KUAFÖR TÜRKİYE Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Sürekli Bağlı Kal

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Yardım Ara Google Etiketleri Giriş Yap Kayıt

||| wWw.kuaforTurkiyE.CoM |||
468x60 Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Doğal saç şekillendirici; tuzlu su  (Okunma Sayısı 4927 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nurseda
NURSEDA
Teğmen

Rep Puanı: 86

Nokta kadar menfaat için vürgül kadar eğilme!

« : Ocak 05, 2008, 11:09:18 pm »

Tatil dönüşü saçlarınızın nasıl harika göründüğünü ve kendinizi iyi hissettiğinizi hatırlayın. Sizce tuzlu su saçlarınız için gerçekten iyi bir şekillendirici olabilir mi? Şimdilerde ünlülerin kuaförleri saçları şekillendirirken okyanusun tuzlu suyunu tercih ediliyor. Ünlülerin seksi dalgalar ve parlak saçlara sahip olmasının sırrı işte bu tuzlu su spreyi..

Saçlar okyanus suyu ile şekilleniyor
Şişelenip satılan tuzlu su ile saçlarınızı daha sağlıklı şekillendirebilirsiniz. Çoğu kadın Avustralya'da PPS Hair Wear firması tarafından geliştirilen PPS Sea Salt Mist ürününü kullanıyor. Bunun yanı sıra John Freda'nın da tuzlu su spreyi bulunuyor. Okyanus suyu ve yosun mineralleri, protein saçınızı koruyor ve güçlendiriyor. Ayrıca, güneşten korurrken, saçlarınızın şeklini korumasını sağlıyor.

Nasıl uygulanıyor?
PPS Sea Salt Mist'i kullanmadan önce şişei iyice sallanıyor. Islak veya kuru saça uygulanıyor. Daha sonra saç şekillendiricilerle ya da elle saçlar şekillendiriliyor.

Kullananlar ne diyor?
Yurt dışındaki forumlarda tuzlu su ile saçlarını şekillendirenler spreyi hafif nemli ya da kuru saça uyguladıktan sonra bigudi ile sardıklarını belirtiyor. Dağınık dalgalara sahip olmak isteyenler ise spreyi sıktıktan sonra saç uçlarını bir süre kıvırıp iyice kurumasını bekliyor. Sonuçta ise seksi ve dalgalı saçlara sahip oluyorlar.

Sevdiğimsin sen;
İlk görüşte yüreğimi yakan

Vuslatımsın sen;
Kalbimde yaşarken uzakta kalan

Güneşimsin sen;
Geceden kara ruhumu aytınlatan

Gecemsin sen;
Buğulu gözleriyle yıldızlardan bakan

Hasretimsin sen;
Kavuşmayı beklerken ayrı kaldığım

Ümidimsin sen;
Sensiz yaşamayı ölüm saydığım

Ekmeğimsin sen;
Bedenim açken sevgiye doyduğum

Suyumsun sen;
Ab'ı Hayat gibi şifa bulduğum

Sen benim her nefesim,
Sen benim kaderimsin...

Sen benim yaşama sebebim,
Sen, ilk ve son aşkımsın benim...
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494

Adınız Soyadınız: Kaan FİLİZ
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa

boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.

« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2008, 02:06:09 am »

İngilizler Türkiyeye sigarayı ilk pazarlarken  aastıma bronşite iği gelen madde diğe pazarlamışlar. Denize giden bilir deniz tuzu saçı kurutur ve sertleştirir kim tatilden geldiğinde saçlarını iyi hissediyor anlamadım.

Bürsürü prfosyenel saç bakımı üreten markanın yaz serisi saç koruyucu bakım ürünü vardır hatta denizden evel saça sürülen yağlı bakım ürünleri var maksat saçın deniz tuzuna ve güneşin zararlı ışınlarına karşı izole edip savunmasını artırmak.

Şimdi şöylede bir durum var deniz tuzuyla sofra tuzunuda karıştırmamak lazım.

Doğal Rafine Edilmemiş Deniz Tuzu mu? Rafine Sofra Tuzu mu?Doğal rafine edilmemiş deniz tuzu insan vücudu için gerekli minerallerin çoğunu gerekli oranlarda içermektedir. Doğal tuz vücut sıvılarının hücrelerden serbest geçişine yardımcı olurken, rafine tuz sıvıların geçişini engelleyerek kronik böbrek sorunlarına neden olabilmektedir. Rafine edilmemiş ve işlem görmemiş doğal deniz tuzu sağlık için önemlidir. Doğal deniz tuzu daha iyi bir tada sahip olduğu gibi vücuda gerekli mineral ve iz minerallerini de sağlayabilmektedir.

