyle kuaförler carkin agzinda un ufak olur her ne meslek yaparsan yap sevmen lazim bizin meslekte bence ilk sirayi aliyor evet bende en kaliteli sac uzatma firmasinda ögrendim Great Length bizim firmanin kolu oluyor (Hairdreams) ögrendim ve cok para ödedim tabiki kalitesiz islerden bende sikayetciyim bu her yerde var almanyada türkiyede almanyada birde camilerde kuaför hizmeti veriliyor güya sadece üyelere ama herkesin sacini kesiyorlar senim yazdin gibi bir olay ben yazabilirim bu olaydan sonra bazi fikrimi deyistirdim müsterinin saci cok yipranmisti sacini strähnen yapmamizi istedi anlatik sacinin yanicani cok kirilicani sonra gitmis baskasina yaptirmis sonra topuz yaptirmaya bana geldi baskalari yapamiyor topuzu gördüm sok oldum ben onun iyiliyi icin saci icin yapmadim kasama az para girdi sonra bana dediki napiyim sen yapmadin yani öyle müsteriler varki yak sacimi yada yakanlar var ona giderim gibi bir durun yaratiyor bende müsteriye diyorum mutlaka yapilacaksa yaparim kart yapiyorum herseyi yaziyorum müsteriye onayladi diyede önlemi aliyorun yapmasam benin kismetin baska yere giti ayama kadar gelen kismeti baskasina verdim  alman tarafindan isletilen alman tarzi demek istiyorsun bence isletmede sorun olmaz sadece piratikte söylemekle yapmak farkli seylerdir ama senin yazdigin önce boya yika fön sonra röfle cok zaman aliyor ben de senin yazdigin gibi yapiyorun hemdecok zaman önce türklerden gördüm ama yazdiklarini bilende var bilmeyede heryerde var her sey yere zamana göre deyisir basarili olmak icin ülke önemli deyil azim sabir ve zaman önemli bence ben kulaktan doldurmaya deyil gidip görmeyi tercih ederim türkler yabanci uyruklu insanlara inan daha cok önem veriyorlar el üstünde tütüyorlar bu da bir gercek yinede herkeze basarilar her emeyin karsilini allah mutlaka verir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2006, 03:56:13 pm » |
|
biz frankfurt cevresindeyiz. Söylemeyi unutmustum. Türkiyede calisan veya dükkani olan arkadaslara bir sorum varkuaför malzemelerini nereden aliyorsunuz? toka, eldive, sampuan, tarak, makas, havlu, önlük ves. ves. almanyada degisik kataloglar var, yani degisik toptancilarin kataloglari 300-500 sayfali falan. türkiyedede böyle bir sisteme göre mi aliniyor var yoksa nasil aliniliyor malzemeler. mesela internette "e-Kuaför.com" diye bir sayfa buldum ama buradaki fiyatlar daha cok ev hanimlari icin. Bize bir kac firma adi, adresi, www-sitesi verebilirmisiniz lütfen. saygilarimla, Okan 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubilay
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2006, 06:21:05 pm » |
|
hakiki vamuki arkadaşım site istemiştin al sana bir site ( www.egebella.com )bu sitede her şey bulabilrsin ege bölgesinden ulaşmak istersen BARIŞ diye bir arkadaşımız var o size yardımcı olacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
berfincan
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2006, 09:02:44 pm » |
|
bildiğiniz uygun kuaför malzemesi satan yerler varmı tezgah koltuk vs gibi varsa adres öğrenebilirmiyim çok acil lazım tşkler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2006, 10:03:39 pm » |
|
kubilay bey cok tesekkür ederim!!! berfincan internetteki arastirmalarimda su adrese rastladim: http://www.kuaforticaret.com/sayin arkadaslar daha bildiginiz adres varsa mesajlariniz icin simdiden tesekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
berfincan
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2006, 10:13:11 pm » |
|
tşkler bende yeni dükkan açıyorum sizede hayırlı olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #15 : Ekim 09, 2006, 01:54:46 pm » |
|
Sizede hayirli olur insallah, basarilar diliyorum. Profilinizde bursadan geldiginiz yaziyor. Bursa bildigim kadariyla türkiyenin Mobilya cenneti ve "Filiz Celik" gibi kuaför ekipmanlarinin imalathanelerinin bulundugu yer. Bursada Mobilya aramak daha mantikli olmazmi?
