Kuaför paylaşım ve soru cevap sitesi. kuaför ilanları kuaför malzemeleri. saç kesim teknikleri, makyaj teknikleri manikür eğitimi gelin saçları saç modelleri. Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Sürekli Bağlı Kal

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Yardım Ara Google Etiketleri Giriş Yap Kayıt

||| wWw.kuaforTurkiyE.CoM |||
468x60 Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: röflelerim kızıl cıkıyor nasıl yok ede b  (Okunma Sayısı 1235 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
duru ipek
Erbaş
*

Rep Puanı: 0

Adınız Soyadınız: hatice ipek
Doğum tarihi: 250883
Mesleğiniz: kuaför
Memleketiniz: bursa

« : Mayıs 30, 2009, 11:55:30 pm »

benimde sorunum yaptıgım röflenin kızıl kalması her gelen pilatin istiyor paketleme işlemi bittikten sonra ana saçın kızıl kalmamasını istiyorum ama genelde böyle oluyor hangi boyayı kullanayım kızıllıgı gidermek için ayrıntılı anlatırsanız sevinirim
demirxkalp
Asteğmen

Rep Puanı: 16

« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2009, 10:47:38 pm »

duru ipek ya ana rengini yanlış seçiyorsun yada paketleme işleminden sonra yaptığın tonlama ( cila ) işleminden  yada oreal seçiminden kaynaklanıyordur önce nerde hata yaptığını bulmamız lazım, yaptığın işlemleri sırasıyla anlatırsan yardımcı olabiliriz Wink

iki sessiz bir sesli harften ibaret değilim sadece, ne şeklim belli ne şemalim nede zamanım...
ansızın dikiliveririm karşınıza kalbinizin derinliklerinde demlenip süzülüveririm sevdanıza...
duru ipek
Erbaş
*

Adınız Soyadınız: hatice ipek
Doğum tarihi: 250883
Memleketiniz: bursa

« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2009, 08:32:24 pm »

saç kendi dogal rengi mesela koyu kahve kestane yada kumral selektivin oryalini kullanıyorum iyice açıldıktan sonra 8.01 9.01 kullanıyorum iyice durladıgım saca yıkama setinde ıslakken sürüyorum ana renk biraz acılınca yıkıyorum ama istedigim gibi olmuyor yani gelen sac rengi degişiyor tabide ben size bu renklerde sac rengi geldiginde nasıl uygulama yapıyorsunuz ben patronumdan böyle ögrendim cila işlemini bana sey diye bilirmisiniz ana sac ne  renk  olursa olsun şu marka boya şu volümle kullanılırsa iyi sonuc elde edersin diye bilirmisiniz 20 volumle hazırlıyorum cilayı birazda sulandırarak ama ögrendigim şey galiba yanlış bana yardım edin lütfen şimdiden teşekkür ederim Sad
demirxkalp
Asteğmen

Rep Puanı: 16

« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2009, 09:39:31 pm »

duru ipek koyu kestane yada kestane olan saç rengini açık renk hazırladığın cilayla açmaya çalışırsan eğer kızıllık bırakır, koyu tonlarda ben önce boyayla tonunu açıyorum sonra paket işlemine geçiyorum yada paketleri sık atarak sorunu ortadan kaldırıyorum cilayıda ıslak saça 20lik kullanıp yarı yarıya saç kremiyle karıştırıyorum ama en fazla 5dk bekletiyorum, boya rengi veremem saça göre değişir sonuçta bütün saçlara aynı hazırlamak hata olur zaten başarılar dilerim canım kolay gelsin

iki sessiz bir sesli harften ibaret değilim sadece, ne şeklim belli ne şemalim nede zamanım...
ansızın dikiliveririm karşınıza kalbinizin derinliklerinde demlenip süzülüveririm sevdanıza...
meric
Başçavuş

