KUAFÖR TÜRKİYE Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Sürekli Bağlı Kal

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Yardım Ara Google Etiketleri Giriş Yap Kayıt

||| wWw.kuaforTurkiyE.CoM |||
468x60 Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Saç Boyalarının içerikleri ve yasaklı maddeler!!!  (Okunma Sayısı 3172 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sdf
sedef
Başçavuş

Rep Puanı: 3

« : Nisan 12, 2008, 01:49:42 am »

Yiyip içtiklerimizin “içindekiler” listesine bakıyoruz ama vücudumuza sürdüğümüz bakım ürünlerinin, boyaların, krem ve parfümlerin içinde ne olduğuna bakmak pek aklımıza gelmiyor. Oysa, derimiz de üzerinde bulunan maddeleri kan dolaşımına aktarma kabiliyetine sahip.

Saç boyası üretiminde kullanılan kimyasallardan 22 tanesi Avrupa ülkelerinde yasaklandı. Amerikalı bir çevre örgütünün incelemesinde birçok saç boyasının “çok zararlı” olduğu görüldü.

Yiyip içtiklerimizin “içindekiler” listesine bakıyoruz ama vücudumuza sürdüğümüz bakım ürünlerinin, boyaların, krem ve parfümlerin içinde ne olduğuna bakmak pek aklımıza gelmiyor. Oysa, derimiz de üzerinde bulunan maddeleri kan dolaşımına aktarma kabiliyetine sahip.

Kafaya pek takmadığımız bu “içinde ne var” sorusu, Amerikalı çevre örgütü EWG’nin kafasına çok takılmış. Binlerce kozmetik ürününü inceleyip içinde hangi maddeler olduğuna bakmışlar. Aslında bu gizlenen bir şey değil, küçücük harflerle de olsa çoğu ürünün üstünde yazıyor. Yaptıkları şey daha ilginç; içindekiler listesinde bulunan kimyasalların sicilini de dökmüşler. Bu kimyasalların insan sağlığına etkisi araştırılmış mı? Araştırılmışsa sonuçları ne çıkmış? Hangi kimyasallar hangi hastalıklarla ilişkili bulunmuş? Bütün bunları dökerek sağlığa zararlı kozmetikleri belirlemişler. “Skin Deep” ismini verdikleri incelemenin sadece saç boyaları ile ilgili bölümünden bahsedeceğiz bugün.

EWG tam 981 saç boyasını inceledi. Boyalar arasında ülkemizde bulunan Revlon, L’oreal, Clairol, Herbal Essences gibi markalar da var. Zararsız ürünlere 0-3 numaraları; orta-zararlı ürünlere 3-6 numaraları; çok zararlı ürünlere ise 7-10 numaraları verilmiş. İnceleme sonuçlarını http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?category=haircolor&bleaching adresinden inceleyebilirsiniz. Veritabanında bulunan ürünlerin üzerine tıkladığınızda, içindekilerin olası zararlarını görüyorsunuz.

Çok zararlı kimyasallar içeren en zararlı (10 numaralı) saç boyalarının kanser, üreme ve gelişim bozuklukları, iritasyon (deri, göz ve akciğerlerde(?)), bağışıklık sistemi hastalıkları, nörotoksisite ve alerji riski taşıdığı belirtiliyor.

Saç boyalarında bulunan bazı kimyasalların ise insan vücuduna ne etkisi olduğu bilinmiyor. Çünkü bunlarla ilgili araştırma yapılmamış. Yani, vücudumuza ne etkisi olacağını bilemediğimiz bazı kimyasal maddeler her ay (veya kuaförlerin önerisiyle her 20 günde bir) saç derimize sürülüyor.

Mesela, Skin Deep raporunda L'Oreal Feria Colour Strands QuickShimmer Highlights (kestane C60 rengi) isimli ürün, ikisi meme kanseri ile bağlantılı olmak üzere kanserojen beş madde içeriyor. Ürünün içindeki 21 maddenin ise, sağlığa etkisi hakkında bir araştırma yapılmamış.