Arkadaslar siz hangi firmanin Koltuk ve ic dekorasyonlarini kullaniyorsunuz, kalitesinden memnunmusunuz? Dükkanlarinizi kendiniz mi dösediniz yoksa ic mimardan veya bir Firmadan mi kurdurdunuz?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 09, 2006, 01:58:08 pm Gönderen: hakiki_vamuki »
|
|
|
|
|
|
berfincan
|
 |
« Yanıtla #16 : Ekim 09, 2006, 08:14:40 pm » |
|
bursada buldum ben zaten filiz çelikin fiyatları çok faiş yine bursada er-mit diye bi firmayla görüştüm çok güzel ve fiyatlar çok uygun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #17 : Ekim 09, 2006, 08:36:33 pm » |
|
Benim türkiyede kuaför açmak konusunda yani yurt dışından gelip kuaför açmak konusunda ufak bir yorumum yada analizim olacak siz deyerlendirin. Türkiyede bekar olup sanatına güvenen ve biraz ingilizcesi olan yurt dışınada akraba dost v.s. gibi destekçisi olan evlilik aile gibi bağlayıcı nedenleri olmayan tüm kuaför arkadaşlarım yurt dışında bir neden diye sormak lazım aslında buna en güzel cevabı yıldarycığım verir. takip ettiğim kadarıyla almanyanın ekonomisi eskisi gibi deyil hüsran dönemli yaşıyor almaydaki gurbetçilerimiz fakat yağmurdan kaçarken doluya tutulmak tabiri varya hani aman dikkat derim. Türkiye çok kozmopolit ve tam bir kurtlar vadisi kurtların arasında çakal olmamak için burdaki hayata iyi adapte ve çok iyi oryante olmak lazım. Türkiyede zengin olanların çoğu kargayı bülbül diye satıyor çok dürst çalışanlarsa orta halli yaşıyor, Çok söz yalansız çok parada haramsız olmaz diyorum herkese saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #18 : Ekim 10, 2006, 02:26:24 pm » |
|
Sayin KAAN Bey, cok acik ve net konustugunuz icin size tesekkür ederim. Türkiyeden akraba, dost, turist ves. yardimiyla yutdisina giden cok arkadasla tanistim. Cogu macera arayisi icinde veya avrupayi gözünün önünde cennet sandiklari icin yurt disina gidiyor. Ve bunlarin % 85 buraya geldiklerine pismanlar. ve bir an evvel dönmeyi tercih ediyor. Kac tanesi esini dostunu birakip türkiyeye geri döndü. Esiyle dostuyla ailesiyle mutlu olabilir ama yasama tarzindan, yasam ortamindan ve buradaki hayattan memnun olanlar cok az. Ben yasamak icin calismak istiyorum, calismak icin yasamak istemiyorum. Türkiyede daha cok calismam gerekebilir ama hayatimi da memleketimde ailemle yasarim. Benim zengin olamakta gözüm yok. Almanyada da orta halli bir aileyiz., türkiyedede orta halli olmaktan ama parami namusumla kazanmaktan cekinmem. Bu güne kadar aileme bir kurus haram para yedirmedigim icin türkiyede bizi orta hallilik bekliyor demektir  Türkiyenin Kurtlarini biliyorum ama ben hayvanlari severim  ve korkum yoktur. Tabiki bizi rakip olarak gören cekemeyen zorluk cikaran olabilir. Ama sen karsindakine nasil davranirsan o da sana ayni sekilde davranir diyorum. Ve bütün Türk insani da böyle degil ya! Zaten biz Antalya ve cevresinde acmayi düsünüyoruz. Biz Antalyaliyiz ve orada cevremiz de var. Is hayatinda olan firmalari olan kuzenlerim var. Onlarin yardimiyla Kurtlari pek yaklastirmadan isimizi kurariz insallah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #19 : Ekim 10, 2006, 10:25:43 pm » |