Rep Puanı: 11

« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2010, 04:12:24 pm »

hic bisey anlamadim.
zeynep61
Acemi ÜYE
*

Adınız Soyadınız: zeynep gül
Doğum tarihi: 01/01/1983
Memleketiniz: trabzon

« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2010, 02:41:59 pm »

sewgili meslekdaşım kızıllı kalan saçlar konusunda size bir tawsiyem olacak kullandığın açıcı çok doğru bi seçim fakat cila işleminde 9.1)(11.1 küllü sarı)artı 30luk wolüm kullan we içerisin su ilawe yerine birazcık saç kremi kullan saçta ki açıcıyı iyice akıt sonra saçın suyunu biraz alıp cila işlemini yap bekleme süresini saçın kalınlığına göre uzat ki kalın telli saçlar kızıldan sarıya geçiyo o kızıllık geçtikten sonra  yıkayınız.. birde saç yeterince islak olduğu için artı cilaya su katmanız wolümün açma gücünü düşürür...iyi çalışmalar:)

ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Üsteğmen

Rep Puanı: 187

Adınız Soyadınız: Müjdat DARCAN
Doğum tarihi: 22/O1/1970
Mesleğiniz: SEBA KOZMETİK/ Satış Müdürü
Memleketiniz: URLA/TORASAN/İZMİR
Burcunuz: KOVA

« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2010, 11:25:09 pm »

Okuduklarıma inanamıyorum  Shocked Huh? honk oldum

Ne soruyu soran net sormuş, nede açıklama yapanlar açıklama yapabilmişler, ne olur kusura bakmayın arkadaşlar ve sevgili meslektaşlarım.

İlk sorudan itibaren okuyun ve tabiki cevaplarıda,

Gönderen: duru ipek   benimde sorunum yaptıgım röflenin kızıl kalması her gelen pilatin istiyor paketleme işlemi bittikten sonra ana saçın kızıl kalmamasını istiyorum ama genelde böyle oluyor hangi boyayı kullanayım kızıllıgı gidermek için ayrıntılı anlatırsanız sevinirim

Benim cevabım: 1: yaptığınız röflelermi kızıl kalıyor yoksa numlex yani sizin deyişinizle cila yaptıktan sonramı kızıllaşıyor?
2:Röflelerin arasında kalan kendi ana renkmi kızıl olıyor?
3:sorunuzda hem röflenin kızıl kalması hemde ana saçın kızıl kalmamasını istiyorum demişsiniz.lütfen önce sorunu anlıyalım ve ona göre açıklamalı yardım yapalım.

Gönderen: zeynep61 
Alıntı Ekle
sewgili meslekdaşım kızıllı kalan saçlar konusunda size bir tawsiyem olacak kullandığın açıcı çok doğru bi seçim fakat cila işleminde 9.1)(11.1 küllü sarı)artı 30luk wolüm kullan we içerisin su ilawe yerine birazcık saç kremi kullan saçta ki açıcıyı iyice akıt sonra saçın suyunu biraz alıp cila işlemini yap bekleme süresini saçın kalınlığına göre uzat ki kalın telli saçlar kızıldan sarıya geçiyo o kızıllık geçtikten sonra  yıkayınız.. birde saç yeterince islak olduğu için artı cilaya su katmanız wolümün açma gücünü düşürür...iyi çalışmalar:)

Zeynep61 cevabınız, sanırım soruyu anlamadığınız için,yada,yanlış bildiğiniz için tamamen yanlış,çok üzgünüm.

Şimdi gelelim en başa ve değişik senaryolarla ilk soruyu soran arkadaşa bir kaç örnekle cevap vermeye çalışalım.AÇIKLAMALI.

1:Eğer natürel bir saça röfle yapıyorsak,yani saçta hiç boya yoksa,7 ,8 ,9 , tonlarındaki bir doğal renge röflede oryeale gerek yoktur,(loreal,Wella,İgora) gibi firmaların bu saydığımız saç renklerine platine kadar açabilecek boya renkleri mevcuttur,yani boşu boşuna saça oryeal vermenize gerek yoktur,yazıktır günahtır saçlara kıymayın milletin saçına,o saçlar ve müşteri sizlere ve bizlere her zaman lazım,...