Saç boyaları derisine tatbik edilen insanlar kadar, bu boyaları sürenleri de olumsuz yönde etkiliyor. Deriyle temas etmeyip eldivenlerle sürülse de kimyasallar burundan solunabiliyor. Olası zararlar arasında akciğer iritasyonu olmasının sebebi de bu.

Özellikle bebek bekleyen, emziren hanımların veya bebek sahibi olmayı düşünen genç kızların bu kimyasallardan uzak durması tavsiye ediliyor.

Avrupa Birliği yasakladı

Avrupa Birliği de saç boyalarının tehlikelerinden ürkmüş olacak ki, 1 Aralık 2007’de saç boyalarında kullanılan 22 kimyasal maddenin kullanılmasını yasakladı. Avrupa Birliği’nin yasakladığı zararlı kimyasal maddeler şunlar:

6-Methoxy-2,3-Pyridinediamine
2,3-Naphthalenediol
2,4-Diaminodiphenylamine
2,6-Bis(2-Hydroxyethoxy)-3,5-Pyridinediamine
2-Methoxymethyl-p-Aminophenol
4,5-Diamino-1-Methylpyrazole
4,5-Diamino-1-((4-Chlorophenyl)Methyl)-1H-Pyrazole Sulfate
4-Chloro-2-Aminophenol
4-Hydroxyindole
4-Methoxytoluene-2,5-Diamine
5-Amino-4-Fluoro-2-Methylphenol Sulfate
N,N-Diethyl-m-Aminophenol
N,N-Dimethyl-2,6-Pyridinediamine
N-Cyclopentyl-m-Aminophenol
N-(2-Methoxyethyl)-p-phenylenediamine
2,4-Diamino-5-methylphenetol
1,7-Naphthalenediol
3,4-Diaminobenzoic acid
2-Aminomethyl-p-aminophenol
Solvent Red 1 (CI 12150)
Acid Orange 24 (CI 20170)
Acid Red 73 (CI 27290)

Alıntıdır.
sdf
sedef
Başçavuş

« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2008, 08:17:56 pm »

kuaforlerı etkıleyen en önemlı konu ama kımse bısey yazmamıs
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494

Adınız Soyadınız: Kaan FİLİZ
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa

boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.

« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2008, 04:20:40 pm »

Sanırım biraz kozmetikçileri ilgilendiren bir konu olsa gerek. Biz direk sağlık bakanlığı onayına bakarız o kadar maddeyi aklımızda tutmak zor olsa gerek herkes işini yapsın sağlık bakanlığı içeriğinde bu  maddeleri barındıran ürünlere onay vermemesi gerekir.

kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları
İsim : Kaan
Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978
Ünvanı: kuaför
GSM : 0507 297 97 67
web: www.sacakli.com

Saçaklı Kuaför

Kartınızı Oluşturun
Sen Verd
sdf
sedef
Başçavuş

« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2008, 10:12:31 am »

sağlık bakanlığı artık boyalara karışmıyor bundan haberdar olmamanız bir skandal kaldıki ülkemizde kuaför demek sadece müşteri ilişkileri demek bu durumda müşterilerinizi büyük cosmetik firmalarına pazarlamak hiçte sanaatsal olmasa gerek  o maddeleri araştırmak türk kuaförlerinin görevi
ANOFTA
ANOFTA
Asteğmen

Rep Puanı: 8

Adınız Soyadınız: hülya yıldırım
Doğum tarihi: 15.09.1976
Mesleğiniz: kuaför
Memleketiniz: trabzon
Burcunuz: balık

« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2008, 11:00:44 am »

sedef hanım söyleyinde bilelim ne yapmamız lazım.ne nede var neyin ne kadar zararı var biliyoruz.ama varsa çok dogal zararsız bir yöntem söyleyin.dogal denilen boyaların bile içinde zararlı madde var.zararsız ve varki.zarar görmek istemeyen saçını boyatmaz.doğal kalsın.

yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,ama bir orman gibi kardeşçesine..
ANOFTA
ANOFTA
Asteğmen

« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2008, 11:04:46 am »

biz burda kozmedik firmamız yok ve öyle bir yetenegimizde yok.en iyisini kullanmaya ve emek vermeye çalışıyoruz.boya üretmiyoruz.

sdf
sedef
Başçavuş

« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2008, 03:25:23 pm »

kımse boyanın ıcerıgıyle ılgılenmıyor sadece sacı boyuyor bıtırıyor.ıcerıgını boyaların ıcerıgını bılmemız sart ve ben arastırıyorum dogal ve kalıtelı ınsan saglıgınna zarra vermeyen boyalar var poul mijcel ıyı bır boya ınsan saglıgınada zarrı yok ama baya bır pahalı yanı anlıycagınız sadece sacı boyadım bıttı olmuyor boyaları ınsanlarıda dusunerek kulllanmak gerekıyor..ama kuaforlerın arastırmacı olamaması uzucu
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2008, 03:37:09 pm »

şimdi avrupa saç birliğine ne kadar güvenmeli sorusu çıkıyor ortaya ozaman biz güvenli firmaları tercih ediyoruz, Sende avrupa saç birliğini tercih ediyorsun diyelim.

Bende ozaman derimki avrupa saç birliğinin verilerine nasıl güveniyorsun kimyagerlerini profesölerinin verdiği açıklamalrının doğru olabilme ihtimalini araştırdın mı bir kuaför olarak onların kararının doğru olup olmadığını araştırmalısım desen ne deyeceksin onlar bir otarite  benim görevim değil onları da araştırmak diyebilirsin.

Bende diyorum ki her duyduğunuza ve yabancı kanallara çokta inanmayın nedenniçin soruları bizler için çok önemli.
Bu konuda ki ders tarihte yatıyor aslında çok ta uzaklara gitmemek gerek. Sizlere Tarihten küçük bir hatırlatma ve küçük bir ders Wink

Alttaki metni mutlaka okumanızı tavsiye ederim......

Alıntı
Osmanlı Tarihi'nin en önemli tarihçilerinden biri olan Peçevi 2 ciltlik kendi adıyla anılan eserinde sigara'nın Osmanlı ülkesine gelişini bakın nasıl anlatır:  " Bin dokuz senesi hududunda İngiliz taifesi getirdiler ve bazı hastalıklara şifa olmak namına sattılar. Ehli keyfden bazı yârân keyfe müsaadesi vardır diye müptela oldular. Giderek ehli keyif olmayan dahi kullanır oldular. Hatta büyük ulemadan ve eshâbı devletten niceleri ol iptilâya uğradılar. Kahvelerde erazil ve evbaşın çok tütün içmelerinden kahveler gök duman olup içinde olanlar birbirini görmemek mertebelerine vardılar. Sokaklarda ve pazarlarda dahi lüle ellerinden düşmez oldu. Birbirinin yüzüne gözüne püf püf diye sokakları, mahalleleri dahi kokuttular. Hakkında nice yave şiirler nazmedip münasebetsizce okuttular. Bazı ahbap ile bir nice defa münakaşa olundu. Bunun, kötü kokusu hemen adamın bıyığını, sarığını, sırtındaki elbisesini, bilhassa içinde kullandığı evini kötü kokuttuğundan gayrî, halı ve keçe gibi evinin döşemesini yaktığı, küliyle ve artığıyla ortalığı kirlettiği, ayrıca muttasıl (peşpeşe) içildiğinden insanı işden güçten alıkoyduğu, bunun emsali nice mazarratları (kötülükleri) olduğu halde "safası ve faydası nedir?" Dedikçe bir eğlencedir ve bundan gayri sefası zevke dairdir, demekten gayri bir cevap vermeye kâdir olamamışlardır. Cümleden kat'i nazar İstanbul'da kaç defa yangınlara sebep olmuş ve böylece yüzbin adam ol ateşte yanmış yıkılmıştır. Ancak forsa gemilerde vardiyalar, tütün içerek bir miktar uykuyu defederler, forsa gözcülüğüne faydası olduğu inkâr edilmez ve rutubeti dahi defedip yubuset irad eder amma, bu kadarcık fayda için bir sürü zararı yapmak akla yakın değildir. 1665 (H. 1045) senesine kadar şüyu' ve şöhreti o mertebe idi ki yazmak ve anlatmak kabil değildir.
« Son Düzenleme: Haziran 26, 2008, 01:49:51 pm Gönderen: ADMİN » Logged

kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları

Saçaklı Kuaför

Kartınızı Oluşturun
Sen Verd
ANOFTA
ANOFTA
Asteğmen

« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2008, 03:41:18 pm »

sedef hanım haklısınız tabiki ama kuaförlerrin derken bir genellleme yapsanız sevinirim.dediğiniz gibi dogal boyalar çok pahalı ve bunu artık bütün insanlar dogalın zararlının ne oldugunu biliyorki zaten müşteriyo dogalın daha saglıklı ama zararlı oldugu bilgisi veriliyor.ama tercih müşterinindir ucuz daha cazip gelenler yüzdesi çok daha fazla.bu benim sorunum degil.

bu kadar güzel yorum yapılabilirdi kaan bey şahsen teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2008, 03:55:20 pm Gönderen: ADMİN » Logged

KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2008, 03:54:48 pm »

Arkadaşlar doğal moğal diye birşeye inanmıyorum ben açın prosfektüsünü okuyun doğal diye satılan boyaların içinde bir sürü kimyasallar var madem çok bardağa koysun içsin tabağa sıksında yesin ozaman nerde öyle delikanlı :S

Bundan 60 sene evelde insanlar saç boyuyorlardı bilim ve kimya bu kadar ileri de gitmemişti bizden önceki jenarasyonların hangisi kel kalmış ? hepsinin hastalıklara yakalanma süreleri daha geçti ortalama yaşam sınırı daha yukarıdaydı. Kaliteli kozmetik boyalar kullanmak yeterli.

Bunların hepsi ticari oyunlar Marketlede organik gıdalar paketleyip normalde 2 lira olan şeyi 7 ytl satıyorlar içlerinde öyle çeşitler varki pirinç ceviz kuru baklagiler v.s. naturel olmadan üretimi yok denebilir yani Smiley

Müşterilere organik doğal adı altında kozmetik boyanın iki katına boya yapılıyor bunlar hiç mi ticari değil. Organik adı altında yediğimiz koca bir kazıktan başka birşey değil.

Yakında naturel kesim  organik fön adı altında işlemler çıkarsa şaşırmam.

organik fön 35 ytl normal fön 10 ytl Smiley hangisiniz istersini ?
organik fön olunca ne oluyor peki kuaför bey ?
kullanılan fırçaların telleri plastik değil bilmem ne ağıcının lifleriyle bilmem ne hayvanın kıllarından oluşuyor çok pahalı ve çabuk yıpranan bir fırça ama saça zarar vermiyor Tongue

insanları kazıklamak için yazsınlar dursunlar. Yalan söyleyenleri bu ülkede .....  Yapmıyorlar ya cezası yok yani Smiley tee allam Cheesy

Saçaklı Kuaför

Kartınızı Oluşturun
Sen Verd
ANOFTA
ANOFTA
Asteğmen

« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2008, 04:09:40 pm »

Smiley alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum bu işte

mgulluler
mustafa
Çavuş
**

Rep Puanı: 4

« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2008, 04:22:45 pm »

