mgulluler
mustafa
Çavuş

Rep Puanı: 4
|
 |
« : Haziran 05, 2008, 04:08:08 pm » |
|
Beyin testi 01 Mayıs 2008 Perşembe 17:58 Son günlerde e-mail'larda dolaşan bu "dönen dansçı"nın bir tür beyin testi olduğu iddia ediliyor. Peki ama nasıl? E-Posta'da söylenene göre dansçının saat yönünde döndüğünü görürseniz beyninizin sağ tarafını, ters tarafa döndüğünü görürseniz ise sol beyinli olduğunuzu öğreniyorsunuz.

Aslında gerçek bundan biraz daha farklı.. "Dönen Dansçı"yı yaratan kişi olan Japon web tasarımcısı Nobuyuki Kayahara bunun bir optik ilüzyon olduğunu söylüyor. Gözün nesneleri nasıl algıladığının bilim adamları tarafından senelerdir detaylı bir şekilde araştırıldığını söyleyen Kayahara, bu tür testlerin bir çok türünün mevcut olduğunu belirtiyor.
"Dönen dansçı"nın aslında çok basit bir açıklaması var..Resimde herhangi bir renk derinliği olmadığı için dansçı silüetinin hangi ayağının üzerinde durduğu anlaşılmıyor. Bu yüzden göz bir süre sonra silüetin bazen sağa bazen de sola döndüğünü görüyor. Aynı test ufak bir hileyle yönlendirilerek de denenebiliyor. Resmin üzerine hangi bacağın sabit olduğu, kişi tarafından işaretlendiğinde göz tek bir tarafa odaklandığından herhangi bir sapma olmuyor.
Bilim adamları bu tür araştırmaların gözün işleyişini anlamak konusunda çok büyük katkı sağladığını belirtiyor. alıntı(GazeteVatan)
|
|
|
|
|
|
Mustafa 25/10/1966
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2008, 04:29:42 pm » |
|
animasyonda bir hile yok 3 kişi aynı anda inceldik aynı anda farklı yönlere dönemeyeceğine göre demek göz yanılması oluyor.
|
|
|
|
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.comSaçaklı Kuaför Kartınızı OluşturunSen Verd
|
|
|
mgulluler
mustafa
Çavuş

|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2008, 11:12:23 pm » |
|
Kaan benim anladığım kadarıyla bu bayanı saat yönüne doğru döndüğünü görüyorsan, beynin sağ tarafını kullanıyorsun. Eğer öbür yönde görüyorsan, beynin sol tarafını kullanıyorsun. Bazı insanlar her iki yönde de döndüğünü görüyorlar. Fakat çoğu insan sadece tek yönde görür. İki yöne de dönebildiğini görebilmek iyi bişimiş, sağ sol beyin dengeli kullanılabiyomuş.
|
|
|
|
|
|
Mustafa 25/10/1966
|
|
|
nurseda
NURSEDA
Teğmen

Rep Puanı: 86
Nokta kadar menfaat için vürgül kadar eğilme!
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2008, 11:33:57 pm » |
|
ben bir süre sola döndüğünü gördüm daha sonrada sağa şimdi bu iyi bişeymi oluyor 
|
|
|
|
|
|
Sevdiğimsin sen; İlk görüşte yüreğimi yakan
Vuslatımsın sen; Kalbimde yaşarken uzakta kalan
Güneşimsin sen; Geceden kara ruhumu aytınlatan
Gecemsin sen; Buğulu gözleriyle yıldızlardan bakan
Hasretimsin sen; Kavuşmayı beklerken ayrı kaldığım
Ümidimsin sen; Sensiz yaşamayı ölüm saydığım
Ekmeğimsin sen; Bedenim açken sevgiye doyduğum
Suyumsun sen; Ab'ı Hayat gibi şifa bulduğum
Sen benim her nefesim, Sen benim kaderimsin...
Sen benim yaşama sebebim, Sen, ilk ve son aşkımsın benim...
|
|
|
|
nermin
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2008, 11:44:00 pm » |
|
nursedaya katılıyorum bir süre saga bir sürede sola dönüyo ve eminim ki bakan herkesde bubu çift taraflı döndügünü anlıyodur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mgulluler
mustafa
Çavuş