2:Gelelim 7, tonlarından koyu ola saç renklerine yapılan röfle işlemlerine ve heleki platin gibi çok açık istenen röfleler için yapılacak işlemlere,

Bu platin röfleler için illaki oryeal kullanmak gerekebilir,bundada saç doğalmı boyalımı,ona bakmak lazım elbette,
a:saçın doğal olduğunu düşünelim:(boyasız saç),6 tonları ve daha koyu saçlar için,istenen sonuç platin,oryeal ve kullanılan oksidan aynı oranda olmalı,yani 1/1, koyu kıvamda hazırlanmalı,röfle ayrımlarını nasılsa herkes bilir,ara,ara saçlar alınır,ama bu saç kalınlıkları sağdan sola doğru geniş alınabilir ama yukarıdan aşağıya doğru çok derin olmamalı,derin olursa o zaman sürülen oryeal saçın iç kısımlarına kadar işlemez,ve saç boyayı ememediği için tam açılamaz ve o zaman kızıllık kalması kaçınılmazdır,ne sıklıkla yaparsanız yapın ama asla derin almayın saçları, bir röflede en dikkat edilmesi gereken işlem budur,olası kızıllığı önlemenin en pratik yolu budur derin almayın saç tutamlarını.
Bu saç için kullanılacak oksidan % 30 luk oksidan olmalı,%40 lık oksidanı asla tavsiye etmiyoruz,unutmayın verdiğimiz örnek doğal natürel saç içindi.

b:6,tonlarında ve daha koyu  boyalı saçlar için yapılacak röfle:tabiki gene oryeal kullanılarak yapılıyor,bundada oran 1/1 eşit oksidan kullanılarak hazırlanıcak,tutamlar gene geniş olabilir ama asla derin tutamlar şeklinde alınmamalı,heleki boyalı saçlarda kesinlikle derin saçlar almayın,aslında işlemler doğal saçlarla aynı sayılır,fazla uzatmıyayım.

2:gelelim numlex,yani cilaya,bir röflenin en önemli işlemi numlextir ciladır.

Aslında röfleye asıl istenen renk numlex ile verilir,(gerçi ben doğal saçlarda kesinlikle numlex kullanmam,çünki gerek kalmaz eğerki istenileni tam anladıysanız doğal saçta istenilen sonucu bir işlemde yapmak çok kolaydır)heleki doğal saça numlex yapıcaksanız,dedimya en önemli işlem numlextir diye yukarıda denmişya 20 volum30 volum diye  honk oldum çok vahim,nedenmi diyelimki benim saçım doğaol boya yok,rengimde 7 tonlarında ve rengimi çok seviyorum,ama aralarınada platin röfle istiyorum,bastınız oryeali,yaptınız röfleyi,üzerinede 30 volümle 9,1 veya 11,1 cila,  honk oldum başka açık bir renk,(oksidanın asıl görevi nedir boyayı çalıştırmak ) 30 volumlük bir oksidan ve açık renk karışımı benim doğal olan saç rengimide açmıyacakmı,tabiki açıcak ama zamanınıda 5 dakika gibi az bir süre öneriyorsunuz,sonuç o kadar az bir zamanda ve o kadar açık bir renk saçlarımı kızıla çevirecek ve berbat bir renk alıcak,işte istenmiyen kızıllık bu,oysa illa cila yapılacaksa ki cila neden yapılır sadece yapılan röfleye isteilen tonu kazandırmak için ama siz benim doğal olan saç rengimide açtınız 3 ay sonra saçım uzadığında dip rengimle uçları farklı olmuyacakmı?tabiki olucak ve bu seferde dip boya yapmak istiyeceksiniz,oysa benim rengim doğal ve 7 tonlarında harika bir kumraldı...

Arkadaşlar numlex yani cila sadece yapılan röfleye renk vermek için yapılan bir işlemdir,ana rengi değiştirecek bir boya işlemi değildir...

Numlexte önemli olan ana rengi değil aralara yapılan röfleye ton kazandırma işlemidir,yada yapılan röflede renk hatası varsa,dorelik,kızıllık,bakırlık,gibi hatalar onları kapatmak için yapılan hata kapatma işlemi desek daha doğru olur.

Sanırım amacı öğrendik röflenin rengine renk vermek, tonuna ton kazandırmak, hata kapatmak,yani ana rengi değiştirmek değil.