Benim anlamadığım sdf  nin söylediyi poul mijcel marka diye bir boya varsa google de aradımğım halde neden bulamadım. Huh? .  dürüst olmak gerekirse ben boyanın içeriyine pek bakmam sonuç önemli benim için gerisi hikaye yok efendim bitkiselmiş şuymuş boymuş palavra hepsi..
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2008, 07:46:15 pm Gönderen: mgulluler » Logged

Mustafa
   25/10/1966
sdf
sedef
Başçavuş

« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2008, 08:10:13 pm »

bakıs acınız cok dusuk arkadaslar .dogal boyalar var. siz arstırın gercekten sanatkar olmak bu dusunceşlerle olmuyor. malesef arkadaslar paul michel boya ınternette var .ama almaya gucunuz varsa ıyı sızın ısınız ben ısımı yapıyım bıtırıyım kısmındasınız. arkadaslar icerikte cok önemlı ve ayrıca bıtkısel boyalarda var .yabancılar cok guzel yapıyorlar turkıyede kalmsısınız sız dunyaya acılın gorursunuz arkadaslar marıfet sacı boyamak degıl boyanın ıcındekılerde ne kadar saglıklı o   da önemlı lutfen bakıs acınız genıs olsun arkadaslar patrick cameron bılıyormusnuz arkadaslar

saglık bakanlıgı (DSÖ), saç boyası ve diğer kimyasalları kullanan kuaförlerin daha yüksek kanser riskiyle karşı karşıya kalabileceğini bildirdi. DSÖ'ye bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı tarafından gerçekleştirilen araştırmada, kuaförlerin kanserojen madde ihtiva eden kimyasalları kullanmaları nedeniyle kansere yakalanma riskinin daha yüksek olabileceği ifade edildi. Araştırmada erkek kuaförlerin mesane kanserine yakalanma riskinin, genel nüfusa kıyasla yüzde 20 ila 60 daha yüksek olduğu belirtildi. Kadın kuaförler arasında ise bu riskin düşük olduğu kaydedildi. Akciğer kanserine yakalanma riskinin ise hem erkek hem de kadın kuaförlerde yüzde 30 daha yüksek olduğu ancak bunun kuaförler arasında sigara kullanımının yüksek olmasından da kaynaklanabileceği belirtildi. Araştırmada ayrıca, kadın kuaförlerin yumurtalık kanserine yakalanma oranın, genel ortalamanın üstünde olduğu ifade edildi.ama bu tarafı  sızı ılgılendırıyormu sankı sız ısınızı yapın bu kadar degılmı fazla para verın doıgalını alın hem kendınızı hemde musterınıze zarr vermeyın

Kimyasal boyalar mı yoksa doğal boyalar mı, hangisini seçmeli? Saç rengini değiştirmek, beyazları gizlemek veya sadece bir ışıltı yaratmak için... En uygun saç boyası nasıl seçilir? Hangi metoda öncelik tanınmalı? Saç sağlığına zarar vermeden nasıl kullanmak lazım? Güzel günlerin şerefine saçlarınıza eğlence katın!

Kına çok popülerdir. Kınanın avantajı çivit, papatya gibi diğer doğal boyaların saç sağlığına verebileceği tehlikelerin hiçbirini bulundurmamasıdır. Kına en fazla tanınan doğal saç boyasıdır.

Hem saç boyası hem de dövme yapımında kullanılan kına; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Hindistan’da yetiştirilen bir bitkiden elde edilir. Bu bitkiden elde edilen renkler sarıdan kırmızıya kadar değişirken esmer veya turuncu tonlarından geçer. Bunlar da maun ve kumral yansımalar elde edilmesine neden olur.

Birçok doğal boya kına kullanılarak yapılır. Ancak, bu bitki fazla bir renk seçeneği sunmaz; bu nedenle bazı üreticiler kına ile çivit gibi farklı karışımlar yoluna gider.

