dilaver
ATILDI
Yarbay
Rep Puanı: 0
|
 |
« : Aralık 18, 2006, 10:42:14 pm » |
|
oryalde mavi,beyaz olayına lütfen arkadaşlar artık bu olaya kati bir şekilde tartışıp bir sonverelim.İkisinin arasındaki gercek fark nedir,mavinin sacı acarken aldandığımız olay nedir..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2006, 10:46:18 pm Gönderen: dilaver »
|
|
kuafor türkiye forumu proksimo ürünlerine referans vermez.
|
|
|
|
admin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2006, 10:22:35 pm » |
|
Boylarda mix ton olarak mavi vardır diğer adıyla turuncu giderici. mavi turuncu pigmentleri kırar o yüzden mavi açıcılarla daha sandre ve platin tonlarına yaklaşırsınız fakat yanılabilirsiniz bu mavi açıcılşarda eğer saç tam olara kaçılma evresini tamamlamadıysa bir kaç yıkamadan sonra röflelerinizde koyulaşma ve turunculaşma göreceksiniz gözlemleyin bak dediklerim çıkacak. Saç aılımını tamaladıysa herhangi bir sorun olmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilaver
ATILDI
Yarbay
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2006, 11:03:20 pm » |
|
kaan %de%katılıyorum heleki acma evresini tamamla konusuna .Bu evre hangi zaman aralığında oluşuyor .bunu acalım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2006, 11:17:06 pm » |
|
Zaman aralığı dersek bu bir çok duruma göre değişir mesela saçın rengi ince telli kalın telli olması saçın ton yansıması naturel saç boyalı şaç permalı saç açıcının hazırlanış şekli kullanılan ürünün markaları hepsi açılış evresini etkiler. Saçılın açılış evresinin tespiti için iyi gözlem iyi bir tecrübe gerekir. Kontrol esnasında paket açılmalı ve saçın sürülen madde tarak yardımı ile saçan sıyrılmalı ve saçın açılma oranı çok iyi gözlemlenmeli bu gözlemle esnasında saçta kusur aranmalı ve paketin içindeki saç komple değerlendirilmelidir saçın dip kısımlarına daha çabuk açılır saçın genç ve vucud ısısına yakın olmasından dolayı. Dedim ya paket içindeki saç bütün olarak ele alınmalı. Hiç unutmam küçükken babam para verdi git kiraz al dedi daha küçüğüm ozmanalar hiç anlama alışiverişten baba dedim ben anlamaki nasıl alıcam ya beni kandırırlarsa  baba dedi bak dedi hangisi hoşuna gidiyorsa onun tezgahından al tadına bak dedi. bende gittim bir tezgaha bitane yedim tadı güzel ötekine gittim onunda güzel nerden yediysem hepsi güzel  sonra utandım çok dolaşmaktan en iyisi birinden aliğim dedim yedim bitane ver 2 kilo dedim. Neyse eve geldim babam beyenmedi kirazları nasıl beyendin len bu kirazı dedi ama baba dedim tadına baktım  hehehehe  babamda bana dediki gittin en güzeli hangisiyse onu yedin demidedi he tabi doğal olarak  o da dediki en çirkinini yiğeceksin güzelolan zaten güzeldir he ozaman öğrendim işte. Yani paketi açtığınızda hatalı kısımları görmeyi çalışın ki sonuç hatasız olsun biraz uzun oldu ama mevzuları hikaylerle bağladığımızda hafıza da daha kalıcı oluyor diğe düşündüm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilaver
ATILDI
Yarbay
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2006, 11:28:44 pm » |
|
teşekkür .Birde pakatleme konusu var aliminyum folyomu yoksa hışır naylon la veya düz laylonla yapılan paketleme deki (farklar )görsel incelemede daha kolay ve anlaşılır olabilmektedir..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2006, 11:39:59 pm » |
|
Bu naylaon mu yoksa alüminyum folyo konusu çok tartışmaya sebep oldu tartışıldıda ama ben bu konuda her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır diyorum ve birazda alışkanlık olayı. Alüminyum folyo da çalışması rahat diyorum ama ben naylonla çalışmaktan hep zevk almışımdır. Ve ayrıca boya açıcı kullanma kılavuzuna dikkat edip okunmuşsa orada şu ibare vardır metal olmayan bir kapta karıştırınız. Bazı kimyasallar tek başınayken reaksiyon vermez ( açıcıyı oxidasyonsuz bir şekilde saça sürdüğünüzde açmaması gibi). Alüminyum folyo metal içerir bu da reaksiyona sebep olur ısınma gibi Hep merak ederdim permayla bazı kuaförler saçı yakmayı nasıl başarıyorlar diğe sonunda buldum. Hadi birdeney yapalım permanın birinci ilacı ile ikinci ilacını karıştıralım ve çalkalıyaım sonra karıştırdığınız şişeyi tutun bakalım ne olacak ateş gibi  yani bence permada saç yakanlar saçı çokiyi durlamadan ikinci ilacı yaptıkları esnada saçı yakıyorlar yürütebildiğim tek mantık bu eğerki bundan değilse başında durup nasıl yaktıklarını izlemek lazım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilaver
ATILDI
Yarbay
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2006, 11:51:55 pm » |
|
naylonla veya hışırla calışmakta banacok haz veriyor hemde tek tek folyada her kontrolde ayrıayrı acıp bakma olayı yok. ayrıca perma konusuna alıntı yapmışsın ısısalolay öyle gelişmez .Perma 1.ilacda %3lük tegolik asit icerir .2. ilacda H o2 ok,per var bu ikisi bilşendeısı salımını kimyasalolarak et kileşir normal davranışı da budur. Kısaca baz ve asit.. Perma yapımında yanma olayını buna bağlamak o kısa samanda mümkün değil.Sac yanmaolayı tamamen sacı tanımak ve doğru ilacı secmek,kuru cacı sarmak. zemin arştırması yapmamak.Mesela cırtcırtlı diye billinen no2 ile perma sardınızmı.Mükemmel sonuc..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2006, 11:59:23 pm Gönderen: dilaver »
|
|
|
|
|
|
admin
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2006, 12:03:11 am » |
|
bu perma konusu geniş, perma mevzusuna perma üstüne açılmış başlıkta devam edelim ozaman, her konu içeriği ile yüksek oranda ilişkili olsun 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2006, 12:05:05 am Gönderen: KAAN »
|
|
|
|
|
dilaver
ATILDI
Yarbay
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2006, 12:08:57 am » |
|
ayrıca burda söylemek istedğim birkonu daha var tüm kuaförlük bilimi kitabını elinizin altından eksik etmeyin tüm arkadaşların buna duyarlı olmasını diliyorum. Kuaförün google si gibi bir şeyy..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2006, 12:14:58 am Gönderen: KAAN »
|
|
|
|
|
gizem.03
Erbaş
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2007, 07:32:29 pm » |
|
bence mavi beyaz olması acıcı oryellerimizin tek farkı şu icindeki kimyasalı beyazındiyorum tam teseuz sekilde acması yani icindeki kimyasal mademonikil dedimiz bimade kısaca oryel etkisi dahafazla oyuzden beyaz maviye gelelim mavide sadece mazimez tarzı oldugu ıcin icin deki manikulu dusuk oranda olduguicin mavi rekde oyuzden ve diyer diyer izleme gelelim poset bence su yonden iyi acıcının ısı kaybı olmadıgı icin iyi gorunum acısındandaiyi gelelim 2ci konuya aliminyumfolyoislemine folyo ısıyı cabuk almasından dahaiyi bence ve acıcı islemine dahacabuk yardımcı vepaketleme konusunada vehava almaması vakıliskullanmadad dahapıratık olması benve tahaiyi benim gorusum budur iygınler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Orgeneral

Rep Puanı: 475
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2007, 10:56:58 pm » |
|
gizem yazdıkların hiç okunaklı değil alıntının yanında düzelt butonu var oraya tıkayıp yazını biraz daha okunaklı hale getirisen çok daha iyi olur. alel acele msn de yazar gibi yazmak foruma verdiğiniz önemi gösterir forumda yazılarınızı okuyan insanlarda sizin yazılarınızdaki içeriğe ve ifadlere göre size önem verir 
|
|
|
|
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.com Sen Verdikçe Dost Görünen Çok Olur. İste de Gör Hepsi Birden Yok Olur Sen Kendi Kendine Yetmeyi Öğren, Tüm Dünyanin Malına Gönlün Tok Olur..!
FORUMA FOTOGRAF NASIL EKLENİR TIKLA ...http://www.kuaforturkiye.com/arsiv.php
|
|
|
dilaver
ATILDI
Yarbay
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2007, 12:01:38 am » |
|
İnan bende birşeyanlamadım,tek anladığım birşeyleranlatmaya calışmış olman,oda şimdilikiyiye işaret.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inci
Acemi ÜYE
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2007, 09:52:50 pm » |
|
bence ikisinin arasında fazla bi fark yoktur sonuçta en önemlisi kaliteli olması ama yinede mevi daha çabuk saçın rengini açıp parlaklık veriyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
desiree7
Onbaşı
Rep Puanı: 4
ağır hasarlı
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2007, 03:00:20 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
кιмѕєуι кıямαмαк,üzмємєк şαятıуℓα ιѕтє∂ιğιη нєя şєуι ∂єηє.. вιя güη çєкιρ gι∂єяѕєη,gєяι∂є ηє αкℓıη кαℓѕıη,ηє ∂є ѕєηιη уüzüη∂єη кıяıℓмış вιя уüяєк..