Şimdi röfle olmuş oreallle açılmış bir saç ne renktir,kabaca SARI değilmi yani pigmentleri alınmış bir renk,o zaman bu saça neden 20/ 30 volum oksidan kullanıyıorsunuzki? 20/30 volum ana rengide açacağı için yanlıştır,gereksiz bir işlem olur,onun için sadece 2 sigara boyu istenilen renk  boya sıkılır,ve bir yemek kaşığı kadar 20 volumlük oksidan koyulur ve 2 sigara buyu boyaya bir çay bardağı kadar su konulur neden bu şekilde ölçi verdim herkes anlasın diye açıklayıcı olsun diye ,aslında % 5 volümde diyebiliriz, bu karşım oldukça sulu cıvık hazırlanmalı,ve yıkama yerinde ıslak saça sürülmeli,
Bu şekilde hazırlanmış bir numlex,cila asla ana renge renk vermez açmaz,ama aralara atılan röflenin rengine renk verir,hataları kapar,
Cilada hazırlanıcak renk şu olur bu olur diye sabir renkleri yoktur,siz yani müşeri ne renk istiyorsa ona göre renk seçimini siz yaparsınız,ve asla 20/30 volumle hazırlamazsınız,%5 yeterlidir.

Umarım kimseyi kırmamışımdır,
Ben işine ,mesleğine,müşterisine,ve en önemlisi SAÇA saygı duyan birisi olarak bunları yazmak zorunda hissettim kendimi,bir sürçilisan ettiysem affola.

not: soracağınız veya yanlışım varsa yızınız lütfen.
Sevgi ve saygılarımla,Allaha emanet olun.

M. Müjdat.
22/01/1970
Urla/Torasan/İZMİR
Manyak Müjdat.
manyakmujdat@hotmail.com
0 535 969 42 46
Hayatta hiç bir şey kötü değildir,
Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan,
İyi düşünki iyi olsun.
BERRE
Berre
Yarbay

Rep Puanı: 233

« Yanıtla #7 : Nisan 23, 2010, 12:34:15 am »

Müjdat bey harika anlatmışsınız bence kitabını yazmalısınız bu meslegin. ve kitaba renk katmak için ara sayfalarada meslek anılarınızı serpiştirebilirsiniz. Eminiz çok güzel anılarınız vardır. alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum Ah repi nerdeyse unutuyordum.
ManyakMujdat
Manyak Müjdat
ADMİNİSTRATÖR
Üsteğmen

Rep Puanı: 187

Adınız Soyadınız: Müjdat DARCAN
Doğum tarihi: 22/O1/1970
Mesleğiniz: SEBA KOZMETİK/ Satış Müdürü
Memleketiniz: URLA/TORASAN/İZMİR
Burcunuz: KOVA

« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2010, 02:41:02 pm »

Müjdat bey harika anlatmışsınız bence kitabını yazmalısınız bu meslegin. ve kitaba renk katmak için ara sayfalarada meslek anılarınızı serpiştirebilirsiniz. Eminiz çok güzel anılarınız vardır. alkışlıyorum alkışlıyorum alkışlıyorum Ah repi nerdeyse unutuyordum.

Berre hanım teveccüh buyuruyorsunuz,  Embarrassed çok teşekkür ederim, mesleğimle ilgili konularda asla mütevazi,ve affedici  olamam,hatta rencide bile ederim,ama bu tür iltifatlar karşısındada kendimi mahçup hissederim,çok sağolun.

M. Müjdat.
22/01/1970
Urla/Torasan/İZMİR
Manyak Müjdat.
manyakmujdat@hotmail.com
0 535 969 42 46
Hayatta hiç bir şey kötü değildir,
Düşüncedir bir şeyi iyi,yada kötü yapan,
İyi düşünki iyi olsun.
berra sutan
Onbaşı
*

Rep Puanı: 2

Adınız Soyadınız: eftaliye büyük
Doğum tarihi: 14.05.1974
Mesleğiniz: kuaför adayı
Memleketiniz: yozgat

« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2010, 10:16:41 am »

müjdat bey elinize sağlık cok güzel anlatmışsınız tşk  alkışlıyorum
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

Gitmek istediğiniz yer:  

Kuaför paylaşım ve soru cevap sitesi. kuaför ilanları kuaför malzemeleri. saç kesim teknikleri, makyaj teknikleri manikür eğitimi gelin saçları saç modelleri.
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.11.
© 2007, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

BlueT Theme Design by BuRaK.!