Doğal boyalar saç telinin içine nüfuz etmez, beyaz saçı tam olarak kapatamaz. Ancak saça bir ışıltı ve dolgunluk kazandırır. Dolayısıyla saça bakım yapmaları nedeniyle avantajlıdır. Eğer saçınızı boyamak değil de sadece kuvvetlendirmek istiyorsanız nötr kına uygulayın: boya maddelerinden arınmış kına saçınızı boyamaz.

Doğal boyaların özelliği, sentez ile elde edilmiş boyalarınkine oranla çok daha ufak olan molekülleridir. Bu özellik onların saç telinin tümüne ve özellikle saç telini oluşturan kabuğa nüfuz etmelerini sağlar. Böylece direkt boyaların yaptığı gibi saç renginin geneliyle bütünleşirler.

Doğal boyalar şampuanlamayla yok olur. Düzenli olarak kullanılırsa yoğunlukları artar; çünkü saçta halen var olan boyanın üzerine tutunurlar. Böylece doğal boyalar, saçın genel bütünlüğünü bozmadan saç renginin sabit tutulabilmesi açısından yararlıdır.

Kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresiyle uygulanmalıdırlar. Bu süre genellikle bir saat olmasına rağmen, her şey saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı olarak dikkatle uygulanmalıdır. Örneğin açık renk saçta “havuç turuncusu” gibi bir sonuç istenmiyorsa, uygulama süresi kısa tutulmalıdır.

Doğal boyayla boyanmış bir saça kimyasal boya uygulandığında, kutuda belirtilen süreden daha uzun bir uygulama süresine ihtiyaç vardır. Kimyasal bazlı boyanın kuvvetlenen saça nüfuz etmesi ve bunu aşması daha uzun süre tutar. Beklenen neticeyi almak bazen birkaç denemeyle mümkün olur.

sacma ön yargılı olan sizsınız ve kanın yazdıkları o ön yargıyla yaklasıyor ve ınanmıyor arastırmadan olmaz bu isler ayrıca sen ondan daha betersın Smiley gonderdıklerımı ıyyı okumadın galıba ...kaan bey sızede herseyı arastırıyorum merak etmeyın dogal boyada kullandım nasıl oldugunu ınceledım bız turkler ınsan yasamına ınsanlara deger vermıyoruz ama yabancılar daha ayrıntılara dusuyor cunku onlar kendılerını ve cevresındekılerı dusunuyor.
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2008, 09:52:24 pm Gönderen: ADMİN » Logged
ANOFTA
ANOFTA
Asteğmen

« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2008, 09:00:05 pm »

alkışlıyorum alkışlıyorum ;Abüyük sanatkarsınız önyargılı ve genelciyici  alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum Cheesy

KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2008, 10:45:59 pm »

Sdf kişilerin şahsına yönelik rencide edici uslup kullanman senin ne kadar amatör diyaloglar içerisinde olduğunu gösteriyor bence konu açmışssın herkes kendi düşüncesini ve fikrini beyan etmiş kimse senin düşündüğünü düşünmek zorunda değil aynı şekilde sende bizim gibi düşünmek zorunda değilsin. Senin gibi düşünmüyoruz diye geniş düşünemeyen sanatkar olmayan dar kalıp insanlar olarak ağır ithamlarda bulunmanı yakıştıramıyorum açıkçası umarım bu iletişim bozukluğunu en kısa zamanda duzeltir ilerki meslek hayatına da aksettirmezsin.

11 senden beri  Oganic bitkisel boyaları salonumda uygulanmakta ve bulunmakta ondan öncesinde Loreali Dia Color boyaları uygulanmaktaydı ve hayla da  var.
Salonumda ürün kullanamdan evel sitesinde araştırır eğitim seminerlerine katılır ve kesilmiş saçlar üzerinde sonuçlarını incelerim mutlaka. Araştırmalarımı 92 senesinden beri kendim yapıyorum. Umarım o çirkin yakıştırmalarından sonra biraz kızarma olmuştur olduysa  istikbal var demektir olmadıysada boş ver.

