Kuaför paylaşım ve soru cevap sitesi. kuaför ilanları kuaför malzemeleri. saç kesim teknikleri, makyaj teknikleri manikür eğitimi gelin saçları saç modelleri. Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Sürekli Bağlı Kal

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa Yardım Ara Google Etiketleri Giriş Yap Kayıt

||| wWw.kuaforTurkiyE.CoM |||
468x60 Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: saglıklı saçın yapısı...  (Okunma Sayısı 506 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
redrose
MODERATÖR
Yüzbaşı

Rep Puanı: 65

« : Nisan 26, 2008, 07:17:17 pm »

Saçı oluşturan 5 temel element vardır:
Protein %83-%87
Nem %3
Tuz
Şeker
Yağ Asidi
Saç canlı bir organizma olmadığı için bu elementler korunmalıdır.
Saçın ve cildin ideal pH seviyesi pH 4,5 – 5,5 arası olmalıdır.
Saçın merkezi, meduladır. Saçın büyük bölümünü korteks yapar. Korteksteki fibriller saçın gücünden ve elastikiyetinden sorumludur. Saçın dış yüzü, kütikül, kortekse ne kadar sıkı sarılmışa, o kadar iyi bir koruma söz konusudur.

Saçın Kimyasal Yapısı karbon : 45 oksijen : 28 azot : 15 hidrojen: 7 sülfür : 5 Saçın ana yapısı , keratindir. Saç Büyümesinin 3 Fazı
Anagen Fazı Gelişme Evresi Matrix hücreleri saçın gövde ve kılıfını oluşturmak için hızlıca bölünürler. 3-8 yıl sürer saç sürekli uzar sağlıklı ve sağlamdır. Katagen Fazı Duraklama Evresi Saç yapan hücreler hücre çoğalmasını durdurur. Saç folüküleri orijinal boyunun 1/3 üne kadar kısalır ve yüzeye doğru hareket eder. 2-3 hafta sürer.

Telogen Fazı Zayıflama Evresi Saç dökülür, saç folükülü derinin derinliklerine doğru seçilir. Süresi 2-4 aydır. Saç Kökünün Beslenmesi Saç kökündeki matriks hücreleri kan akımı yoluyla beslenirler. Saç büyümesi için esansiyel olan önemli mikro-besinler; B grubu vitaminler, proteinler ve amino asidlerdir. Hasarlı Saçın Yapısı Kütikül kapalı ve düzgündür. içerisi iyi korunmaktadır. kütikül açılmıştır ve kaba yapıdadır. Zarar verici maddeler içeri girebilir. Kütikül geniş bir şekilde açılmış ve kırılmıştır.

sinemak
Çavuş
**

Rep Puanı: 6

Adınız Soyadınız: sinem
Doğum tarihi: 06/09/1985
Mesleğiniz: öğrenci
Memleketiniz: istanbul

istanbuldan kemancı

« Yanıtla #1 : Mart 02, 2010, 07:32:21 pm »

bunun gibi bir yazı okumuştum gittim biotin aldım hatta 2 kutu bitirdim ama saçım da bir güzelleşme olmadı ben saç güzelliğinin sonradan olacağına inanmıyorum saçın doğuştan güzelse güzeldir gerisi boşa uğraştır mesela ben boşa uğraşıyorum ama bu beni mutlu ediyor  Roll Eyes  rep rep

aşkın büyüsü keman aşk ile daha bir güzel çıkıyor sesin

Neyi arar bu dünyada insan, bildim ne için

Neyi kaybettiyse arar insan onu, Aşk için

Ezel yitirdiğin bilmez mi, aramasın niçin

Bulmuşsa izin, bulduğuyla yanar. Bugün için
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Kuaför paylaşım ve soru cevap sitesi. kuaför ilanları kuaför malzemeleri. saç kesim teknikleri, makyaj teknikleri manikür eğitimi gelin saçları saç modelleri.
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.11.
© 2007, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

BlueT Theme Design by BuRaK.!