|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2008, 11:45:35 pm » |
|
ben bir süre sola döndüğünü gördüm daha sonrada sağa şimdi bu iyi bişeymi oluyor  Evet bu senin beynin her iki tarafını kulandığını kanıtlıyor. şöyle izah edeyim bazı insanlar solak olurlar bu demek ki bunlar beyninin sol tarafını kulanıyor. ama genelde çoğunluk beyninin sağ tarafını kulanıyor nadiren hem sağ hem sol kulanan insanlar var sende onlardansın demekki nurseda 
|
|
|
|
|
|
Mustafa 25/10/1966
|
|
|
mgulluler
mustafa
Çavuş

|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2008, 11:47:12 pm » |
|
nursedaya katılıyorum bir süre saga bir sürede sola dönüyo ve eminim ki bakan herkesde bubu çift taraflı döndügünü anlıyodur
bütün zeki insanlar bu forumda toplanmış. 
|
|
|
|
|
|
Mustafa 25/10/1966
|
|
|
|
|
KAAN34
KAAN
ADMİNİSTRATÖR
Mareşal

Rep Puanı: 494
Doğum tarihi: 11-05-1978
Mesleğiniz: Kuaför
Memleketiniz: Yakacık
Burcunuz: Boğa
boşa oturmaktansa boşa çabalamak iyidir.
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2008, 02:10:30 am » |
|
Çok komik bişey farkettim normal zamanda ilk baktığımda sğa dönüp 3 dakka sonra sola dönmeye başlamıştı şimdi iki duble içtikten sonra gece baktım bakarmak bakmaz sola döndüğünü farkettim bu çok değişik bir olay gerçekten tekir dağ beyinin sağının solunu yada düşünme yetkisini değiştiriyor  eheheh  netten bulduğum bir yazı diyor ki : Sol beyin bilgileri doğrusal olarak, düzenli bir biçimde ve mantıklı bir şekilde işler. Beyninizin sol tarafını kullandığınız zaman bilgileri parça parça ele alırsınız. Birisini dinlerken detayları dinlersiniz böylece mantıklı bir sonuca varabilirsiniz. Buna karşılık eğer beyninizin sağ tarafını kullanıyorsanız iç güdülerinizi kullanıyorsunuz demektir. Bir matematik probleminin cevabını biliyor ama bu sonuca nasıl ulaştığınızı bilmiyor olma ihtimaliniz çok yüksektir. Test yaparken doğru cevapları iç güdüleriniz ile bulursunuz ve çoğunlukla bu tahminleriniz doğru çıkar. Sonuç olarak bir işin doğru olduğu hissini veren sağ beyindir.Özetlemek gerekirse yazı yazarken beyninizin sol tarafı gramere dikkat ederken, sağ taraf ise yazının anlamına bakar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 06, 2008, 02:15:34 am Gönderen: ADMİN »
|
|
kuaför ilanlanı kuaför ilanları elaman ilanı eleman arayan kuaförler güzellik salonu güzellik salonları kuaförlar kuaförlerimiz kuaförüz kuaför solaryum solariıum kuaför salonları hair saloon hairdresser image maker saç tasarım kuaför videoları İsim : Kaan Şehir : İstanbul / Yakacık Doğum tarihi: 11 / 05 / 1978 Ünvanı: kuaför GSM : 0507 297 97 67 web: www.sacakli.comSaçaklı Kuaför Kartınızı OluşturunSen Verd
|
|
|
mgulluler
mustafa
Çavuş