|
Allah herzaman yanınızda olsun, bu kadar güzel temiz kalpliliğinle her zaman başarılı işlerin altına imza atacağına inanıyorum. Demişsin ya orta halli yaşamı severim çok parada gözüm yok diye en güzel karar bence. Ben bazen düşünüyorum da zenginlik daha çok mutlu olmak için gerekli birşey deyil zenginlik ihtiyacı olan zor durumda olan insanlara yardım edebilmemiz için bize verilmiş bir fırsattır. Çok zengin olsaydım heveslerim olmazdı çünkü dilediğini yapabilir sahip olabilirsin ozamanda hiç mutlu olamazssın değilmi. İnsan yokluğunu çektiği şeylere sahip olduğunda mutlu olabiliyor kıymetini biliyor kolay kazandığınız şeylerin deyeri olmuyor nasıl olsa kolay birşey olsa yenisini alırım deyip hor kullanabilirsin çaba sarfettiğin şey ise deyerli olur insana çünkü birşey olursa kazanmak için verdiğin çabalarının boşa gitmesinden korkarsın  insanın sevinçleri olduğu kadar korkuları da olmalı deyerini kıymetini bilmeli. Tanıştığıma sevindim vamuki allah yolunuzu açık eylesin seni eşine ve çocuklarına bağışlasın arkadaşım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yildiray
|
 |
« Yanıtla #20 : Ekim 11, 2006, 01:56:14 am » |
|
sanırım sıra bende evet ben avusturyadan yıldıray bakın arkadaslar sıze avrupa ve turkıye arasındakı farkı soyleyım ılk basda burda sanat dıye bırsey yok ıkıncı olarakda herseyı kuralına gore yapıyorlar bence almanya avusturya vs vs gıbı yerlerde kuaforluk hayatına baslayan arkadasşar bence turkıyede harcanır cunku turkıye sanat var turkıyede musterı bılınclı burda tam tersı bızım turkıyedekı kesımden sonra verdıgımız sekıle burda ınsanlar on dıyor yanı canlar kankıler abıler kardesler burda sadece para var tabı bazıları buna karsı cıkabılır ama avusturyada ben bır dıp boyasını majırelle 45 euro ya yapıyorum kesım 18 fon 18 buda rofle dıp rofle 55 den 75 eee kadar yukselıyor anlıyacagınız burda el emegının cok degerı var yanı benım karsıma su 1 senede kımse su fıyata falan yap demıyorlar ve ben artık sanatdan kuaforlukden zevk almaya basladım 14 senemden sonra ama bır yerde suda var turkıyede acmak ısteyen arkadaslarıma sunu onerırım sakın sanatınızın degerını musterı kacacak dıye dusurmeyın yoksa o musterı zaten ıkıncı sefere kacmıs olur turkıyede dukkan acmak ısteyen arkadaslara basarılar dılıyorum hersey gonlunuzce olsun saygılarımla
|
|
|
|
|
|
BEN SENiN KESTiGiN PARMAKDAKi KAN DEYiL GERiDE KALAN ACIYIM DAYANABiLECEKMiSiN?  ? FORUMA ÜYE OLMAK İÇİN kuaforturkiye@msn.com adresini MSN ye kaydetmelisiniz onay msn den verilecektir!!!!! avusturya
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #21 : Ekim 11, 2006, 01:30:20 pm » |
|
@ KAAN bey:
bu sözleriniz beni cok sevindirdi ve sizinle tanistigim icin bende ayni duygulari hissediyorum ve sizi cok degerli ve dürüst bir insan oldugunuz icin kutluyorum.
Sayin Yildiray bey sohbetimize hos geldiniz. Avrupayi ve türkiyeyi görmüs bir arkadasinda katilmasi beni cok sevindirdi.