Kullanılan boyanın türü markası müşterinin alım gücüne salonun bulunduığu muhitteki müşteri kitlesine göre belirlenir. Bir kuaförün salonunda kullanaca boyanın cinsini ve markasını müşteri kitlesi belirler bu işletmlerde arz talep olayı olarak bilinir. Benim salonumda bitkisel diye adlandırılan o pahalı boyalardan var fakat talep oranı kozmetik boya 300 adet oluyorsa bitkisel 2 adet.

Anlamadığım bir şey var 6 ay kursa gidipte bu iş bu kadar kolay mı öğreniliyor ? Kulaktan dolma iki bilgi ile az araştırma ile alim mi oluyor insanlar alim olunsa bile alimler hoş görülü ve sakin insanlardır nefsine hakim olmayı bilir hiddetlenmez. Konuştuğun zaman, sadece o ana kadar bildiğin şeyleri söylersin; dinlediğin zaman ise başkalarının bildiği şeyleri öğrenirsin. Başkalarının planlarını sen onlara daha iyisini önermediğin sürece asla kötüleme.

Patrick Cameron la 1997 senesinde aynı organizasyonun içersinde şova katılmıştık başarılı biri cd leri var. Siz patrick cameron ile etiket yapacağınıza Murat Kolukırık ile tanışın patrick cameron u 4 katlar 8 le çarpar. Araştırma yapmadan Nedir bu batılı özentisi kendi halkını küçümseme edaları hiç doğru bulmuyorum sizi türkiyede müşteriye hizmet verirken düşünemiyorum müşteriyede ayy bu ne üstünüzdeki biraz geniş açılı olun adil ipek , koton,  giyiyorsunuz avrupada versace giyiyorlar mı diyeceksiniz.
Cheesy

Saçaklı Kuaför

Kartınızı Oluşturun
Sen Verd
nermin
Üsteğmen

Rep Puanı: 12

« Yanıtla #15 : Haziran 26, 2008, 12:07:51 am »

ileri görüşlü olmak için batılılaşmak mı lazım anlıyamadım bende bitkisel boya kullanıyorum ama hiç bir boya tam anlamıyla bitkisel degildir sanada tavsiyem duyduklarına bukadarda inanama içinde kimyasal olmadıgı sürece boya işlev yapmaz bunu unutma insanların düşüncelerinede bu kadar çirkice yorum yapma derim nihayetinde kullundıgın boyayı bende duymadım fakat oda kimyasal içeriyodur ki işlev yapıyor tavrını sana yakıştıramadım tabi bu benim fikrim sen yakıştırıyorsan devam derim arkadaşım kolay gelsin
dilaver
ATILDI
Yarbay
*

Rep Puanı: 1

« Yanıtla #16 : Haziran 26, 2008, 12:36:47 pm »

konuyu takibedmeye calışıyorum birşey yazmadım fakat daha fazla dayanamadım ..

şimdi SDF arkadaşımız boyanın reklamınımı yapıyor yoksa kişisel görüşlerimi anlamadım.
sayın sdf hn.türk kuaförlerini yargılar gibi bir his uyandırdınız bende ,bilgiden ve tecrübeden uzak ulduğunuzu tahmin ediyorum standart altısınız anladığım kadarı ile.
size şukadarını söyleyeyimki ürünler hakkında bilgi saibi olmak demek bir boyanın iceriğin de yazanları okumak değildir o yazılanların  yani kimyasal madlerin neler olduğu kimyasal yapıları nelerdir herbirinin ne olduğuğu ne işe yaradığını bilmek demekktir.Ayrıca kaliteden bahsediyorsun kalite li bir ürün için secilen hammaddelerin %98ve 96 saflıkta olmazı gerekir,sizlere bir örnek vermem gerekirse bizim kullandığımız sodyum larül sülfatın 20 kg,mı 224 ytl.diğer eşdeğerde dedikleri 250.kg 350 ytl. eğer maliyet düşsün diyerek bu ürünü kullansam sizler kaliteli bir saç açıcı kullanamasınız sadece detarjan katkılı bir ürün alırsınız.
ve yazdığınız diğer bilgilerinizinde eksik olduğunu söylemekte yarar var bu gibi form larda yanlış bilgi entehlikeli olanıdır yeni yetişen arkadaşlarımız yanlış bilgi saibi olacağı için daha dikkatli davranmalıyız,mesela sağlıkbakanlığı ile olan bilgi;AV ile olan bilgileri hiç girmeyeceğim ayrı bir konu:

Ayrıca kendimizi geliştirmekten bahsetmisiniz aklınızın hangi bölümü ile düşünüpde karar verdiniz..geliştiremediğimize
saygılarımla

http://www.kuaforturkiye.com/index.php?topic=5767.0.new#new
« Son Düzenleme: Haziran 26, 2008, 10:43:01 pm Gönderen: dilaver » Logged

kuafor türkiye forumu proksimo ürünlerine referans vermez.
percemkuafor
MODERATÖR
Başçavuş

Rep Puanı: 10

love yourself

« Yanıtla #17 : Eylül 20, 2008, 11:24:47 am »

Benim anlamadığım sdf  nin söylediyi poul mijcel marka diye bir boya varsa google de aradımğım halde neden bulamadım. Huh? .  dürüst olmak gerekirse ben boyanın içeriyine pek bakmam sonuç önemli benim için gerisi hikaye yok efendim bitkiselmiş şuymuş boymuş palavra hepsi..

o yazılan marka PAUL MITCHELL olacak arkadaş okudugu gibi yazmış

ahmet50
MODERATÖR
Albay

Rep Puanı: 94

Adınız Soyadınız: nergiz kuaför
Doğum tarihi: 15.10.1984
Mesleğiniz: bayan kuaförü
Memleketiniz: el sanatları çarşısı nr:14 ürgüp nevşehir
Burcunuz: akrep

...

« Yanıtla #18 : Eylül 24, 2008, 01:22:25 am »

abi ellerinizden öpüyorum böyle bilgi tecrübe sahibi kişilerden bilgi almak mutlu ediyor bizleri
benim söyleyecek bişeyim yok bu konuda sadece sizi alkışlıyorum hemde ayakta alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum

nergiz kuaför
15.10.1984
nevşehir/ürgüp 03843413637
nergiz_ahmet@hotmail.com

forumdaki videoları izlemek için www.antisansur.com dan gerkeli programı kurmalısınız
nursel69
Acemi ÜYE
*

Rep Puanı: 0

« Yanıtla #19 : Ocak 19, 2009, 01:34:09 pm »

pardon sdf ben  de bu konuda hasas davranıyorum clairol kullanıyorum. siz hangisini kullanıyorsunuz yada tavsiyeniz i göremedim . isim verir seniz sevinirim .teşekkürler.
sadiye
omek k,hocasi
Başçavuş

Rep Puanı: 5

Adınız Soyadınız: sadiye yildirim
Doğum tarihi: 25 nisan 1966
Mesleğiniz: kuaför hocasi
Memleketiniz: eskisehir
Burcunuz: koc

GÜZELLIK GECICI GÜZEL HUYSA KALICIDIR:

« Yanıtla #20 : Ocak 25, 2009, 11:44:43 am »

en cok riske atilanlarda biziz , arkadaslar müsteri ihtiyac oldugunda bunlarla temas eder bizse hemen hemen her gün sayilir.allah hepimizin yardimcisi olsun.desenizya kazandigimizi yada kazanicaklarimizi sagliga yatiracagiz.

GÖZLERIME YANSIYACAK UMUTLARIM KALMADI BU HAYATTA DÜN YÜREGIMI GÖMDÜM SONU BILINMEZ TOPRAGA
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

Gitmek istediğiniz yer:  

KUAFÖR TÜRKİYE
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.11.
© 2007, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

BlueT Theme Design by BuRaK.!