Kuaför paylaşım ve soru cevap sitesi. kuaför ilanları kuaför malzemeleri. saç kesim teknikleri, makyaj teknikleri manikür eğitimi gelin saçları saç modelleri. Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Sürekli Bağlı Kal

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Yardım Ara Google Etiketleri Giriş Yap Kayıt

||| wWw.kuaforTurkiyE.CoM |||
468x60 Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İsmek Mesleki eğitim merkezi eğitimleri hakkında..  (Okunma Sayısı 2362 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hairdresser
Can
Onbaşı
*

Rep Puanı: 3

Taktım bu avatar işine....

« : Mayıs 20, 2008, 06:07:36 pm »

Arkadaşlar Uzun bir ayrılıktan sonra tekrar merhaba,
Kuaför Türkiye Forumunu sağ salim ayakta görebildiğim için çok mutlu oldum...
Önemli bir boşluğu doldurduğunuzu sakın unutmayın..
Çok sevdiğim mesleğimden uzunca bir süre ayrı kaldıktan sonra şu aralar yeniden
aktif olarak dönmeyi ve mesleğe yeni katılacak arakadaşlarıma yardımcı olacak
çalışmalara katılmayı düşünüyorum.
Bu anlamda İSMEK yani İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Mesleki Eğitim Kurumunda
bir dizi çalışmam olacak..
İsmek 'in mesleğimizle ilgili açmış olduğu kursları mevcut.
Hergün bir semtte bir yenisi açılmakta.
Sizde bu mesleğe gönül  verenler olarak bu kurslarla ilgilenmelisiniz.
Birçok semtte açılan KUAFÖRLÜK Kurslarına yeterli başvuru olmadığı için
kurslar açılamamakta...
Kuaförlük eğitimi almak isteyen (ücretsizz)  alkışlıyorum
herkesi bu kurslara başvurmaya bekliyorum...
Ayrıntılı bilgi almak isteyen arkadaşlar benimle temasa geçebilirler..

hairsalon@hotmail.com
Sevgiyle kalın,
Hairdresser
« Son Düzenleme: Mayıs 20, 2008, 11:24:12 pm Gönderen: Beyaz_Ates » Logged

İsim : Can
Doğum tarihi: 01 / 01 / 1973
Ünvanı: Kadın berberi , saç modeli uzmanı, saç kesimi öğretmeni v.s. (kuaför değil)
Öğrenim Durumu: Üniversite (A.Ü. İşletme)
Kuaför kelimesinine ölümüne karşıyım... Coiffure den okunduğu gibi yazılıp dilimizde kalmış bir kelime...
Beyaz_Ates
MODERATÖR
Yüzbaşı

Rep Puanı: 159

cengiz korkunç

« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2008, 11:23:35 pm »

meslek edindirmek gerçekten çok güzel bir hareket  ben sonuna kadar  destekliyorum .

ama  eklemek istediğim önemli  bir ayrıntı var   piyasalarda  yoğun olarak var olan  sektörel işleri kişilere vermek ne kadar fayda verecek   Huh?
ne mesleği edinen kişiyi tatmin eder nede mesleğe uzun yılarını vermiş sanaat sanaat diye kendini hırpalayan   esnafı memnun
eder ...  bu benim naçizane fikrim . saygılar

YENI KONU AÇARKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR
1 - Arama Yapmadan Konu Açmayın.
2 - Mesaj Yazarken Başlıklar Konularla Alakalı Olmalıdır. YARDIM, ACİL, BİR SORUM VAR, GİBİ BAŞLIKLAR SİLİNİR.
3 - Bir konu hakkında anlamadığımız yada yapamadığımız şeyleri yeni başlık açmak yerine ilgili başlıktan devam edelim.
4 - FORUMDA TAMAMEN BÜYÜK HARF KULLANMAK YASAKTIR.
5 - Bu Kurullara Uymamakta Israr Edenler Siteden Belirli Bir Süreliğine Yada Tamamen Uzaklaştırılır
Hairdresser
Can
Onbaşı
*

Taktım bu avatar işine....

« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2008, 08:55:44 am »

Merhaba,
Kaygılarını anlıyorum ama eğitim işine bu kaygılarla bakmak ne kadar doğru o tartışılır.
Açılan kurslar verilen eğitimler sektöre yeni katılımlar sağlamaktan çok var olan
elemanların hizmet kalitesini artırmaya yönelik olmalı.
Bakın bu konuyla ilgili olarak Kuaförlük mesleğine benzer paralelde giden Bilişim sektörünü
örnek vermek istiyorum...
Bir dönem klavyedeki ESC tuşunun ne işe yaradığını keşfeden firma kurup yada dükkan açıp
sektöre girdiler. Nerdeyse her köşe başında bir bilgisayar firmasına sahip olduk (tıpkı her sokakta
3 yada 4 tane açılan Kuaför Salonları gibi)..
Perosnelini eğiten güncel teknolojileri takip eden firmaları şimdide daha da büyümüş halde
halen de görmekteyiz Vatan bimeks v.b.
Personelini eğiten ve bir marka haline gelen bizden de çok örnek var burda tek tek yazmayayım
ustalarımı ? alkışlıyorum
Bir bilişim şirketi personelini nasıl güncel teknolojiler konusunda eğitiyorsa bizlerinde
gelişen mesleki bilgileri düzenli olarak takip edip personellerimize aktarmamız işimizin
kalitesi ve işyerimizin devamlılığı için olmazsa olmazlardan değilmidir arkadaşlar.
Eğitim ve kurs işine bu bakış açısından bakmakta olup, insanların bir mesleği  gelişi güzel
kuralsız değilde , bilerek o mesleğin kurallarına göre yapması taraftarıyım...
Ayrıca biliyorsunuz halen verilen mesleki kursların sonucunda bir işyeri açma yetkisi
verilmemektedir.
İşyeri açmak için mesleki yeterlilik sınavlarından geçip kalfa ve ustalık süreçlerini tamamlamak
gerekmektedir.
Bu konuyu ve yaşadığınız sorunları lütfen tartışlalım..
Saygılar,
Can Berr artist

İsim : Can
Doğum tarihi: 01 / 01 / 1973
Ünvanı: Kadın berberi , saç modeli uzmanı, saç kesimi öğretmeni v.s. (kuaför değil)
Öğrenim Durumu: Üniversite (A.Ü. İşletme)
Kuaför kelimesinine ölümüne karşıyım... Coiffure den okunduğu gibi yazılıp dilimizde kalmış bir kelime...
jimili
Çavuş
**

Doğum tarihi: 21 02 1983
Mesleğiniz: bayan kuaförü
Memleketiniz: tokat
Burcunuz: balık

« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2008, 11:42:23 am »

evt ben ismek kursuna gidiyorum kuaförlük çok güzel ve eylenceli bence herkes el becerisi olan katılmalı ama ben ustalık sertifikası alamıycam ilk okum mezunuyum ilerlemekte istiyorum Smiley

ssssslı
ppyavuz
noname
Erbaş
*

Rep Puanı: 0

« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2008, 10:50:42 pm »

bu tarz kurslara gidenler illaki  kuaför olup mesleğe atılacak değil ki.En azından bilinçli müşteriler yetiştiriliyor.bu da önemli değil mi.emeğe saygı duymasını öğreniyorlar.kursta saç kesipte makas izi bıraktığını bir tarafın diğerinden farklı olduğunu, istenilen rengi tutturmanın öyle çok kolay olmadığını bu işin mantık ve teknik gerektirdiğini evde hazır boya alıp boyamaya benzemediğini anlarlar.fön tutarken arkadaşının saç derisini yakınca fön tutmanın bile bir tekniği olduğunu öğreniyorlar.faydalı bence.
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Orgeneral

Rep Puanı: 475

Adınız Soyadınız: Kaan FİLİZ
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa

boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.

« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2008, 11:39:05 am »

burda başka bir bakış açısı  güzeldi alkışlıyorum  alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum

kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları
İsim : Kaan
Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978
Ünvanı: kuaför
GSM : 0507 297 97 67
web: www.sacakli.com

Kaan Filiz'in Facebook profili
Sen Verdikçe Dost Görünen Çok Olur. İste de Gör Hepsi Birden Yok Olur Sen Kendi Kendine Yetmeyi Öğren, Tüm Dünyanin Malına Gönlün Tok Olur..!

FORUMA FOTOGRAF NASIL EKLENİR TIKLA ...

http://www.kuaforturkiye.com/arsiv.php
jimili
Çavuş
**

Doğum tarihi: 21 02 1983
Mesleğiniz: bayan kuaförü
Memleketiniz: tokat
Burcunuz: balık

« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2008, 07:06:48 pm »

evt güzel bide şu bakış açısını düşünün bilinçli ve zor oldunu biliyoruz ve ben belki iyi bir kuaför olbilirim bide gördüğüm kadarıyla bazıları çok bilmiş ve kuaföre gittiğinde kuföre allah sabır versin çok bilmişlikte iyi dil Cheesy

ssssslı
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Orgeneral

« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2008, 09:56:50 pm »

Kuaför daha bilmişse sorun olmaz iyi kuaförün bilgisi müşterinin kuaförlük bilgisini döver Smiley şaka bir yanada kuaföre iş konusunda bilmişlik yapan bilmemişlere dikkat lafda anlamazlar.

Konumuz mesleki eğitim okullarıydı bu arada , Mesleki eğitim okullarında her nekadar nuhnebiden kalma bilgiler verilmeye çalışılsada zorla, bu kurumlar iyileştirilene kadar bile gerekli arkadaşlar. Öğrencilere öyle sorular soruyorlar ki bu işten soğusun yapmasın istiyorlar sanki papiyot nedir falan gibi. Colorizasyon ( tonlama ) işlemine "cila" gibi garip isimler uydurup öğrencileri sonrasında düzeltilmesi zor yanlış terimler aşılıyorlar. Sıcak perma nedir tarihten silinmiş gitmiş bişey öğrenmese noolur ben bile bilmiyorum makinesi bile satılmıyor varsada antikacılar alır. Derin mevzular kollarını siyasete kadar varır valla.

kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları

Sen Verdikçe Dost Görünen Çok Olur. İste de Gör Hepsi Birden Yok Olur Sen Kendi Kendine Yetmeyi Öğren, Tüm Dünyanin Malına Gönlün Tok Olur..!

zeyneppp
zeynep
Asteğmen

Rep Puanı: 14

Adınız Soyadınız: zeynep
Doğum tarihi: 27 02 1981
Mesleğiniz: Kuaförlük öğrencisi:)
Memleketiniz: İstanbul
Burcunuz: Balık

« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2009, 07:58:29 pm »

kuaför arkadaşlara benden büyük abla ve abilerime soruyorum gerçekten bir kuaför mesleğini öğretmek istemezmi?
bende bi ismek kursiyeriyim ve çoğu kursta nedense böle sölentiler var malesef...bence hocaya göre değişir ama neden istemesinki arkadaşların dediği gibi tüm mezunlar bi yer açıp bu mesleğe girmiyolar aynı zamandada biliçli müşteri (bu ne kadar faydalı tartışılır )bilinçli insan yetişmesi çokmu kötü  Huh?
ben 2 çocuk annesi bir bayanım çocuklarımın okulu tam gün ben bu süreyi ewde geçirmek yerine ilgimi çeken,hoşlandığım şeylerin eğitimini alarak geçirmem kadar güzel bi şey olabilirmi(üstelikte ücretsiz)
oğlum ana okuluna başladı ben kendimi kurslara adadım honk oldum ismekte ingilizce,cilt bakımı,kurdela nakışı eğitimleri aldım ama ewime yakın olan kursta kuaförlük bölümü yoktu.. istedim ama bölüm bi türlü açılmadı ... Sad
şu an sabahın erken saatinde koşturarak otobüse binip kursuma gidiyorum kadıköy bize 10 dakka ama o saatteki trafik yüzünden nerdeyse bir saat bu yolu çekiyorum haftanın 3 günü hemde..
bana diolar senin başka işin yokmu üşenmiyosunda die...inanın o kadar zewk alıyorumki bişeyler öğrenmek,yeni arkadaşlar edinip dertleşmek ,paylaşımlarda bulunmak  inanın bana terapi oluyo ...