Avrupada bir kuaför dükkaniyla iyi para kazanildigi dogru. Ama bildiginiz gibi bu da eskisi gibi degil. Bu yeni "hairkiller" ve ucuzcu konseptleri geldiginden beri piyasa epey bi calkalandi. Ama önceden dedigim gibi hayatta para hersey olmadigi icin bu bizim icin ön planda degil. Ama türkiyedeki fiyatlari gördügümde türkiyede kazanc ortalamasina ve hayat pahalliligina baktigimdada pek fena kazanilmiyor gibi geliyor. Bir gelin basi bir memur maasinin dörtte biri yapiyor. Almanyada bir memurun onda biri yapar (assagi yukari). Okudugum kadariyla daha 1 seneden beri avusturyadasiniz ve daha cok kisa bir zamandan beri yurdisi havasini tatmisiniz. Ve okudugum kadariylada mutlusunuz. Allah bozmaz insallah ve basarili eder. Ben burada dogmus ve büyümüs bir insan olarak artik memleketimi ariyorum.
Yildiray bey yorumunuza saygi duyuyorum ama Almanya, avusturya ve avrupadaki kuaförlerin sanattan anlamadiklarini söylemeyi biraz yanlis buluyorum. Cünkü bütün Trendler burada yapilip dünyaya saciliyor. En ünlü Kuaförler bu ülkelerden geliyor. Avrupadan gelen Kuaförler dünyanin her bir yaninda kapa kapa aliniyor yada cok basarili dükkanlar isletiyorlar. Buna "Haarmoni" arkadasimiz da katilacaktir.
Avusturyada kaldiginiz zaman kisada olsa sunu ögrenmisiniz: Almanlar ve Avusturyalilar her seyi kurallara göre yaparlar. Bu ama cok güzel bir aliskanlik. Nicin derseniz, bu özellikle her dalda basaridir bu ülkeler. Kurala göre calisirsan sürekli kaliteyi kontrol edebilirsin. kaliteyi kontrol etmek her defasinda müsteriye ayni kaliteyi sunmaktir. Bu dünya piyasasinda her ülkenin basaramadigi ve cok önemli bir vasiftir. Bakin ben Istanbulda yasiyan ablami misal olarak vermistim. O pahalli lüx bir kuaföre gidiyor ver her defasinda bir daha gitmiycem diyor ama alternativ bulamiyor ("KAAN bey belki size göndereyim Kizcagizi") her defasinda gegisik renktre cikiyor ve boya tutmuyor. Orada Fön de cektirmiyor cünkü cok abartili fön cekiyorlar diyor. Avrupadada müsteriler daha sade sac sekillerini tercih ediyor (büyük bir bölümü). Ama bunun buradaki kuaförlerin sanattan anlamiyor demek degildir.
Ben alman bir bayanla evliyim ama etrafimiz türk dolu , yani dostarimiz ve arkadaslarimiz. Bizim türk Bayanlarin bazilari cok abartik sac modellerine hastalar. esim bazen gülmekten tutamiyor kendini cünkü bazen hic yakismiyor.
Burada türk programlarini seyrettigimizde ve türkiyedeki bazi ünlülerin, spikerlerin ve bazi Fotomodellerin sac sekillerini gördügünde sasiriyor. Yani bu sac sekilleri avrupa insaninin aliskin oldugunun bir kac kat pof pof lusu mu diyeyim artik. Ama bu demek degilki bunu bir avrupali yapamaz. Müsteri ne isterse onu yapar bu zevk meselesidir. Türkiyede böyle isteniyor avrupada baskasi. Mesela internetle kolayca türkiyedeki Kuaförlerin websitelerine ulasabiliyoruz. Cogu websitelerinde yaptiklari modellerin fotograflarini sergilemis. Esim tabi bütün bu cikardigimiz siteleri gezdi. Cok meshurlarindan ( Redandwhite , kiriktarak, MOS ves) normal kuaföre kadar. Gördügü ve karsilastigi fotograflar hic de yapilmayacak bir boyutta degildi, daha dogrusu onun her gün yaptigi modellerden hic farki olmayan modellerden fazla pof pof lulara kadar. Bu bakimda tabiki türkiyede yanimiza calistiracagimiz ustalardan ve kalfalardan bizim de ögreneceklerimiz olacak.