|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2008, 11:44:52 am » |
|
aynı anda 2 kişi bakıyoruz birimizde sadece sağa dönerken bende hem sağa hem sola dönüyor ilgimç geldi bana bu dönme olayını etkileyen olay bence altaki yazılar
Altaki yazıyla alakası yok. Resmi farklı kaydedip bir bak istersen.
|
|
|
|
|
|
Mustafa 25/10/1966
|
|
|
|
lavinyas
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2008, 12:33:13 pm » |
|
ben sadece sola dönerken görüyorum hiç değişmiyor zannımca sağ beyim dumura uğramış 
|
|
|
|
|
|
 sevda 1977 izmir/gültepe lavinyas@msn.com“Gözlerimizi uzaklıklar değil ki yalnız göze alamadığımız yakınlıklar da acıtır” Acıyor mu gözleriniz, göze alamadığınız yakınlıklardan? Geçmişe ya da geleceğe doğru uzanan kaç köprü yaktınız bugüne dek; hayatınızın haritasını çizerken kendi ellerinizle, sevgiyle, gülümseyişle, sevişmeyle denizlerinize kondurduğunuz kaç adanın, unutuluşun depremleriyle suların derinliğine battığına tanıklık ettiniz? Kaç adayı batırmak için kaç deprem yarattınız, bir adanın üstünü kapatsın diye depremlerinizle yükselttiğiniz o dalgalar, o adayla birlikte daha başka neler yuttu sizden? Yıllar sonra bütün bu depremleri yarattığınız için affedebilecek misiniz kendinizi? “ ve gözleri ancak gözler bağışlayabilir, öyle acıyor ki gözlerim kim bağışlayacak” Acıyor mu gözleriniz? Gözlerinizi bağışlayacak “öbür” gözleri aramıyor musunuz? Unutulanlar arasında en zor unutulanı olan o gözleri aramıyor musunuz? Kim bağışlayacak gözlerinizi, kim bağışlayacak? Kim bağışlayacak bu unutuşları? “sis değil, uykusuzluk değil, iki uzak şehir gibi ayrılıktan kavuşmuyor gözle
|
|
|
|
|
mgulluler
mustafa
Çavuş

|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2008, 11:54:43 am » |
|
Çok dikkatli baktıgım zaman,saga ve sola döndügünü fark ettim ama daha ilginci,resimin altındaki yazıyı okurken göz ucuylada resime bakıyordum ve dönmeden bacagını sağa ve solla salladıgını gördüm  hadi bide bunun açıklamasını yap bakalım Nobuyuki Kayahara yı görürsem söz senin için sorarım. 
|
|
|
|
|
|
Mustafa 25/10/1966
|
|
|
zuhal
Başçavuş

Rep Puanı: 2
Doğum tarihi: 11 02 1986
Mesleğiniz: bayan kuaförlüğü
Memleketiniz: izmir
Burcunuz: kova
Hayatıma Fön Çeksem Düzelirmi... ?? :P
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2008, 10:41:29 pm » |
|
yaw bi süre baktım solak olduğumdn mıdr nedr sola doğru dönüyodu ama sağada dönüyo farkettim=))))) 
|
|
|
|
|
|
...ister kırılıp dökülelim,ister yok olup dirilelim,SEWİŞMEDEN UYUMAYALIM ANLAŞMADAN ÖLMEYELİM.................
|
|
|
|
|
|
|
CANE®
Başçavuş

Rep Puanı: 60
Doğum tarihi: 11-04-1988
Mesleğiniz: YÖNETİCİ
Memleketiniz: İSTANBUL- BAĞCILAR
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 27, 2010, 05:39:09 pm » |
|
Resim siyah olduğundan dolayı göz yanılması oluyor.kadın bize yan döndüğü zaman resmin siyahlığından dolayı kadının hangı bacak uzerınde olduğunu farkedemıyoruz anlaşılmıyor sol ya da sag bacak olabilir ikiside bakışa göre olabiliyor.Resmin orjinali saat yönünde dönüyor teknik olarak inceledim  ama göz olarak baktığınızda sola dönüşte yanlış sağa dönüşte yanlıştır o resim iki tarafada dönüyor bakışa bağlı o gözünüzün bir saniyelik kadının tam kalcalarına bakarsanız anlarsınız erkekler çabuk çözer 
|
|
|
|
|
|
Yazımı kış ettin gündüzümü gece, yaşıyorum seninle asılsız bir bilmece, yüzüme vuran ışık duvarımdaki gölge anlatıyor..Usulca anılar külleniyor.. Sende bana anlat bu kadar kolay mıydı unutmak..Gözlerime bakıp ta anlat.. Kalbimdeki yerini sahte gülüşlerini canım deyişlerini savurda git.. Sök al içimden sen’i de öyle git..
Sevmem nedensiz gidişleri ve gitmek için söylenen sahte sebepleri, kendin ol delikanlı ol öyle git.İşte o zaman bu kadar yanmaz can.Gidişinde bir kuralı olur hayatın acımasız kuralları gibi...
Cane®
|
|
|
|