Rafine tuz vücudumuzda birikir. Tuzun bir kısmı damar duvarları, arterler, beyin, idrar yolları, cinsel organlar, bez sistemleri veya kemiklerin eklemlerinde birikerek problemlere yol açabilmektedir. Sonuçta bu bölgelerin kırılgan olmasına ve hayati vücut fonksiyonlarının zayıflamasına neden olabilmektedir.Modern tıbba göre tuz yani sofralık rafine tuz (NaCl) alkol ve sigara gibi diyetten uzaklaştırılması gereken bir madde olarak görülür ve yüksek tansiyonun en önemli sebeplerinden biri olarak kabul edilir. Kısaca sofra rafine edilmiş sofra tuzları bir zehirdir.

Artık tıp bile tuzsuz beslenmemizi öneriyor. Ve gerçekten de bu söz konusu tuzdan mümkün oldugunca az almaliyiz. Yine de bedenimizin tuz ihtiyaci oldugu için günde 0,2 g tuz almaliyiz. Fakat diger rafine gidalardan dolayi zaten istemeyerek 12 gr. A kadar günde tuz almis oluyoruz. Tuzun bedendeki fonksiyonu, bedenimizin fiziksel anlamda bir arada tutulabilmesi , osmoz isleminin çalismasini saglamasidir. Aksi taktirde 100 litre su bile içseniz, bedeninizde tuz  olmayinca yine de susuzluktan ölürsünüz, çünkü tuzun sayesinde aldiginiz su hücrelerinize baglanabiliyor, hücreleriniz elektrigine kavusuyor ve düşündüklerinizi uygulamaya imkan buluyorsunuz. Ve bedeninizdeki tuz oranı da sizin düşünme kapasiteniz ve şuur derecenizle eşdeğerdir.

İyi tuz yüzde 100 el ile hasad edilmiş, beyazlatılmamış, kekleşme reaktifleri ilave edilmemiş, yıkanmamış, düşük sodyum klorür seviyeli, katkı maddesiz, 84 mineral içeren, rafine edilmemiş doğal deniz tuzudur.

.Deniz tuzu kadar, kaya tuzu da sağlık açısından değerli ve önemliDeniz tuzu hiçbir şekilde işlenmemiş, rafine edilmemiş, doğal mineral zenginliğini koruyan tuzdur. Sofra tuzu ise rafine edilmiştir, yani bütün mineral zenginliğini kaybetmiş tuzdur.

Aşağıda dini kaynaklardan tuzla ilgili alıntılara dikkat edin.Tabii ki o dönemde rafine tuz olmadığı için Doğal tuzdan bahsedildiğini düşünmek lazım. Sual: Yemeğe tuz ile başlamak sünnet midir?
Cevap:Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirmek sünnettir. Ekmekteki tuza niyet edince de bu sünnet yerine getirilmiş olur. (Gunye)

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Ya Ali, yemeğe tuz ile başla!) [Şir’a]

Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirenin vücudundan Allahü teâlâ yetmiş hastalığı giderir.) [R.Nasıhin]

Tuz, katıkların büyüklerindendir. (Hz. Muhammed s.a.s)

Ya Ali, yemeğe tuz ile başla ve tuz ile bitir. Çünkü tuz, yetmiş derde devadır. Onların en küçüğü delilik, cüzam ve alaca hastalığıdır (Hz. Muhammed s.a.s)

Hadiseyi şu şekilde tamamlamak gerekirse bir kuaför olarak doğal tuzu  besin maddesi olarak kullanın saçınızda değil.

kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları
İsim : Kaan
Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978
Ünvanı: kuaför
GSM : 0507 297 97 67
web: www.sacakli.com

Saçaklı Kuaför

Kartınızı Oluşturun
Sen Verd
nurseda
NURSEDA
Teğmen

Rep Puanı: 86

Nokta kadar menfaat için vürgül kadar eğilme!

« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2008, 10:13:08 am »

açtığım konu benim ilgimi çekti sizinde ilginizi çeker diye ekledim artı eğer farketiyseniz konuda deniz suyundan değil okyonus suyundan bahsediliyor.Bende sizinle aynı fikirdeyim denize giden insanların saçlarının kuruduğu ve sertleştiği konusuna ama dediğim gibi açılan konu deniz suyu değil okyonus suyu!Okyanus ve denizleri birbirinden ayıran en önemli etmenler şunlardır:
* Derinlik
* Kapladıkları alan
* Tuzluluk
* Akıntı sistemleri
* Sıcaklık
* Karaların fiziksel özelliklerinde etkilenme
Kapalı denizler:Bunlar aslında suları tuz olan göllerdir.Çünkü okyanusla hiçbir bağlantısı yoktur.Hazar denizi gibi.
Deniz sularının fiziksel ve kimyasal özelikleri:
Tuzluluk:Bir litre deniz suyunda erimiş halde bulunan madensel tuzların gr olarak ağırlığıdır.Örneğin:okyanusların ortalama tuzluğu 35’tir,denildiğinde,1litre okyanus suyunda 35gr çeşitli erimiş madde bulunduğu anlaşılır.
Deniz suyundaki başlıca kimyasal maddeler şunlardır:
Sodyum klorür: %78,32
Potasyum klorür: %1,69
Magnezyum klorür: %9,44
Magnezyum sülfat: %6,40
Kalsiyum sülfat: %3,94,
Toplam : 99,79
Deniz suyunun tuzluluk oranı sıcaklığa bağlı olarak değişmektedir.Sıcaklık buharlaşmaya bu da tuzluluk oranın artmasına yol açar.Deniz suyu tuzluluk oranı ortalama %35tir.Deniz suyu tuzluluğunu çok azda olsa denize dökülen akarsular ve yağışlarda etkiler.

Tatil dönüşü saçlarımızın nasıl harika göründüğü konusuna bende hiç katılmıyorum! ama yukarıdada belirtiğim gibi ilgimi çeken bi konuyu forumdaki arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Smiley

Sevdiğimsin sen;
İlk görüşte yüreğimi yakan

Vuslatımsın sen;
Kalbimde yaşarken uzakta kalan

Güneşimsin sen;
Geceden kara ruhumu aytınlatan

Gecemsin sen;
Buğulu gözleriyle yıldızlardan bakan

Hasretimsin sen;
Kavuşmayı beklerken ayrı kaldığım

Ümidimsin sen;
Sensiz yaşamayı ölüm saydığım

Ekmeğimsin sen;
Bedenim açken sevgiye doyduğum

Suyumsun sen;
Ab'ı Hayat gibi şifa bulduğum

Sen benim her nefesim,
Sen benim kaderimsin...

Sen benim yaşama sebebim,
Sen, ilk ve son aşkımsın benim...
BoNCuK
inci
Onbaşı
*

Rep Puanı: 2

« Yanıtla #3 : Mart 02, 2008, 03:06:01 am »

deniz suyunda yok yok hakikaten. tuz , su , ve idrar ve de bilimum miktarda hem bakteri hemde değişik mikroorganizmalar ama nedense yaralara berelere hep iyi geliyor bende denizden sonra sert olduğu halde saçımı severim şekil aldığı için ve dalgalı yaptığı için
earwyn
Üsteğmen

Rep Puanı: 166

Doğum tarihi: 10.2.1975
Memleketiniz: izmir
Burcunuz: kova

« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2009, 08:16:00 pm »

Haklısın kardeş.Dün denize gittim valla deniz sonrası saçı yıkayamadım.Eve dönene kadar saçlarım kendiliğinden dogal bir dalğayla ahenkle dans ediyolardı Smileyİşin garibi hiç bir maşa,bugidi vs.bu dalgayı veremez.kısacık saç nasıl şekil aldı sormayın.Şu tuz olayı olmasa ve saçı kaşındırmasa kullanırdım ben o dalgalı saçları Grin Grin

Öyle bir özlem ki içimde coşan;
Çıksam diyorum doruğuna dağların.
Sansürsüzce bir
G
  Ü
     L
        S
           E
             M ...
boZKurtKursad
Acemi ÜYE
*

Rep Puanı: 0

Adınız Soyadınız: Ethem Emre
Doğum tarihi: 14-10-1986
Mesleğiniz: Öğrenci
Memleketiniz: Karaman

« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2010, 10:34:51 pm »

ben kıbrısta  ikamet ettigim için çok iyi bilirim bu tuzlu su işini kıbrısa bir defa gelenler bile bilir kıbrısın çeşmesinden gelen sular tuzludur !!!!
ve bu saçları mahvediyor kendimden ve arkadaşlarımdan biliyorum hatta dökülmeye başlayanlar bile oluyor, sampuan bile köpürmez o yüzden pek inandırıcı gelmedi
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

Gitmek istediğiniz yer:  

KUAFÖR TÜRKİYE
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.11.
© 2007, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

BlueT Theme Design by BuRaK.!