eğer kuaförler ohoo herkes kuaför olucak biz napcaz diye düşünüyolarsa bence bidaha düşünsünler ...
kalite her zaman kendini belli eder bence iyi olan her daim kazanır zaten...
hem merak etmeyin bu iş öle herkesin yapabileceği kadar kolay bi iş diil bence ..sabır...titizlik..güler yüz..tatlı söz..ve tabiki en önemlisi tecrübe ....
hem ismek kursları kuaförüm die geçinen (ki çewremizde bi hayli var)kişilerinde ister istemez kalitelerini yükseltmelerine sebep olacaktır bence  Wink
üff amma konuşmuşum gene yaa...biri beni durdursuunnn Cheesy

uzun lafın kısası eğitimin kötüsü olmaz ya öğrenen ol,ya öğreten ol ama asla 3.kişi olma (bi Hadisi şerifti sanırım)
ben bu işi çok sewiyorum inş ilerde layıkıyla yapabilirim.. Huh?

bu ve  bir çok dalda eğitim veren İSMEK kursları yöneticilerine çooookk tşk ediyorumm alkışlıyorum alkışlıyorum

Suskunluğum asaletimdendir..Her lafa verilecek cevabım var ama,bi lafa bakarım laf mı?bi söyleyene bakarım ADAM mı?...
espina
Onbaşı
*

Rep Puanı: 1

« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2009, 10:12:20 pm »

ilgi ve alakanız için teşekürler kalfalık sınavları vardı işi hiç bilmeyen bile girmiş uygulamalı derste ne olacak merak ediyorum
d.murat
Başçavuş

Rep Puanı: 8

« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2009, 06:27:47 pm »

tüm arkadaşların yazdıklarını okudum tabiki herkesin düşüncesine saygı duyuyoruz paylaşımları için de cok teşekkürler.Benim aklıma takılan  madem bu kurslardan cıkanlar bir  salon acamıyorsa buralardan aldıkları eğitimin  biz salon sahiplerinin nasıl faydasına olacak (hani kursa gidenler diyo ya korkmayın  burdan cıkınca salon acamıyoz size zararımız olamaz diye)eğitimli olmak iyi güzel hoşta  işe yarayacak bi eğitim almak gerekmezmi?yani salon acsalar (bu kadar kısa sürede oluyoduda biz niye senelerimizi verdik) ne kadar bilgiyle aramıza karışacaklar başarılı olamıyıncada fiyatlarla oynamıyacaklarmı salon acmayacaklarsa evde eş dostun  konu komşunun sacını yapıp yine bizi etkilemiyeceklermi
   işte bunlarda benim düşüncelerim belkide ben yanlış düşünüyorum konuyu tek taraflı deyerlendiriyorum ve yarım saattir boşu boşuna yazıyorum
neyse  herkese hayırlı işler iyi günler şimdilik
vaccas
Acemi ÜYE
*

« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2009, 08:52:43 pm »

arkadaşlar ben de ismek kursiyeriyim 8 ay eğitim alıyoruz ve en ince ayrıntıları ile tabiki hocamızın sayesinde neler öğrendik neler ben bu kadar sürede kursa değilde
bikuaför salonuna gitseydim şuan halen sac süpürüyodum folyo katlıyodum belki de en fazla fön tutuyodum sıfır biinsan 4 ayda ne öğrenebilirki ama şu anda kursumun hocamın sayesinde topuzlar her türlü fön röfle perma kesim saç boyama vedaha bir cok şey öğrendim
da daha da öğreniyoruz biçok şeyi eee tabi artık bundan sonrası kendimizi ilerletmekte ben birkez daha ismek kurumuna ve o şahane insan sabır küpü insan sarrafı ticaret insanı hocam ŞEYDA KARAKAVAK hocama binlerce kere teşekkür ediyorum saygılarım la  Smiley
zeyneppp
zeynep
Asteğmen