|
|
|
zuhal
Başçavuş

Rep Puanı: 2
Doğum tarihi: 11 02 1986
Mesleğiniz: bayan kuaförlüğü
Memleketiniz: izmir
Burcunuz: kova
Hayatıma Fön Çeksem Düzelirmi... ?? :P
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2007, 10:34:30 pm » |
|
burdan bayağa şey öğrenceğim doğru..keşke daha önce girseydim bu siteye..artık burdayımm tşk..
|
|
|
|
|
|
...ister kırılıp dökülelim,ister yok olup dirilelim,SEWİŞMEDEN UYUMAYALIM ANLAŞMADAN ÖLMEYELİM.................
|
|
|
KORAY
Acemi ÜYE
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 03, 2007, 03:23:14 pm » |
|
slm ben koray bence mavi oryal ile balyaj yapılacagı zaman. kullumu doremi zemine göre ayarlanır genelde tek yogunluk iyi analiz gerekir. küllülerde beyaz dorelerde mavi oryal olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dark_dream
Çavuş

Rep Puanı: 2
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2007, 10:59:31 pm » |
|
bence mavi orial daha hızlı açıyor ve ben folyo kullanıyorum çünkü hızlı ısındığı için ısının etkisiyle açılma işi biraz da reridrolün miktarıyla alakalı çabuklaşıyor.benim tercihim mavi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hayat
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #17 : Eylül 18, 2007, 10:51:48 am » |
|
bence arkadaşlar beyaz açıcıdan mavi daha ii röfle sonrasıda saç uzasa bile parlaklını yitirmiyor ve mavi oryalin 40 dakika sonra işlem yapmadını biliyosunuz ama beyaz oryalde öle degil 40 dakika sonra yakmaya hata koparmaya kadar gidiyor başında beklemeniz ve sürekli bakmanız gerekiyor yoksa  poşete gelince bende poşetle çalışıyorum folyodan daha ii inceleme bakımından tek tek bakmak zorunda kalmıyosun açarak tabiki ve zaman kaybın olmuo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seren
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #18 : Eylül 18, 2007, 11:49:02 am » |
|
beyaz açıcılar, röflede rengin istenilen sonucu vermemesi,rengin çok geç açılarak zaman kaybına uğraması,ustaların diyişiyle saçın matlaşmasına neden olduğundan maviler genel olarak seçilmekte.paketlerde poşet ile çalışmayı seviyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d.e.s.i.r.e.
Acemi ÜYE
|
 |
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2009, 01:54:33 am » |
|
evet ahmet işlem aynı ince telli saclara birde düşük volu ;Ym girdimmi gözünü kapatıp yap sonuç mükemmel 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
efedem
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #21 : Şubat 01, 2009, 10:04:47 pm » |
|
bence mavi acıcı daha cok yıpranmıs ve zor saclarda kullanılmalı beyaz ıse standart olanlarda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meric
|
 |
« Yanıtla #22 : Mayıs 05, 2010, 08:36:22 pm » |
|
arkadaslar,abiler koyu kahve saca rofle aticam.sac boyali kendi dogal rengi degil.koyu kahve sanirim 4.o nr acik renk rofleler istiyor illada.kac volumle hazirlayayim mavi acici kullaniyorum .20 vol.mu,yoksa 30 vol.mu ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekrem Bozkurt
Ekrem Bozkurt
SiPAHiLER
Binbaşı

Rep Puanı: 399
Doğum tarihi: 03031969
Mesleğiniz: Kuaför - Kuaför toptancisi
Memleketiniz: Gaziantep
Burcunuz: Balik
Hayata Sevgiyle yaklas.
|
 |
« Yanıtla #23 : Mayıs 05, 2010, 09:30:32 pm » |
|
30 v.kulan sorun yok yanliz mavi acici kulanirken ölcüyle kulanirsan daha iyi olur ...
Örnek .. terazi kulaniyorsan 100 gr aciciya 200 gr. oxicrem koy..karistir iyi calismalar..krem formuna gelecek..
|
|
|
|
|
|
Sanata saygiyla yaklaski sanat,ta seni saygin kilsin.
♥ Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur...
|
|
|
|
meric
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2010, 10:57:33 am » |
|
abim benim.sagolun yardimci oldugunuz icin.ben bu siteyi cok seviyorum. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|