Fiyat bakiminda anlattiginizi bir kac yerden duydum. Türkiyede pazarlik nefes alama gibi bir zorunluk oldugundan inanlar buna alismislar. Tabiki degerinin altinda calismamak lazim.
Belki avrupada gördügünüz ve türkiyede olmayan veya pek sik görülmeyen iyi kullanilabilecek bir kac özellik sayabilirmisiniz yildiray bey. Bunlar ne olabilir? Siz iki tarafi da görmüs bir arkadas olarak bizden daha iyi yanit verebilirsiniz.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2006, 02:38:34 pm Gönderen: hakiki_vamuki »
|
|
|
|
|
|
yildiray
|
 |
« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2006, 11:28:01 pm » |
|
sevgılı arkadasım sımdı evet ben avusturyadayım ama turkıyede 14 sene bu ısı yaptım en son kaan beyle bırlıkde calısdım ama sunu gordum burda sanırım bazı konularda haklısınız ama benım anlattıgım olay sanırım meslek den zevk alma işi evet ben turkıyede yetısdım ve dıyorum kı hersey ortada ben sızı bu genel olayın ıcıne almak ıstemem ama suda varkı ben burda hakıkaten sanatı kuvetlı bır ınsan gormedım ama belkı benden de cok ıyı kuafor cıkabılır ve saygı duyarım cunku ondan ogrenebılecegım herseyı alırım sızın gorusunuze saygı duyuyorum ama burdakı boyalar bakımından burdakı ınsanların boyasına bakıyorum bırde turkıyede fram neva gıbı boya yapanları goruyorum bızım turklere verecen majırelı falan gel bak boyaya yanı hersey ıcın herseyın zamanında yapmak lazım saygılarımla yıldıray
|
|
|
|
|
|
BEN SENiN KESTiGiN PARMAKDAKi KAN DEYiL GERiDE KALAN ACIYIM DAYANABiLECEKMiSiN?  ? FORUMA ÜYE OLMAK İÇİN kuaforturkiye@msn.com adresini MSN ye kaydetmelisiniz onay msn den verilecektir!!!!! avusturya
|
|
|
hakiki_vamuki
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #23 : Ekim 12, 2006, 11:22:11 am » |
|
Tabiki avrupada, almanya olsun neresi olursa olsun meslek lisesini bitirip ise atiliyor insanlar. Bazilari calistigi yerlerde hic destek görmüyor ve emekliligine kadar hep ayni stilde calisip duruyorlar. Nuhnebiden kalmis sistemlere göre calisip 1o senelik modasi gecmis modelleri kesip duruyorlar. Böyle dükkanlar var ama yeni nesil artik dükkanlarini degisik isletiyor. Isciler dünyanin dört bir yaninda meshur olan Kuaförlerin kurslarina gönderiliyorlar. Mesela Tony&Guy, Patrick Cameron, Brockmann&Knödler, Dessange, Wella, Schwarzkopf ves. Yani yetenek muhakkak gerikir böyle bir meslegi yapmak icin bu sart. Ama böyle kurslarda ince isi ögreniyorsun, detaylari ve trendleri. Bunlarida kapip yetenegini biraraya getirebilirsen iyi bir sanatkar olabilirsin.