Rep Puanı: 14

Adınız Soyadınız: zeynep
Doğum tarihi: 27 02 1981
Mesleğiniz: Kuaförlük öğrencisi:)
Memleketiniz: İstanbul
Burcunuz: Balık

« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2009, 09:11:13 pm »

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum vaccas  alkışlıyorum başarılar....

Suskunluğum asaletimdendir..Her lafa verilecek cevabım var ama,bi lafa bakarım laf mı?bi söyleyene bakarım ADAM mı?...
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Orgeneral

« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2009, 09:54:59 pm »

İmza ayrlarınızı  ve profil ayarlarınızı yapmadığınız için adınızı yaşınızı ve cinsiyetinizi bilmiyorum sayın vaccas. Tabiata baktığımızda birbiriyle çok bağlantılı mükkemmel dengeler vardır. Bizim bu meslekte söylediğimiz  bir söz vardır bir işin çıraklığını yapmadan ustalığını yapamazsınız.

Geçerli olan mesleki diplomayı  milli eğitime bağlı çıraklık merkezleri veriyor. Çıraklık merkezlerinde eğitim alan kişiler utanmadan yerde süpürüyor tozda alıyor
 kuaförlük sadece saç yapmaktan ibaret deildir ismekte öğrendikleriniz bir hobi olarak evde icra etmeyip bir salonda icra edecekseniz o süpürge folyo ve ayna v.s. bunlarla uzaktan yakından herzan ilişki içinde olacaksınız ne konumda olursanız olun.

Tırnakları ile kazıyarak bir yere gelmek deyimini bir çok kişi duymuştur  çıktıkları mevkiye tırnaklarıylaya gelmeyen kişiler bırakıldıkları mevkiden aşağıya düşmemek için tırnaklarını kopara kopara aşağı sürüklenirler. siz kişisel  almayın sözlerimi ama olaya böyle bakan kursiyerler  için yerinde örnek verilmesine neden oldunuz. Yanı tavşanla kaplumbağnın yarışı hikayesi gibi. 4 ayda maşallah ne kadr çok şey öğrenmişsiniz  başarınız beni hayrete düşürdü. öğrendim diyebilmek yapıyorum beceriyorum diyebilmek yada bildiğini zannetmek ilerlemenin ve gelişmenin en güçlü zehiridir bunu unutmayın.
« Son Düzenleme: Şubat 23, 2009, 10:02:14 pm Gönderen: ADMİN » Logged

nazenin
nazenin
Üsteğmen

Rep Puanı: 69

Adınız Soyadınız: bahar gökalp yar
Doğum tarihi: 15.5.1982
Mesleğiniz: kuaför
Memleketiniz: istanbul
Burcunuz: boğa

« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2009, 09:08:56 pm »

merhaba arkadaşlar.bende bu işin eğitimini aldım ama ben ismek değil halkeğitimdenim.2002 yılında başladı bu eğitim 1 yıl sonunda iki yıl kursa ara verip çalıştım daha sonrasında eğitmi tekrarladım gireceğim sınavlarda aldığım eğitim saatlerinin önemi çoktu tabi katıldığım derslerdeki gördüğüm eğitimde bana sınavlarda çok yardımcı.   ama şu varki aldğınız eğitim yazılı ve görsel uygulamalı her ne olursa olsun o yerleri süpürdüğünüz işyerinde gördükleriniz gibi olmuyor eğer bu işi ciddi anlamda yapmak istiyorsanız çalışmanız çırak olarak da olsa bir yerden başlamanız gerek.edindiğim kuaförlük mesleğinde ilerlemeye çalışıyorum.çalıştığım işyerinde yerleri süpürüp fırçaların saçlarınıda temizliyorum ama röflede yapıyorum saç da kesiyorum tesettürlü gelinbaşlarıda yapıyorum bu meslek bir bütün ben şanslıyım karşıma çıkan insanlar ve bu işe duyduğum sevgiden dolayı yolum hep açıktı inşallah bundan sonrada açık olur.daha çok yeniyim bu meslekte buradaki ustaları yaptıklarını görüp daha bi hırslanıp daha bi yapışıyorum mesleğime  Roll Eyes