Majirelle anlatmak istedigin misale katiliyorum. Türk insani zaten kosullardan dolayi yaratici bir millet. Sinirli imkanlarla en iyisini elde etmesini bilir. Esim türkiyede muhakkak bu özelligi Türkiyedeki Kuaförlerden ögrenebilir veya ilerletebilir. Ama bildigim kadariyla bu mamüllerin hepsi türkiyede var. Magma, Majirel, Majirouge, Majikontrast, Koleston. Mesela Wellanin türkiyedeki websitesine baktigimda bütün almanyadaki satilan ürünler türkiyedede var. Türkiyedede bu ürünleri gördük. Yerli ürünler kaliteden pek iyi degilse niye Wellanin ürünlerini kullanmiyorlar? Dediginiz gibi Türkiyedeki müsteri bilincliyse kaliteli ürün icin bir kac lira fazla ödemeyede hazirdir diye düsünüyorum. Ama bu herhalde Kuaförün oldugu semte göre degisir herhalde. Ve bildigim kadariyla bide türkiyede 3. Sinif; 2. Sinif; 1. Sinif ve Lüx Kuaförler diye ayrim yapiliyormus. Bununlada bagli olabilirmi? Yildiray bey ve Kaan bey bu kuaför Kategori ayiriminida bana bir anlatabilecekmisiniz, nedenini? Tesekkürler
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2006, 01:03:59 pm Gönderen: hakiki_vamuki »
|
|
|
|
|
|
yildiray
|
 |
« Yanıtla #24 : Ekim 12, 2006, 09:34:35 pm » |
|
simdi bu sınıflandırmayı aslında sız acıklamısınız ama semt semt degısıyor bırde sızın verdıgınız hızmete gore degısıyor sokak arası kuaforlar genelde 3 tıp kuaforler artık 1 tıp kuaforler artık guzellık merkezı dıye gecıyor bunların ıcınde solaryum cıltbakımı vs vs gırıyor bu arada burda 3 yıl egıtım almıs bır ınsan kagıt uzerınde tabı kuafor salonıu acıyor benım demek ıstedıgım turkıyede en az 3 sene cıraklık 2 sene yardımcılık en az 4 sene kalfalık yapıyorsun sonra belkı usta ogretıcı kıvamına gelıyorsun saygıyla kalın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #25 : Ekim 12, 2006, 11:03:53 pm » |
|
Şimdi arkadaşlar konu tr de salon açmak sanırım olay sanat konu sanat konusuna döncekse bu konuda çok kısa ve öz iki cümleyle özetlerim. Snatınız neye bağlıdır sanat denilen şey sizin müşterilerinize sunduğunuz hizmeti müşterinizin taşıyabilmesi benimseyebilmesi ve sizin verdiğiniz hizmetin bedelini müşterinizin ödeyebilmesi ile doğru orantılı gelişen birşeydir. Açarsak bu cümleyi bulunduğunuz ortamın kültürel yapısı farklı tasarımları kaldıramıyorsa sizin sanatınız orada beş para etmez bu kadar açık ve net. Herşey arz talep meselesidir benim gibi etrafınıza bakmadan elit kuaför olmaya çalışırsanız yernizde sayarsınız geçenlerde oturup istatistik yaptım müşterimin yüzde 70 bulunduğum muhitin dışından geliyor he burda olayı ticari düşünmüş olduğumda büyük bir hata var herkes sonuçta sanatkar olduğu kadar ticaret ile de iç içe sanatını icra etmesi için para kazanmak zorunda bu durumda kitlenize göre tarzınızı belirlerseniz yüzünüz güler elit olma sevdaları peşinde koşupta bataklıkta kimse levrek avlamaya çalışmasın derim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yildiray
|
 |
« Yanıtla #26 : Ekim 13, 2006, 01:14:10 am » |
|
evet katılıyorum sana bence hersey sanat ve cevree uyumuuuu hehhe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seren
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #27 : Ekim 15, 2006, 08:01:37 pm » |
|