Yalnız nefes alıp vermekle, hayatta kalınmaz
Şerefli olmadan hiç bir varın değeri olmaz
Ruhsuzsan, fani dünyada ne ehemmiyetin var
Her canlı ölür, fakat herkes gerçekten yaşamaz

Adem oğlu bu, kandırsada cümle alemi
kendini bir lahza olsun, kandırabilir mi
İltifata boğmayın n'olur ,beni boşuna
Ustanın beğenmediğini,el beğenir mi?
vaccas
Acemi ÜYE
*

« Yanıtla #15 : Mart 06, 2009, 07:38:38 pm »

KAAN BEY BEN DEMİYORUM BEN BU İŞTE USTA OLDUM DİYEMEM DE SADECE SÖYLEMEK İSTEDİKLERİM ÇALIŞMAK YERİNE EĞİTİM ALMAK BİZE ZAMAN KAZANDIRIYOR YANİ BU KISA SÜREDE BUNLARI ÖĞRENMEK EN AZINDAN PRATİĞİ Nİ ÖĞRENMEK COK ÖNEMLİ TABİKİ BİZDE KURS SONUN DA CALIŞICAZ VE İLERLETİCEZ KENDİMZİ YERİ GELİNCE YER DE SÜPÜRÜCEZ FIRÇADA TEMİZLİYCAZ PAKET DE HAZIRLIYCAZ AMA EN AZINDAN Bİ COK ŞEYİ ÖĞREMNMİŞ OLUCAZ AMA SIFIRDAN ÇALIŞMAYA BAŞLASAYDIK BEN 24 YAŞINDA OLAN BİRİ OLARAK ŞU ANDA BU KADAR ŞEYİ ÖĞRENEMZDİM UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR. Smiley
hayal368
Onbaşı
*

Doğum tarihi: 13 10 1978
Mesleğiniz: kuaför
Memleketiniz: mardin
Burcunuz: terazi

« Yanıtla #16 : Temmuz 06, 2009, 12:37:27 am »

buraya biraz geç cevap yazıyorum.önce kocaman bir özür.bu işe çok iyi insanlarla ama bir o kadarda acımasız arkadaşlarla başladım hatırlıyorumda şimdi ilk başladığım zamanlarda abartısız söylüyorum bana 70 in üzerinde gelinlik yıkattılar  ve tırnaklarımın arasından kan sıza sıza bitirdiğimi hatırlıyorum.o zamanın şartlarıyla bana çok kötü hatta bu işler bana göre değil diye düşünmüştüm yer süpürüp temizlemeleri işten dahi saymıyorum ama gelin görünki o günlerde yaşadığım zorluklar bugün önümde çok güzel kapılar açıyor artık.yani o zorlukları yaşamak gerekiyor.eski arkadaşlarıma teşekkür borçluyum onlar sayesinde bugün biryerlerdeyim
iş yapmaktan korkmayın helede yeni başlamışsanız asla tembellik yapmayın 
sevgiler   

hayatı dolu  dolu yaşayın
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

Gitmek istediğiniz yer:  

Kuaför paylaşım ve soru cevap sitesi. kuaför ilanları kuaför malzemeleri. saç kesim teknikleri, makyaj teknikleri manikür eğitimi gelin saçları saç modelleri.
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.11.
© 2007, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

BlueT Theme Design by BuRaK.!