bu konuyu en başından takip ediyorum istek ve görüşlere kadar herşeyi çok güzel yazmışsınız .şimdide ben yazim dedim  ).hakiki_vamuki abi sayfanın en başında bir yerde yazmışsınız ya, türkiyede bayanlara göre erkeklerin bu mesleği daha çok yaptğını vede müşterilerin erkek kuaförleri tercih etmesi söz konusu mu diye, işte bunun için esra'nın söylediği gibi söyleyeyim.kuaför bayan olsun erkek olsun salonlarına giden müşteriler nerden kimden memnun ise devamlı o salona giderek kuaförünü seçmiş olur.yani türkiyede beylerin kuaförlükten kazandığını bayan kuaförde kazanabiliyor.bu benim gördüğüm kadarı ile eşit durumda.bu açıdan türkiyeye gelirseniz eşiniz bayan diye müşterisinin olmayacağı söz konusu diğil.elbette burdada müşterileriniz dükkanınıza gelip gittikçe sanatınızı görüp memnun kalırsa devamlı tercihi siz olursunuz ve zamanlada artar müşteri sayınız.bu kadarını yazabildim  düşüncelerinizi gerçekleştirmenizde hayırlısı ise rabbim yardımcınız olsun,kolaylık versin yolunuzu açık eylesin.ailenizle mutluluklar dilerim.  )) saygılarımla,, SEREN...,
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2006, 08:06:29 pm Gönderen: seren »
|
|
|
|
|
sebnemM
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #28 : Haziran 21, 2007, 09:56:37 am » |
|
dünya ya insan bir kere gelir aldiğınız kararırın sizi mutlu edeceğine inaniyorsaNIZ HİÇ DURMAYIN ORALAR DA...bizde ülke olmasa da sehır degıştırdık gıttık uyum saglayamadık ve tekrardan memleketimıze donduk hayat bu ıstedıgın yere ıstedıgın zaman gıtmelısın yıyecegımız bır ekmek degıl mı ....... hayatın tadını cıkartın mutluluklar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haarmonie
|
 |
« Yanıtla #30 : Haziran 21, 2007, 08:32:04 pm » |
|
cok dogru cekinmek bazi firsatlari kacirtir insan denemeden hic birsey nasil olur bilemez ahmet 50 kardesimin yazdiklarina katiliyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Orgeneral

Rep Puanı: 475
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #31 : Haziran 21, 2007, 08:51:34 pm » |
|
Türkiyedkiler yurt dışına nasıl gitsek diye türrlü arayışlar içinde yurt dışındakiler ise Türkiyede salon açsak nasıl olur acaba düşüncesinde kafa karıştıran bir durum değil mi sizce ? Fakat gözlemlerim sonucu almanyadaki gurbetçi meslektaşlarımız bu tarz girişim içeriside almanyanın ekonomisi biraz bozulmuş olabilir ama Türkiyenin almanya seviyesine çıkması için 20 sene daha yol kat etmesi lazım  Almayını ise neden bu duruma geldiğini ise almanyada yaşayanlar daha iyi bilir diyorum.
|
|
|
|
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.com Sen Verdikçe Dost Görünen Çok Olur. İste de Gör Hepsi Birden Yok Olur Sen Kendi Kendine Yetmeyi Öğren, Tüm Dünyanin Malına Gönlün Tok Olur..!
FORUMA FOTOGRAF NASIL EKLENİR TIKLA ...http://www.kuaforturkiye.com/arsiv.php
|
|
|
|
|
DGSM
Acemi ÜYE
Rep Puanı: 1
|
 |
« Yanıtla #33 : Haziran 29, 2007, 10:58:38 am » |
|
bence antalya gibi bir yerde bayan kuaför biraz zor iş yapar bu işi sanki sadece erkekler yapabilir gibi bir önyargı var ben 10 yıldır kuaför işletiyorum son 5 senedir oturdu musterim gelen aaa bayan yapıyor deyip geri dönüyordu ama sabredip kendimi kanıtladım şimdi muhitimde musterisi olan sayılı kuaförlerden biriyim sabır varsa herşey var ..... arkadasımızın eşi bu işi biliyor belliki kadrosunu iyi kurarsa iş yapar derim ama tek calışmak istiyorsa işi çok zor ..ALLAH kolaylık versin derim ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekrem Bozkurt
Ekrem Bozkurt
SiPAHiLER
Binbaşı

Rep Puanı: 399
Doğum tarihi: 03031969
Mesleğiniz: Kuaför - Kuaför toptancisi
Memleketiniz: Gaziantep
Burcunuz: Balik
Hayata Sevgiyle yaklas.
|
 |
« Yanıtla #34 : Aralık 08, 2009, 11:43:38 pm » |
|
arkadasim düsüncen hala aktif ise denemeni tercih ederim.esinin elinde ki diploma türkiyede gecerlimi bunu arastir ben de viyanadayim.
isleriniz de basarilar dilerim.....
|
|
|
|
|
|
Sanata saygiyla yaklaski sanat,ta seni saygin kilsin.
♥ Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur...
|
|
|
|